Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modelarstwo]RMS Titanic --> Moje dzieło

Mateo193

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jakiś czas temu znalazłem u siebie na strychu coś ciekawego.

W foli był zawinięty kadłub statku. :D(bla bla bla i tak nie chcecie tego czytać :D), ale tak się zaczęła moja przygoda z modelarstwem :D już dwie prace sprzedałem wiec dobrze mi idzie (chyba) :D

No ale do rzeczy,

coś takiego udało mi się skleić ;)

Galeria :)

5xn8lj.jpg

kd02dz.jpg

25tdgnk.jpg

sam4435g.jpg

sam4436.jpg

Gotowy model :D (tak ma ponoć wyglądać mój zobaczymy za jakiś czas jak to będzie :D)

34pyn92.jpg

Jakoś cudownie to to nie wygląda, ale to mój pierwszy tak duży i szczegółowy projekt.

Może jak ktoś by był ciekawe więcej szczegółów, trochę negatywów napisać to mogę nawet filmik wstawić :D

Myślę że tak do końca wakacji powinienem go skończyć, (lecz niestety brakuje mi kilku numerów---> będę musiał od kogoś odkupić, ale jak na razie nikt nie ma. Lub spróbować do hachette zadzwonić choć wątpię aby po 12 latach mieli jeszcze :D).

proszę o komentarze :D, Ale szczere ;p

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Widać brak kominów o, ale bardzo mi się podoba, na pewno się napracowałeś bo to szczegółowa praca ja bym nie mógł bo mi się ręce trzęsą, pozdrawiam szacunek ! :D

Opublikowano

Fajny bajer, tylko składałeś z gotowych części. Chyba tu brakuje kominów, szalup. Ja pamiętam, jak gówniarzem byłem to się bawiłem w jakieś samolociki :P. Spróbój coś samemu całkowicie zrobić, ale to jeszcze masz sporo czasu przed sobą. Powodzenia :)

Opublikowano

Jak to skończę to się może za zdalnie sterowanego bismarka wezmę, chodź nie wiem czy mi fundusze pozwolą...

Na titanic poszło jakiś 2,5 tysiąca (100 gazet po 25zł). No niby tak sie tego nie czuje jak co 2-3 tygodnie po 25zł.

Ciekawe czy hachette wyprowadzi jakiś nowy model. Jeśli tak to na 100% to złoże od zera,, i wtedy każdy krok będzie dokumentowany :) (nie dosłownie każdy bo z kilka tysięcy zdjęć bym musisz mieć :))

Chciałbym aby chociaż w połowę był tak ładny jak ten :D

34pyn92.jpg

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Ładnie ci to wyszlo ;p Dodaj kominny i napusc do wanny wody :D i sprubuj titanica daj jakies coś na wannie i nagraj to jak tytanic omija ją :D(Napisałem to co mi przyszło do głowy ;D)

Fajne :P

xxx

Opublikowano

Jesz mam kilkadziesiąt wywietrzników wraz ze silnikami do przyklejenia (na razie schną :D)

Potem kilkanaście lub kilkadziesiąt barierek, a potem pomyślimy nad kominami i masztami (ale to aby przenocować bo prawie mam pomalowane) :D

jeżeli macie jakieś modele do sklejania ciekawe to prosiłbym o linki. (najbardziej interesują mnie prenumeraty)

Co sądzicie o czymś takim :D?

http://www.czarnaperlamodel.pl/

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Nie no kox jesteś. Ja nigdy do takich rzeczy cierpliwości nie miałem :D

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Ogólnie model jest składany od 2000 roku :D

Ale tata jak zaczął w 2000 to przez dwa lata zrobił aby kadłub, a ja te wszystkie detale teraz kończę. Ogólnie od czerwca może kwietnia zaczynam :D.

Przeglądałem ostatnie numery i jak na złość brakuje mi jednej drabiny do komina... Tak to jakoś by to wyglądało bo barierki są maszty i sznurki też :P

Zapodaje wam tutaj przygotowanie kominów i kilkadziesiąt małych części który właśnie schnął :D

sam4435g.jpg

sam4436.jpg

Na wystrój wnętrza proszę nie patrzeć :D

@edit zobaczcie co znalazłem...

http://allegro.pl/model-statku-titanic-i2530959002.html

wypowiedzcie się coś na temat aukcji :D bo mnie zamurowało.. 10tysięcy za coś takiego OoO..

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Według mnie jest za co płacić, bo skoro składane jest już to 12 lat to ile pracy trzeba w to włożyć :)

Opublikowano

No to ile trwa zrobienie tego titanica w całości?:D

Opublikowano

Niecałe 3lata :D

Bo ja już prawie pół roku składam (+/-) Na początku też gdzieś dwa lata było składane i jeszcze trochę mi zostało :D

Ciekawe jak to będzie na końcu wyglądać :D, ale ten z allegro to na prawdę ma coś z głową 10 tysięcy za takie coś..OoO :D chyba mu się zera pomieszały ;p

@up no rok tak ale jakbyś codziennie po kilka godzin robił a tak się nie da :D

Bo zanim ta farba, szpachlówka i klej uschnie to trochę czasu minie ja już trzy dni maluje i przygotowuje te kominy. Więc to tak raz dwa nie jest

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Ciekawi mnie ile już razy przykleiłeś coś tam gdzie nie trzeba i jak sobie z tym radziłeś :D

Opublikowano

@2up, Tylko że nie robisz po 8h i nie przerzucasz tony z jednej strony na drugą :D

@up

Z przyklejaniem problemów nie miałem gorzej było z malowaniem :D

Już nie jedna rzecz wyleciała przez okno a zaś dwa szukałem tego w trawie :D szczęście że to zazwyczaj białe było wiec się troch wyróżniało :D, Ale i tak już kilka cześci tak zniszczyłem że już ich wgl nie ma :D, Z reguły to są bardzo małe rzeczy;p Symetria jest zachowana wiec nikt się nie zorientuje ;)

Polecacie może jakieś większe modele do sklejania (chodzi o prenumeraty, bo takie pojedyncze trochę drogo mnie kosztują a jak co miesiąc te 50zł sobie odłożę to nic mi się nie stanie ;)

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...