Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Włamania na konta.

Z44

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Cześć. Gram na SG i mam pewien mały problem: myślę że ktoś próbuje mi się włamać na konto. Ostatni taki incydent miałem około 3 tygodnie temu wtedy to wylogowałem się pod pretekstem zmiany CH a jak się próbowałem zalogować pisało że hasło zostało zmienione. Więc szybko poprzez "zapomniałem hasła" zmieniłem hasło wszędzie: główna postać, sklep, poczta. Lecz dzisiaj dostałem kicka a jak się próbowałem zalogować pisało że konto jest połączone.

Nie mam keylogera bo sprawdzałem. Hasło miałem zmienione na 11 literowe: duże i małe litery, cyfry.

Te 3 tyg temu to na poczcie miałem maila do zmiany hasła lecz ja o nie nie prosiłem, nawet nie były otwarte. Hasło na maila też zmieniłem.

Nie wiem co mam robić. Teraz jako pierwsze to zmieniłem hasło na głównej postaci bo na maila mi się nikt nie włamał.

Czy jest to może taki trick administracji SG żeby zmieniać hasła?

Proszę o pomoc. Stawiam lajki :)

Opublikowano

W navicat jest możliwość zmiany hasła przez wklejenie zakodowanego, lecz uważaj na ,,kumpli'' lub brata/ siostre ponieważ mogłeś się przy nich zalogować i zapamiętali passy. Proponuje częściej zmieniać hasło na e-mail i konto, a w szczególność, jeżeli sie przy kimś zalogowywujesz i pamietaj inne hasło na konto inne na e-mail. Inaczej nie mogę ci pomóc.

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

W jakim serwisie masz założoną pocztę e-mail? Warto, napisać do supportu poczty aby wysłali Tobie, ostatnie adresy IP logujacych się na Twoją pocztę, tak na wszelki wypadek.

Opublikowano

Cześć. Gram na SG i mam pewien mały problem: myślę że ktoś próbuje mi się włamać na konto. Ostatni taki incydent miałem około 3 tygodnie temu wtedy to wylogowałem się pod pretekstem zmiany CH a jak się próbowałem zalogować pisało że hasło zostało zmienione. Więc szybko poprzez "zapomniałem hasła" zmieniłem hasło wszędzie: główna postać, sklep, poczta. Lecz dzisiaj dostałem kicka a jak się próbowałem zalogować pisało że konto jest połączone.

Nie mam keylogera bo sprawdzałem. Hasło miałem zmienione na 11 literowe: duże i małe litery, cyfry.

Te 3 tyg temu to na poczcie miałem maila do zmiany hasła lecz ja o nie nie prosiłem, nawet nie były otwarte. Hasło na maila też zmieniłem.

Nie wiem co mam robić. Teraz jako pierwsze to zmieniłem hasło na głównej postaci bo na maila mi się nikt nie włamał.

triki administracji SG ? kurwa czlowieku.. predzej administracja pl by takie cos robila, administracja z SG jest 100 razy lepiej ogarnieta niz na tym kurewsko zjebanym plu

a tak wgl. napisz do supportu kto z jakiego komputera sie loguje, i zobaczymy ;] (IP)

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

To trochę dziwne. I nic Ci nie zniknęło z eq ? o.O

Tak jak powyżej z tym wysłaniem logów przez administracje. Będziesz mieć pewność czy to ktoś sobie z Ciebie jaja robi czy na serio jest się czego bać. :P

A tak to może zmień w między czasie e-mail i regularnie staraj się zmieniać passy.

Mówisz, że KeyLoggera nie masz, ale możesz nawet o tym nie wiedzieć. ;)

Ja sam kiedyś pobrałem FishBota z jakiejś strony i co ? Myślisz, że ten FishBot wyskoczył na pulpit i biegał bez spodni ?

Nigdzie nie było śladu a na drugi dzień miałem po eq. Na szczęście to był privek. ;)

Zrób format kompa w razie czego.

