Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze aplikacje oraz gry na telefony z systemem Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Clash of Clans - świetna gra w której dostajemy kawałek ziemi, na którym budujemy własne imperium. Atakujemy innych graczy, jak i bronimy swojej wioski.

Nie da się tego opisać w 2 zdaniach, grę serdecznie polecam :)

///dodano do spisu

Game Over

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dwa pytania.

Czy do aplikacji PowerAMP Player da się ustawić skrót/widget (tak jak to było

w przypadku normalnego, wbudowanego odtwarzacza w telefonie) do okna

głównego (startowego, jak zwał tak zwał)?

Jak wyłączyć wibracje w klawiaturze A.I Keyboard? Połowa USTAWIEŃ jest po polsku a połowa po angielsku, nie mogę dojść do ładu.

Fajny spis, poleciał lajk ;]

Opublikowano

Helium - aplikacja pozwalająca zrobić backup danych aplikacji bez roota :D

Recovery Tools - program pozwala wgrać recovery takie jak np. CWM czy TWRP :)

///dodano do spisu

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Można by dodać Clean Master - czyści śmiecie, kopie zapasowe aplikacji, przenosi aplikacje na SD, skan, boostuje gry

///dodano do spisu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Chciałbym podzielić się swoimi odkryciami. Podaje te mniej popularne, a które warto przetestować (mam nadzieję, że nie powtarzam niczego - o tej poże umysł nie ten ;)):

Narzędzia:
Money Zoom - do spisywania wydatków, można offline, a po połączeniu synchronizuje się z kontem - zakłada się przez przeglądarkę.
UM Meteo - najlepsza pogodynka, tylko trzeba przeczytać legendę (po angielsku) - ale łatwo sobie można poradzić, bo są tam same podstawowe zwroty. Podaje pogodę co do godziny i naprawdę rzadko się myli.
Swift Key - klawiatura, niestety płatna, ale chyba z 5-10 zł i warta swojej ceny. Nie znam lepszej i inteligentniejszej klawiatury.

Muzyczne:
L&M Guitar - do strojenia gitary, od Gibsona. Oczywiście przydatne dla graczy rzecz jasna;)
Last.fm – to nic nadzwyczajnego, ale podaję, bo można scrobblować do Last.fm ze wszystkich odtwarzaczy na telefonie – działa niezależnie, co była pozytywnym zaskoczeniem.
Shazam – rozpoznaje piosenki przez mikrofon. Można „nagrać” offline, a później rozpoznać kawałek jak jest się online.

Z gier:
Dots – moje jedno z lepszych odkryć, gra polegająca na łączeniu kropek :) Bardzo ładny interfejs i wciąga.
Freeze! – to odkryte dzisiaj dzięki stronie 
http://yourapps.info/gry-na-androida

- polecam grę - mroczno-psychodeliczny klimat, jest to gra logiczna. I polecam wspomnianą stronę, buszuję tam już od jakiegoś czasu i co rusz zdarza mi się coś ciekawego wyłapać :) Mnóstwo recenzji i newsów, fajnie się czyta. Też gdzieś na forum ktoś polecał i tak tam trafiłem :)

///dodano do spisu

Opublikowano

Dungeon Quest - gra przygodowa, polegająca na czyszczeniu poszczególnych etapów, oraz walce z bossami, mamy do dyspozycji maga, lub wojownika, których wraz z dalszymi etapami gry możemy rozwijać.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam aplikacje "Filmove". Jest to produkcja cda. Jest tam wielki wybór filmów/filmików i muzyki. Można bezproblemowo oglądać. Nie przenosi Cię na żadne strony. Odtwarza Ci w play`erze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Shazam jest napisany dwa razy. 

Ode mnie polecam:

Easy Voice Recorder - dyktafon

AirDroid - przez sieć lokalną lub internet możemy zarządzać naszym telefonem. Tzn modyfikować kontakty, pisać sms, przesyłać pliki/linki itp. Przez sieć lokalną jest brak limitów w przesyłaniu danych, jeśli przez internet to tylko 1GB.

Wifi Analyzer - wyświetla połączenia wifi oraz szczegóły z nimi związane. Np: kanał na którym dana sieć się znajduje, moc sieci, nazwa itp. 

