Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Czy Combat Arms zmierza w dobrą stronę?

Enzil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CA to jedna z najszybciej rozwijających się gier w sieci. Ciągłe aktualizacje, potężna ilość broni a także wciąż pojawiające się nowe tryby rozgrywki to dla fanów tej gry norma.

Zmniejszony poziom, który jest wymagany do specjalisty, niemal każda broń dostępna zarówno dla tych, którzy płacą jak i nie płacą, super moderator za darmo od poziomu majora, kilka lat po premierze dochodzące mapy i wciąż rozwijający się tryb fireteam.

Moim zdaniem CA jako jedyna gra f2p jest w stanie konkurować z pełnopłatnymi grami typu Battlefield czy Call of Duty. Oby tak dalej ;)

Jakie jest Wasze zdanie? Co Wam przeszkadza w CA a co sprawia, że to jest właśnie gra w którą gracie?

Piszcie :)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Masz racje. gra rozwija się bardzo szybko. ale strasznie przeszkadzają hackerzy -.-

Np. dziś gdzie nie wejde to hacker ... to jest straszne ;D

baner.png

Opublikowano

gdyby nie było możliwości hackowania ca to najprawdopodobniej nas by tutaj nie było ; ))

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

@2up

To już nie wina Nexona ;)

Nie da się wyeliminować problemu hackerów w darmowej grze. Płatne produkcje mają to do siebie, że hackerom szkoda konta za 100zł ;)

@up

Dokładnie

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

CA rozwija się bardzo w szybkim tempie,nowe mapy,tryby,bronie i to zachęca do zagrania ;],firma Nexon pracuje cały czas ,aby grę udoskonalić i ,żeby gracze mieli przyjemność z gry jedyne co mnie wnerwia to hackerzy no ,ale cóż teraz w każdej grze są hackerzy.

2uiyzh2.png
Opublikowano

Pamiętam te czasy z bety o.O Tam prawie nic nie było, a teraz? Combat nie do poznania... Zobaczymy czy CAE wejdzie do Steam'a bo amerykański już jest ;)

Opublikowano

Hmm czy w dobrą strone to zależy dla kogo.

Kiedyś grałem bdużo (MAJ2) obecnie mam to konto ale nie gram...

Od czasu kiedy weszły apteczki wypadające z ludzi wiedziałem że dzieje sie źle bo z jakiej beki z zabitego żołnierza wylatuje apteczka?..

Ca daleko do Takiego BF3.. inna galaktyka na rec rules hackerzy częste problemy wielu ludzi typu crashe z dupy etc..

Broni jest nawalone jednemu sie spodoba 2 nie do tego nic nie mam

Map jest dużo i są ciągłe eventy gra jest bardzo aktywna *pod względem pod aktualizacje itp*

Mi tam spec od niskiej rangi sie nie podoba..

Gra idzie do przodu nie zaprzeczę ale straciła klimat.Kiedy grałem (z 2 lata temu) wtedy było fajnie expiło sie na FT wtedy było najlepiej i te czasy kiedy clany nie miały ts3 <3

Gra która idąca do przodu ale traci ( w moim odczuciu) klimat

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ależ oczywiście że zmierza w dobrą stronę.

1. Kupę hackerów, obecnie, gdy istnieje hack od WGH to już sie nie da pograć bez hackerów bo wszędzie gdzie wejdę to 1-2 hackerów, i wszyscy z WGH.

2. Więcej itemów za NX. Po prostu to jest straszne, ile trzeba wywalić kasy żeby mieć jedną broń za NX na perma. A Nexon się tylko cieszy.

3. Gra zabugowana bardziej niż Metin.

4. Średnia ilość mapek i nie pamiętam kiedy dodali ostatnią.

5. Dość ciężko się wbija expa.

Mimo to gra jest bardzo rozbudowana, ogromna ilość broni, każdy znajdzie coś dla siebie, spece, assasinowie, fajnie że snajpy zabijają na jednego hita no i są fajne tryby gry.

Ale Shop to jest masakra, najbardziej mnie wkurza to, że nie ma broni za GP na perma, a niektóre bronie można kupić tylko za NX np. L96A1 Arctic Wolf. Albo żeby mieć dobrą broń (pomijając TPG-1, G36E, i M4A1 które można zdobyć wcześnie) to trzeba grać baaaaaardzo długo by wbić rangę 2LT1+.