E9mwj60.png
Opublikowano

keylogerem moze byc nawet plik .exe przez ktory metina odpalasz ;] ale o tym nie wiesz...

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

hmm cóż... a nie masz przypadkiem kolegów z reala którzy grają z tobą?? ja miałem jednego który chciał się wykazać super "poczuciem humoru" i logował się na konta kolegom tylko po to żeby ich wk***** (zdenerwować)...

Obecnie gram na s23 Kronos. Jakieś pytanie?? pisz PW

:DPomogłem??:D daj like nie bądź żyd :)

Opublikowano

Kolego, radzę ściągnąć program Spybot - Search and Destroy, przeskanowac nim cały komputer, a ponadto zastosowac sie do tego:

xxx

Nie wstawiaj linków do innych for.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Nie wstawiaj linków do innych for.

Człowieku to jest link do ofcijalnego forum metina -.- To chyba moge wrzucić nie? A przynajmniej w innych tematach nikomu nie przeszkadza.

2l6yat.jpg

Bywalec
Opublikowano

Nie podawałeś nikomu hasła/loginu/poczty? Jesteś pewny? Nie wpisywałeś swojego logniu/hasła/poczty na publicznym komputerze, po czym zostawiłeś konto "zalogowane"?

Nie ściągałeś żadnych Yang hacków/SM hacków? Jeśli nie to nie masz się o co martwić, zrób skanowanie Kasperskim 2012 lub przeinstaluj system, proste - tak dla pewności.

Opublikowano

Człowieku to jest link do ofcijalnego forum metina -.- To chyba moge wrzucić nie? A przynajmniej w innych tematach nikomu nie przeszkadza.

nawet nie masz co probowac tłumaczyć głupim ludzią

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Budowniczy
Opublikowano

To tak dla wyjaśnienia:

1. Clienta ściągałem z oficjalnej strony SG i jest patchowany. Odpalam przez patchera zawsze.

2. Żadnych hacków nie pobierałem. Ani moi bracia.

3. Testowałem łącze czy nikt nie podsłuchuje przez cmd

4. Brat zemną gra czyli to nie on.

5. Hasła nikomu nie podawałem na 100%. Mam je tylko zapisane w notatniku.

6. Poczta jest na INTERII.

7. Po tych atakach nic z eq, kasy nie zginęło.

8. Firewall jest włączony i antywirus też.

Pozmieniam e-maile, hasła i zobaczymy. Ale czy jest to możliwe że ktoś złamie 11 literowe hasło składające się z dużych i małych liter i cyfr bez niczego?

Opublikowano

A ten notatnik to w kompie bo jak tak to brat mógł sobie przeczytać passy i po prostu zapisać sobie na telefonie i wbić a jak nie to innej możliwości nie widze skoro nie masz Keyloggerów to nic innego nie może być .. Zmień hasło na konto i emaila i powinno zadziałać

Budowniczy
Opublikowano

Brat gra ze mną razem na tym koncie. A może być tak że po prostu mnie kickło a serwer nie zdążył zaczaić że mnie kickło i dlatego pisało że to konto jest połączone?

Opublikowano

Brat gra ze mną razem na tym koncie. A może być tak że po prostu mnie kickło a serwer nie zdążył zaczaić że mnie kickło i dlatego pisało że to konto jest połączone?

tak też mogło być

Zachęcam do korzystania z Bonus Switchera specjalnie na Reinor.pl

http://www.mpcforum.pl/topic/713607-dl-tutorial-bs-na-serwer-reinor/

Opublikowano

Ja tak mam czesto . Raz Mnie loglo jak stalem w m1 probuje sie zalogowac a tu , ze konto jest polaczone poprostu to lag serwera byl i potem nie bylo problemu .... Jak nie masz hackow i nie pobierasz zadnego gowna to nei masz sie czym martwic

iTzApple-FB_.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...