Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ATI Radeon HD 2400 dobra na Minecrafta?

sezamek107

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio znalazłem na necia bardzo fajną promocję karty graficznej ATI Radeon HD 2400 256mb i mam pytanie czy jest odpowiednia do grania w minecraft przynajmniej na ustawieniach graficznych Normal. Obecnie posiadam ,,plastik,, bez chłodzenia ATI Radeon x550 128mb.

A do reszty mojego komputera to:

Procesor: Intel Pentium 4 2.66GHz

Bardzo proszę o pomoc oraz o nie pisanie tekstów typu ,,odłóż trochę na lepszą karte,, ponieważ ta jest tania i za dużo nie strace. Pozdrawiam.

Opublikowano

Serio. Odłóż na lepszą kartę bo na tej lagi będziesz mieć w pizdu :D 128 mb? na mojej poprzedniej 1gb czasami miałem ściny. Zagrasz na niej na jakimś texturepacku 1x1 albo mniejszym :D

taka karta jak i procesor to zuom (złom)

+ ile gb ramu? 1-2? windows xp :D

java wymaga dużo więcej niż np. c++

gdyby napisali minecrafta w c++ to byś miał kox komputer do niego :)

graphic.png

Opublikowano

Jak się generuje świat To już w ogóle Masakra... co 30sec ścina;/

A tak to co nie wiem .. 20min ścina na 6-7sec.

767b26711491d.png

Opublikowano

256 mb? Widać że nie znasz się na kompach. Majnkraft zeżre ci całą pamięć i komputerek będzie się świecić jak choinka mikołaja :)

graphic.png

Opublikowano

Szybciej To on się chyba Spali niż zbudujesz 1 dom w Minecraft ;) To co kolega up

Dokładnie nie znasz się na kompach :P

767b26711491d.png

Opublikowano

Za to wy się bardzo znacie. Minecraft na 1 GB scina wam pewnie bo macie za słaby zasilacz, który tego nie udźwiga i pewnie nie lepszą płyte główną. Minecraft to fakt zżera dużo pamięci ale nie przesadzać że się ,,spali,, na karcie 128mb działał na shorcie bdb. Oczywiście nie oczekuje na tej karcie super jakości bez lagów ale radze bardziej zagłębić się w jej parametry. Taktowanie lepsze niż nie jedna 1gigówka do tego obsługa shader model 4.0 Widocznie dużo ,,znawców,, ocenia karte po pojemności widząc 2gb odrazu chce ją mieć nie patrząc nawet czy będzie odpowiednia dla jego kompa.

Może ktoś miał doczynienia z tą lub podobną kartą?

Opublikowano

lol,

co ma piernik do wiatraka...

tu nie chodzi o ilość pamięci, a o szubkość.

Tak jak mówiłem, większość ,,znawców,, widzi tylko pojemność .

[...] ale radze bardziej zagłębić się w jej parametry. Taktowanie lepsze niż nie jedna 1gigówka do tego obsługa shader model 4.0 Widocznie dużo ,,znawców,, ocenia karte po pojemności widząc 2gb odrazu chce ją mieć [...]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...