Opublikowano

Nie ;]

ta gra jest chujowa graficznie i pod kazdym innym wzgledem chociazby takim ze statystyki rozrzut itp. broni jest wziety z dupy

elo

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

CA to dla mnie najlepsza gra f2p, więc chyba jest w normie ...nie da się zrobić wiele własnych błędów w porównaniu do vindictusa (też od nexona), w którym przed chwilą przejebałem 40kk i tym samym nie mam czym grać <cry>. CA ma dobrą grafikę (wystarczy przypatrzeć się viperce z bliska..), rozbudowany arsenał (z którego 60% itemów nikt nie używa), duży wybór map (z tego oil rigów na każdym channelu po 20 a dark foresta możesz szukać w *****), sporo miłych elite abuserów, którzy potrafią Cię zauważyć i wyjebać (a nie tak jak w innych grach jakbyś był posągiem), w cholerę hackerów którzy na foxtrocie czyszczą Ci fireteamy za free i nie trzeba dawać opłaty takiemu hackerowi nie to co np. w tibii za czyszczenie world questa, mili ludzie (szczególnie Polacy wyzywający od noobów i kickający za nic, naprawdę -.-), dużo graczy (zdążysz zjeść obiad zanim ktoś wbije do twojego rooma), różna możliwość kupna nx, a w każdej polski złoty to największy shit -.-, dużo eventów (ostatnio same wyprzedaże, aż buźka cieszy..) update'y co tydzień (często z 8-mio godzinnym opóźnieniem), mało bugów (bo jak bug to taki porządny żeby było wiadomo że od nexona).

Opublikowano

Widze interesującą dyskusje.

(Jeżeli nie przeszkodzi podepne na pewien czas)

Co do mojego zdania.

Ca to świetna gierka bez hackerów ;)

Miło się gra, czasem zetnie te crashe etc. ale gra jest spoko.

Takową pamiętam 2lata temu jak była ;)

Wtedy super się grało.

Opublikowano

Pamietam rok 2008 ,kiedy wyszło CA normalnie wtedy według mnie była to najlepsza gra FPS jaką grałem ,mało hackerów b.mało no i ten klimat ;)

2uiyzh2.png
Opublikowano

Dla mnie nie, Zamiast reperować bugi, ulepszać zabezpieczenia, to dodają idiotyczne rzeczy -_-

jedną z nich jest nowy spec... Co ma assasin, do gier FPS ? Do tego kusza ... ale nie sorki, rozwalają mnie roboty, jakieś bronie choinki i gitary. Brakuje jeszcze laserowych broni jak w Star Warsie .

CA się stacza i tyle .

9368_gold.png

Opublikowano

Do czy zmierza w dobrą stronę zależy od upodobań graczy . Mi się to natomiast nie podoba bo jestem graczem bardziej konserwatywnym - wolę to co było na początku czyli zwykły tryb SnD bez broni za NX i jakiś dziwnych speców, abilitesów i innych. Gra była całkiem w porządku do pewnego czasu - gdy nie zwiększyli expa na Quarantine - od tej pory wszyscy wbijali sobie po kilka lvl dziennie - najlepszy dzienny exp gracza to minimum 180k był to mnie juz powoli zaczęło drażnić.

Ja wolę stare dobre ca czyli SnD na victorze z no BP z podstawowymi broniami bez abilitesów i speców.....

Dla innych to dobrze że gra się rozwija ale mi jest to całkiem zbędne ... zwłaszcza te ablitesy , assasiny ... dajcie spokój...

Plusy CA :

- ciągle rozwijana gra (chopdzi o sam fakt już nie wnikam co)

- Naprawdę bardzo przyjemnie się gra

- Eventy - chociaż kiedyś były dużo lepsze

Minusy :

Błędy w grze ( jakieś crashe , błędy w GE , przy róznych eventach i takie tam)

HACKERZY... chociaż na victorze jest ich mało ( za wyjątkiem dziffek z wh)

chyba największy minus jak dla mnie : GRA JEST ZDECYDOWANIE ZA DROGA !!!

bez youtuba

Opublikowano
Ależ oczywiście że zmierza w dobrą stronę.

1. Kupę hackerów, obecnie, gdy istnieje hack od WGH to już sie nie da pograć bez hackerów bo wszędzie gdzie wejdę to 1-2 hackerów, i wszyscy z WGH.

2. Więcej itemów za NX. Po prostu to jest straszne, ile trzeba wywalić kasy żeby mieć jedną broń za NX na perma. A Nexon się tylko cieszy.

3. Gra zabugowana bardziej niż Metin.

4. Średnia ilość mapek i nie pamiętam kiedy dodali ostatnią.

5. Dość ciężko się wbija expa.

Mimo to gra jest bardzo rozbudowana, ogromna ilość broni, każdy znajdzie coś dla siebie, spece, assasinowie, fajnie że snajpy zabijają na jednego hita no i są fajne tryby gry.

Ale Shop to jest masakra, najbardziej mnie wkurza to, że nie ma broni za GP na perma, a niektóre bronie można kupić tylko za NX np. L96A1 Arctic Wolf. Albo żeby mieć dobrą broń (pomijając TPG-1, G36E, i M4A1 które można zdobyć wcześnie) to trzeba grać baaaaaardzo długo by wbić rangę 2LT1+.

Wracając do twojego punktu 5.-Moim zdaniem exp teraz zapier**la jak szalony.Kiedyś żeby wbić np.te 100k expa trzeba bylo siedzieć tydzień lub dwa i to nieżle uzalić a teraz?goście robią to w dzień bez szczególnych eventów.

