Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LEGALNE?

mihasz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem laikiem i mam 3 laickie pytania.

1. Czy zakładanie serwera No premium no hamachi 1.3.1 jest legalne ? na

CraftBukkit 1.3.1-R1.0

2. Jeśli nie to czy jest jakaś legalna alternatywa.

3. Co zrobić żeby mieć wszystko legalne i ile to kosztuje.

Proszę o pomoc z góry dziękuje :)

Opublikowano

1.samo słowo no premium jest nielegalne a z multiplayer+no.premium tymbardziej, legalne jest tylko 5 dni na singleplayer które oferuje minecraft

2.Tak założyć server Only premium i kupić jakiś server kilku slotowy

3. Patrz wyżej a to zależy od wszystkiego

Opublikowano

Sami twórcy gry powiedzieli że granie non-premium nie jest dla nich nielegalne.A dla autora tematu: Możesz spokojnie serw robić nikt cie do paki nie wrzuci :) (chyba że kasa na serw jest kradziona ^^)

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Dla nich nie jest nie legalne ale w Polski Prawie owszem

Ale za serwer non premium chyba typa nie wsadzą do więzienia ^^

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Tak No-Premium To jak Nie legalne Ci co chcą grać w minecraft Powinni Mieć premium.

Pozdrawiam TheSplueR

767b26711491d.png

Opublikowano

Ale za serwer non premium chyba typa nie wsadzą do więzienia ^^

Wsadzić nie wsadzą tak samo za pirackie windowsy nie wsadzają ale to nie znaczy że wszystko ma być pirackie bo wtedy robimy szkode producentowi bo on nie ma za co pracować i życ.

Opublikowano

W Polsce mało co jest legalne :P.

Chodzi o to że bardzo dużo stoi serwerów hamachi

Nawet znany użytkownik YT zalożył serwer non premium

Cześć.

Opublikowano

Sami twórcy gry powiedzieli że granie non-premium nie jest dla nich nielegalne.A dla autora tematu: Możesz spokojnie serw robić nikt cie do paki nie wrzuci :) (chyba że kasa na serw jest kradziona ^^)

Kurwa, kolejny twój post i kolejne pierdolenie o szopenie. Jak kurwa twórcy mogli dać piracka wersje gry? No kurwa jak? Nie wolno zakładać serwerów NP, funkcja ta została stworzona do gry w sieci lokalnej która nie ma dostępu do Internetu.

Opublikowano

Kurwa, kolejny twój post i kolejne pierdolenie o szopenie. Jak kurwa twórcy mogli dać piracka wersje gry? No kurwa jak? Nie wolno zakładać serwerów NP, funkcja ta została stworzona do gry w sieci lokalnej która nie ma dostępu do Internetu.

JAK NIE WIESZ TO STUL PYSK PIZDO!NIE MÓWIĘ ŻE ONI WYDALI PIRATA TYLKO ŻE SERWERY NP I GRACZE NP IM NIE PRZESZKADZAJĄ A GDYBY NIE MOŻNA BYŁO ZAKŁADAĆ SERWERÓW NON-P TO BY TAKĄ OPCJE USUNELI A KAŻDEGO KTO BY TO MIAŁ WRZUCALI DO WIĘZIENIA!NAWET NA HOSTINGACH SĄ OPCJE NON PREMIUM WIĘC NIE WIEM O CZYM TY KURWA POJEBIE MÓWISZ!

300 350 400 500 1000

Opublikowano

JAK NIE WIESZ TO STUL PYSK PIZDO!NIE MÓWIĘ ŻE ONI WYDALI PIRATA TYLKO ŻE SERWERY NP I GRACZE NP IM NIE PRZESZKADZAJĄ A GDYBY NIE MOŻNA BYŁO ZAKŁADAĆ SERWERÓW NON-P TO BY TAKĄ OPCJE USUNELI A KAŻDEGO KTO BY TO MIAŁ WRZUCALI DO WIĘZIENIA!NAWET NA HOSTINGACH SĄ OPCJE NON PREMIUM WIĘC NIE WIEM O CZYM TY KURWA POJEBIE MÓWISZ!

Może lepiej uzupełnij swoją wiedzię i nie pierdol kolejnych głupot?

Funkcja online-mode została stworzona po to by można było grać na localu (w wcześniejszych wersjach bez wbudowanego serwera). Skąd wiesz że im nie przeszkadzają? Powiedzieli Ci to? Pisze to na ICH twitterze? Tej opcji nie usuną bo nie każdy ma dostęp do internetu a istnieje coś takiego jak LAN PARTY, a kiedy nie ma połączenia z netem nie zalogujesz się przez serwery mc.net.. I tylko nie pojebie, widać co tam u Ciebie w domku sie dzieje, tak Cię na obiad wołają?

Opublikowano

Może lepiej uzupełnij swoją wiedzię i nie pierdol kolejnych głupot?

Funkcja online-mode została stworzona po to by można było grać na localu (w wcześniejszych wersjach bez wbudowanego serwera). Skąd wiesz że im nie przeszkadzają? Powiedzieli Ci to? Pisze to na ICH twitterze? Tej opcji nie usuną bo nie każdy ma dostęp do internetu a istnieje coś takiego jak LAN PARTY, a kiedy nie ma połączenia z netem nie zalogujesz się przez serwery mc.net.. I tylko nie pojebie, widać co tam u Ciebie w domku sie dzieje, tak Cię na obiad wołają?

