Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem

kradziej0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj postawiłem craftbukkita 1.3.1. Fajnie ogarnąłem sobie mapkę i zacząłem coś budować. Spróbowałem wyłączyć i włączyć serwer wchodzę, a tam mapa jakby z początku góry itp. Jednak jest kawałek pewnej budowli, którą o dziwo budowałem na końcu. Czy wie ktoś w jaki sposób mógłbym cofnąć wykonane czynności na serwerze np. przez ostatnie 5 minut? Proszę o pomoc.

image.gif
Manchester United

Pomogłem? Kliknij LUBIĘ TO ^_^

Opublikowano

niestety nie ma takiej możliwości skoro nie zainstalowałeś pluginu jak logblock zanim to się stało... :s

logo_0.PNG

Serwer IP: craft-kingdoms.net

Opublikowano

Jak zainstalowałeś developerską wersję Bukkita na 1.3.1 takie rzeczy będą się powtarzać !!

Więc jak na przyszłość uniknąć takich błędów?

image.gif
Manchester United

Pomogłem? Kliknij LUBIĘ TO ^_^

Opublikowano

co kilka dni/godzin zapisywać serwer/mapkę na własnym kompie lub poszukać coś podobnego do logblocka i zobaczyć czy nim by się dało coś z tym zrobić (logblock zapisuje dane i w przypadku np griefu je można odwrócić

logblock:

http://dev.bukkit.or...-mods/logblock/

(mieliśmy podobny problem, gdzie serwer jakby pomieszał się chunkami. niektóre chunki po prostu nie były na swoim miejscu tylko kawałek dalej, spróbuj, może tak u ciebie jest, i znajdziesz druga cześć i możesz ja wkleić WorldEditem potem (myśmy generowali nowy świat bo nie było nic specjalnego na nim^^ wiec nie wiem czy logblock dal by rade^^))

logo_0.PNG

Serwer IP: craft-kingdoms.net

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...