Z gier polecam: 
Słowotok - gra polega na wyszukiwaniu słów, z kwadratu 6x6 składającego się z liter. Możliwość rywalizacji z znajomymi.

Glow Puzzle - mamy jakiś graf i naszym zadaniem jest przejście przez każdy wierzchołek i krawędź bez powtarzania, gra banalna, ale wciąga. 
Naval Clash - statki, możliwość gry z znajomym przez bluta. Lub samemu ze średnim komputerem. 

Opublikowano

Pierwszą grą jaką zainstalowałem na swoim Andku była to Cut The Rope :) Pewnie kojarzyją więksozść z was. Jest to troche gra zręcznościowa, trochę logiczna. Fakt jest taki, że nie udało mi się jej całej przejsć. Te późniejsze plansze są masakrycznie trudne :)

Świetną gierką strategiczną jest Farming Simulator 14 (minus jest taki, że kosztuje 11 zł). Ale jest to dosyć dobrze odzwierciedlający symulator gospodarstwa rolnego. Trzeba się na co dzień ścierać z różnymi wyzwaniami z jakimi ścierają się prawdziwi rolnicy.

Ostatnią jaka mi przychodzi do głowy tak na szybko to Robocop - czyli strzelanka w któej faszerujemy ołowiem każdego kto się do nas zbliży. Dużo recenzji gier znajdziecie także na Yourapps - czyli tutaj yourapps.info/gry-na-androida jest to jedna z większych witryn zajmująca się tematyką softu na urządzenia mobilne.

Opublikowano

Dolphin - jedna z lepszych przeglądarek, obsługuje flash

AdAway - do blokowania reklam

CleanMaster - oczyszcza system z śmieci, możliwośc przenoszania appek na SD, czyszczenie pamięci

Color Flashlight - zmienia ekran w "latarke", przydatne jak ktoś nie ma diody

ColorNote - notatki

MX Player - najalepszy odtwarzacz filmów

mobileMPK - rozkład jazdy

PlayerPro - odtwarzacz muzyki

QR Droid - skanowanie kodów QR

SD Maid - do czyszczenia systemu

Słownik PWN - słownik xD

Tapatalk - przeglądanie for internetowych

WhatsApp - komunikator

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

VSCO Cam - bardzo fajna aplikacja do obróbki zdjęć, polecam. Filtry, jak dla mnie, są atutem tej apki + prosty, nowoczesny dizajn.

Dark Lands - wciągająca gra akcji osadzona w mrocznym klimacie fantasy/horroru.

Timberman - fajna, zręcznościowa gierka polegająca na ścinaniu siekierą drzewa, przybrana w oldschoolową grafikę i muzykę.

AVABEL - mmorpg na telefony z nieprzeciętną grafiką.

Opublikowano

STICKMAN Basketball/Soccer/Base Jumper - trzy bardzo fajne gry tej samej firmy, koszykówka, piłka nożna i skakanie 

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Opublikowano

CCleaner - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piriform.ccleaner&hl=pl

Battery Monitor Widget Pro - https://play.google.com/store/apps/details?id=ccc71.bmw.pro&hl=pl

Respawnables - Strzelanka niczym Battlefield Heroes na PC.

Beach Buggy Blitz - Wyścig na czas, w którym masz zajechać jak najdalej zbierając po drodze monety na ulepszenia

Heroes Order of Chaos - Gra MOBA jak League of Legends.

Order and Chaos Online - Gra MMORPG niczym World of Warcraft.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Z fajnych gierek poleciłbym jeszcze:

Vector - zręcznościówka z uciekaniem przed agentami (bardzo fajny klimat i grywalność)

i

Lumberjack - typowa gierka na odmóżdżenie czyli ścinamy drzewo.

Opublikowano

Zabrakło mi moich dwóch ulubionych aplikacji do optymalizacji systemu:

SD maid - oczyszczanie systemu (częściowo potrzebny - zalecany root)

Seeder - redukcja lagów (wymagany root)

Pomogłem? Kliknij rhv8e1c4hydsvh3fg.jpg?size_id=1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...