Ty się od mojego domu odjeb bo to moja sprawa a żeby grać LAN trzeba mieć internet geniuszu

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Ty się od mojego domu odjeb bo to moja sprawa a żeby grać LAN trzeba mieć internet geniuszu

nie trzeba. compy wtedy zlancza się kablem lan lub wlan, jeden z drugim. nie trzeba na to internetu

nawet ja to wiem i jestem dziewczyna...

logo_0.PNG

Serwer IP: craft-kingdoms.net

Opublikowano

1. Niby nie jest legalne ale dużo serwerów sie tak zakłada

2/3. Tak jest to kupienie minecraft PREMIUM + założenie serwera na dedyku (za samego minecraft'a zapłacisz w przybliżeniu 100zł a jak db znajdziesz to za jeden slot na dedyku zapłacisz najmniej 1,50zł)

Opublikowano

dzięki za wyczerpująca i pełną emocji dyskusje. chyba jednak kupie oryginał. KIEDYŚ. na razie nauczę się wszystkiego na piracie.

Opublikowano

jednak zachęcam do kupna Premium i zanim ktoś napisze głupi temat typu "Jak kupic Premium" niech nie spamuje tylko pisze na pw do zaufanych osób (polecam siebie).

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
               DAMN THIS PROFILE IS FANCY
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Opublikowano

Tak jak najbardziej legalne, gdyby nie było to raczej nie było by tyle serwerów na bukkit no-premium... jeżeli chcesz mieć premium, czyli móc grać na serwerach premium, oraz mieć możliwość zmiany skina to możesz kupić na minecraft.net za 81 zł.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Tak jak najbardziej legalne, gdyby nie było to raczej nie było by tyle serwerów na bukkit no-premium... jeżeli chcesz mieć premium, czyli móc grać na serwerach premium, oraz mieć możliwość zmiany skina to możesz kupić na minecraft.net za 81 zł.

nie no kolejny mądry powiedz mi jakim prawem piracki server z pirackimi graczami JEST LEGALNY? to że policja się nie czepia tego bo musiała by chyba pół Polski wsadzić do kicia to nie znaczy że jest to LEGALNE więc nie wmawiaj tu kitów.

Opublikowano

nie trzeba. compy wtedy zlancza się kablem lan lub wlan, jeden z drugim. nie trzeba na to internetu

nawet ja to wiem i jestem dziewczyna...

I tak Fighter32 pokazał ile wie i jaki mądry jest że wyzywa wszystkich do okoła ^_^ Gratulacje! Online-mode powinno wyłączać się gdy serwer działa w sieci lokalnej bez dostępu do internetu :) Gdyż w takim przypadku nie da się zalogować i zweryfikować gracza przez serwery minecraft.net - takie jest zastosowanie tej opcji...

Opublikowano

nie no kolejny mądry powiedz mi jakim prawem piracki server z pirackimi graczami JEST LEGALNY? to że policja się nie czepia tego bo musiała by chyba pół Polski wsadzić do kicia to nie znaczy że jest to LEGALNE więc nie wmawiaj tu kitów.

Tak.. tak... prawnik się znalazł... legalne nie legalne, i tak Ci gówno zrobią, poza tym piractwo jest "nielegalne", a pewnie masz windowsa pirackiego.

Opublikowano

Tak.. tak... prawnik się znalazł... legalne nie legalne, i tak Ci gówno zrobią, poza tym piractwo jest "nielegalne", a pewnie masz windowsa pirackiego.

Hah i tu się mylisz windowsa pirackiego to ty może masz..Nie mówię że jestem prawnikiem ale nie trzeba nawet być mądrym żeby wiedzieć że piractwo jest nielegalne.No oczywiście nic mi nie zrobią bo im się nie chce jak by im się chciało byś bulił kare.

Opublikowano

Hah i tu się mylisz windowsa pirackiego to ty może masz..Nie mówię że jestem prawnikiem ale nie trzeba nawet być mądrym żeby wiedzieć że piractwo jest nielegalne.No oczywiście nic mi nie zrobią bo im się nie chce jak by im się chciało byś bulił kare.

Za co bym bulił? Bo nie rozumiem, sugerujesz że pirace windowsa? Albo minecrafta? No to jesteś w błędzie, po za tym kończę bo takie farmazony pierdolisz że czytać się nie chce.

Opublikowano

Nic ci nie zrobią po to jest opcja Onlinemode=true (które zmieniasz na False) abyś sobie grał jeżeli chesz orginalną wersje to kup niczym sie nie róznią oprócz Skina i Premium zrób serwer i tyle ludzie robią miliony serwerów non-premium zobacz sobie Minecraft publikacje serwerów. Tyle odemnie :D

Opublikowano

Boże jak to może być nie legalne jeśli twórcy gry sami oferują pliki serwerowe na ich stronie w dziale download a bukkit to dodatek do nich .

1342379674-U588768.jpg

Jeśli ci pomogłem to wiedz że nie bezinteresownie , więc wysil się i daj tego like , w końcu nic nie jest za darmo .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...