Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy da radę streamować lol'a

Rek0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy da radę streamować lol'a xsplitem przy takim sprzęcie? Normalnie mam około 50fps cały czas

Mój sprzęt:

Procesor - Intel Core 2 Duo E4700, 2.6GHz, 800FSB, 2MB Cache, LGA775, 65nm, BOX

Płyta główna - Gigabyte GA-P35-DS3P, P35+ICH9R, DualDDR2-800, SATA2, RAID, GBLAN, FW, ATX

Karta graficzna - 1gb bodajże ati radeon hd 5650

Pamięć RAM - Kingston 1024MB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM x2

Dysk twardy - Seagate Barracuda 7200.10; 250GB, Serial ATA/300, 7200RPM, 16MB c., NCQ, RoHS

Karta dźwiękowa-Creative Karta Sound Blaster Audigy SE bulk

Obudowa - B5, Midi Tower, zasilacz 350W, USB 2.0

Opublikowano

Sądzę, że nie. Słaby zasilacz, mało ramu, słaby zasilacz, procesor mógłby być lepszy. Ja na swoim o wiele lepszym nie uciągnę stream'a to masz małe szanse.

wobqx.jpg
Gość Menesterowy
Opublikowano

No kurde, zasilacz tak słaby, że nie uciągnie streama!... Co ma zasilacz do streama?

Upload średni, możesz mieć trudności ze streamowaniem. Nie myśl tu o jakości HD ze względu na specyfikację komputera.

Na najniższych ustawieniach może będzie ~25fps i dość dobry ping w jakości 480p.

Opublikowano

Spali się :O

Możesz streamować w 240p jedynie, bo w innym wypadku będzie lipa z grzybami.

Gold Member

nvm

Opublikowano

No kurde, zasilacz tak słaby, że nie uciągnie streama!... Co ma zasilacz do streama?

Upload średni, możesz mieć trudności ze streamowaniem. Nie myśl tu o jakości HD ze względu na specyfikację komputera.

Na najniższych ustawieniach może będzie ~25fps i dość dobry ping w jakości 480p.

Zasilacz to drugie serce komputera... jeżeli masz słaby zasilacz to może zacząć karta siadać bo nie dostaje odpowiedniej ilości prądu , im dłużej tak będzie ciągnąc tym szybciej doczekasz sie "bum" podczas grania .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

polecam poczytać na forach internetowych jakie komputery mają streamerzy (nawet ci, którzy mają go 480p z lekkimi lagami) i wtedy zobaczysz różnicę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...