Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kursor Windows'a w MC

Gość Sw33T3R :*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Od kiedy przesiadłem się na Windows 7 pojawił mi się 1 uciążliwy problem z Minecraftem.

Mój problem polega na tym że gdy klikam LPM oraz PPM to pojawia mi się kursor w grze.(np. gdy buduję coś oraz gdy kopię) (kursor na chwile się pojawia i znika)

Jest to denerwujące oraz irytujące.

(PS Gdy gram na pełnym ekranie tego problemu nie ma.

Większość ludzi pewnie mi napisze żebym grał na pełnym ekranie,ale to odpada ponieważ nie lubię grać w gry na ekranie 4:3 oraz nie mogę wykonywać pobocznych czynności.)

Opublikowano

a na full screen ? jak jesteś w minecraft daj chyba to był klawisz F11 , zobacz ;) nie wiem ale może pomoże xD

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Spróbuj .

1.Wyczyścić pulpit(karta graficzna przeładowuje cały czas ikony)

2.Wyłącz procesy.

Nic to nie dało,nawet zamykałem proces explorer.exe

Opublikowano

Wejdz w panel sterowania > Sprzet i dzwiek > Mysz > Wskaźniki > (zmien wskaźnik na Windows Aero [schemat systemu])

Sprawdz czy pomogło. Jeżeli nie, to jeszcze raz:

panel sterowania > Sprzet i dzwiek > Mysz > Wskaźniki > (zmien wskaźnik na Standardowy Windows)

Sprawdz czy działa. Jeżeli nie:

panel sterowania > Sprzet i dzwiek > Mysz > Opcje Wskaźnika > W "widoczność" ustaw: "ukryj wskaźnik podczas pisania" :)

To powinno zadziałać... Licze na lajka, :D

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

@up kolega powyżej dostaje lajka za przypomnienie mi o tym bo na siostry kompie właśnie tak było i tym sposobem pomogłem siostrze ;)

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

@Up zaraz zobacze :)

Wejdz w panel sterowania > Sprzet i dzwiek > Mysz > Wskaźniki > (zmien wskaźnik na Windows Aero [schemat systemu])

Sprawdz czy pomogło. Jeżeli nie, to jeszcze raz:

panel sterowania > Sprzet i dzwiek > Mysz > Wskaźniki > (zmien wskaźnik na Standardowy Windows)

Sprawdz czy działa. Jeżeli nie:

panel sterowania > Sprzet i dzwiek > Mysz > Opcje Wskaźnika > W "widoczność" ustaw: "ukryj wskaźnik podczas pisania" :)

To powinno zadziałać... Licze na lajka, :D

Masz "lajka" za dobre chęci. Problem dalej jest :/

Opublikowano

A może zaktualizuj sterowniki do karty graficznej... Albo prawy klawisz myszy na pulpit -> personalizuj -> Kolor okna - > Podstawowy Windows.

Ważne jest to abys nie mial kompozycji Windows Aero, bo to bardzo duzo ramu je :)

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

A może zaktualizuj sterowniki do karty graficznej... Albo prawy klawisz myszy na pulpit -> personalizuj -> Kolor okna - > Podstawowy Windows.

Ważne jest to abys nie mial kompozycji Windows Aero, bo to bardzo duzo ramu je :)

o Areo się nie martwię bo mam 3 GB ramu

Stery zawsze aktualizuję

Zobacze inny Temat...

EDIT: nic to nie dało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...