Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomoc w serwerze MT2 NIE ZAMYKAĆ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś chciałbym prosić o pomoc.

1. Które pliki lepsze:

A)Aryman

B)Rain

2. Jak skonfigurować pliki pod mój router (nie chce tutów (U mnie jest taki port u was będzie inny ITP...))

Pisać ;p jak się uda dam LAJJJKA

3.Jak przygotować klienta pod taki serwer ;p

Też nie chce linków do tuta bo ich nie kumam wole dostać info krok po kroku do ręki bo jak coś roz... to wiadomo gdzie i kiedy ;p

4. Czy komp DELL 1,4Ghz 512 ram udźwignie serwer na 15 osób? łącze lokalne 100/.100

I będę miał jeszcze pytania zapewne ;p więc z góry dziękuje za zainteresowanie sie i pomoc!

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

1. Stawiałbym na raina, w końcu 'czyste', można przygotować pod własne preferencje.

2. Musisz odblokować porty z którymi komunikuje się gra, na routerze (IP FORWARD tych portów na twój adres wewnętrzny,

ewentualnie ustawienia DHCP na twój adres wewnętrzny o ile się nie mylę)

Do konfiguracji routera wchodzisz wpisując w pasku adresu przeglądarki: 192.168.1.1 (jak nie to zobacz na spód routera, tam są również zwykle na naklejce/obudowie dane do logowania na admina)

Powinien wyskoczyć monit o podanie loginu i hasła, standardowo jeśli nie zmieniałeś danych dostępu:

Login: admin

Hasło: admin

I tam w opcjach musisz poszukać w/w przeze mnie opcji.

3. To zależy co chcesz edytować, poradników jest multum, praktyka i ćwiczenia zrobią z ciebie mistrza, nie bój się czegoś spartaczyć,

później będziesz wiedział 'jak to działa' i będziesz sobie radził z trudniejszymi problemami. (których de facto nie unikniesz prędzej czy później)

4. Czarno to widzę - może kilka osób, o ile w ogóle da radę to ruszyć, dołożyłbym 512mb/1gb ramu, i wtedy coś by z tego było na tym procku, ale jakichś superlatyw się nie spodziewaj.

Nie bój się eksplorować internetu, korzystając z przeglądarki google, bądź przeglądając forum, wszystko jest, dla chcącego nic trudnego,

a na tacy nikt Ci w dzisiejszych czasach niczego gotowego nie wyłoży, pamiętaj :-)

Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz, powodzenia!

Opublikowano

Dziękuję ;p az pomoc. ad. w komputerach nie siedzę od dziś ;pp pobrałem wczoraj już arymana ;p gdyż są one już w miare czyste ;p

jak pierwszy i drugi raz na arymanie nie wyjdzie :/ cóż wchodzę w raina;p

ale wiecie jak skonfigurować pliki (sysinstall) wg. mojego komputera?

Connection fefused

astępny podał swoje nie powiedział skąd ja mam to wziąść xD ;p

Opublikowano

dobra ;p zrobilem na hamachi ;p pliki aryman ;p tylko teraz pytanie czemu nie mogę połączyć się z innego kumputera ;/

:stawiam tu serwer--------||

:Tu klient-------------------||

||-router

----kabel ;p

;p zara spróbuje połączyć się z serwera ;p ale naprawiam full patcha xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...