Mimo to uważam że gra jest bardzo rozbudowana i ciekawa :D lecz ci hackerzy przeszkadzają i teraz nexon powinien iść w kierunku likwidacji tych bez mózgów którzy psują tą dobrą i ciekawą grę w której można sie wykazać. -.-

I wracając do tego co mówicie że gra jest za droga to ja bym jakoś to skorygował na miejscu nexona że perm np. w polsce kosztował by z 50zł a nie 100zł.Wiadomo niemcy mają euro to dla nich chleb powszedni lecz ta sama cena za perma u nich a u nas to sporo większa kwota -.-

Opublikowano

ej ludzie skoro wy (niektórzy) widzicie same minusy to po co siedzicie na CA i na dziale combat arms ? nie rozumiem was skoro gra jest chujowa to po co o niej czytac grac itp ?

co do tematu

combat arms jest zajebisty pod wieloma względami nie bd się rozpisywqał bo koledzy up to napisali ;p

jedyny minus to bugi i hacki..

sygna2.png
Opublikowano

no tak mody mogą być ale bugi to już nie

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

CA już dawno przestało iść w dobrą strone...

a to że gra się rozwija, to akurat u nexona normalne.

7 lat rozwoju w MapleStory, mapy, klasy, moby, rekonstrukcje wszystkiego itp.

Co jak co, ale Nexon dba o rozwój swoich gier.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Combat rozwija się w dobrą strone lecz kwoty które trzeba wydać na NX są straszne, lecz nexon nie może ich zmniejszyć ponieważ wtedy tacy niemcy będą przez proxy cisnąć i zamiast 5euro płacili by mniej. Btw. najlepiej jak by CA miał swojego polskiego priva lub po prostu polski serwer z normalnymi cenami ELO!

@down

Tak i chuj! ;*.

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Ogromna ilość broni - ogromna dla osób posiadających nx. Nexon dodaje coraz to więcej, by się wzbogacać. Ilość hackerów jest ogromna, co chwile ktoś z wh wyskoczy. Boje się, co pokaże Nexon za rok, czy też za dwa lata.

Najlepsze czasy były wtedy - jak ca miał stary interfejs, wtedy to można było grać, teraz ta gra jest dla osób które mają na nią czas 10 godzin dziennie i mają dużo pieniędzy na nx.

Bywalec
Opublikowano

Hmmm. CA ?

Ostatnio nawet przeglądałem sobie filmiki " Top 10 free FPS games" i zawsze CA tam się znajdował.

Co widzę po innych grach grafika jest na dobrym poziomie.

To co lubię to bronie. Jest bardzo dużo broni. Są one realistyczne i ładnie wyglądają.

A co mnie wkurza? 300 broni łącznie z itemami do speca i co ? G36E, M4A1, L96A1 i serie tych broni. Nuda!

Jest tyle fajnych broni a nikt z tego nie korzysta.

Ja na swoim kanale Youtube propaguję i będę coraz bardziej propagował używanie nietypowych broni.

Na ten przykład kupiłem sobie Carbon 15, bardzo dobra broń o osiągach M4A1 a nikogo z tym nie widzę.

Inny przykład? Z infinity dropnęło mi XK-8 Tactical. No niby na początku gówno, ale jak się ogarnie to bardzo dobra alternatywa dom G36E

I co jeszcze? Bronie OP ;/ Ale na ten temat powiem tyle że jak ktoś ma skilla to ściągnie i gościa z CQB, ale zapraszamy na mix pola! Tu nie ma op ;/

Brakuje mi możliwości strzelania z muszki i szczerbinki;/

Co dalej?

Crashe! Ni z dupy w środku życiówki wywala do pulpitu.

To zjawisko zaobserwowałem również u naszych Amerykańskich kolegów, ale w Rosyjskim CA się z tym nie spotkałem jeszcze.

Hack -.-

No i co ?

10 gier? 10 Tellekilów.

Ostatnio po tym jak wyszedł ten hack co można za darmo dostać wersję trial to nie idzie ugrać.

Po cholere wam te cheaty ? Rozumiem jak ktoś umiejętnie sobie powerlvluje na tym hacku, ale nie kurwa tellekill i nożem wszystkich.

Poza tym kurwa w domu też widzicie przez ściany? To do osób z chamsami.

Co dalej ?

Chamskość graczy.

Zabijesz kogoś?

"Fuck you" "FK u"

"Pierdolony hacker" itd.

No ja raportuję wszystkie wyzwiska w tej grze. No do cholery nauczcie się kultury to tylko gra -.-

Osoby które narzekają na "nx kidów".

Masz 13, 14, 17 lat?

Nie ważne! Dla ciebie znajdzie się praca. W clanie mam kolesia którego stać miesięcznie na 2 permy i ma 16 lat.

Sam sobie zarabia.

"Drogość gry"

120zł za broń na zawasze? RLY ?

Za tą cenę to ja mam Day Z czy tam Battlefilda.

Wiem że opis mój mówi coś innego, ale to też inna sytuacja

napewno coś sobie później przypomnę, ale to dopiszę w ciągu biegu dyskusji

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...