Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Wgryw2anie potworów do klienta

misiecki2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Jak wgrać pliki potwory do klienta, chodzi o to, że mam klienta kalimdora i są tam potwory, a że nie jest zabezpieczony klient to znaczy że mogę użyć. Ok ale oni mają monster,monster2,monster3,monster4. Co powinienem wiedzieć zanim wgram, czyli jak i gdzie, np rozpakować monster z kalimdora podmienić, edytowac jakis plik aby byl dobry kod npc z mysql itp, a co będzie z monster3 i monster4??

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

To jest znak, żebyś dodał sobie samemu te potwory, o ile są tam jakieś nowe.

Wtedy będziesz wiedział co i jak, a tak to będziesz potrzebował wpisów do mob_proto serwerowego,

niestety z mob_proto clientowego niewiele zdziałasz (mało informacji w stosunku do mob_proto server)

Opublikowano

A słuchaj. Bo rozpakowywałem te mob_proto, w polu wyskoczyo mi coś patch info (chyba): magic=MMC... (niepamiętam) I ogółem w MobProto Brak potworów tych nowych, na serwie są ale to tylko może z 3 postacie i w dodatku zombie. a o jakim Mob_Proto Serwerowym mówisz, w navicat czy FTP? Czy da się coś zrobić przy pomocy tego mob serwerowego?? CZy to może to nie być wina clienta??

Słuchaj wszedłem w /usr/home/game/share/data/monster/ i tam jest tyle nowych potworów że hoho Mumie zombi trolle gnomy i wg. CZy tego z czasem nie wrzucić do monster? Pobraż i wrzucić, zapakować tylko co potem dalej??

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...