Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Serwer bez Hamachi z Routerem TP - LINK

ImRekla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobic serwer minecraft, bez hamachi z routerem "TP - LINK"

Poradnik tylko dla tych, co maja zmienne IP i maja Router o nazwie "TP - LINK"

1. W przegladarce wpisz http://192.168.1.1/ Nazwa uzytkownika: admin Haslo: admin, Logujesz sie. Chyba ze sam zmieniales..
2. Zakladka u gory Advanced Setup, potem zakladka NAT, wybieraz PVC2, Zaznaczasz Single i Virtual Server naciskasz.
3. Wybierasz w Rule Index "1" w Application nazwa serva. Protocol wybierasz "TCP", Start Port Number wpisujesz "25565" w End Port Number "25566" i nic nie naciskaj.
4. Na kompie w "wyszukaj" wpisujesz "CMD" Otwierasz ten plik i wpisujesz w konsoli "ipconfig". Szukasz napisu:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::2dc0:2764:a121:9df2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.1.1
5. Z Adres IPV4.......... Skopiuj swoje IP
6. Wklej na stronie te IP gdzie robisz siec dla minecraft w "Local IP Address" i Naciskasz Save.
7. Jesli masz zmienne ip wchodzisz na strone www.no-ip.com, Rejestrujesz sie, za darmo. Gdy juz to zrobisz poczekaj na link aktywacyjny na poczcie, kliknij na niego, wtedy mozesz sie zalogowac.
8. Gdy sie zalogujesz, naciskasz na "Add a Host " Gdy juz nacisniesz
wpisujesz swoja nazwe domeny i wybierasz "zapto.org" Bo jest darmowe.
9. Wchodzisz na strone: "www.mojeip.com.pl" Kopiujesz swoje ip i wklejasz w "Adres IP" i naciskasz na "Create Host"
10. Wracasz na strone głowna, naciskasz na zakladke "Pobierz"(Download) i Wybierasz system operacyjny, gdy juz pobierzesz, instalujesz, otwierasz program, wpisujesz swoj adres e-mail taki jak wpisywales na stronie "no-ip" i haslo.
11. Wybierasz nazwe swojej domeny i save.
12. Otwierasz folder z serverem minecraft, wklejasz swoje ip z "CMD" w miejsce "server-ip"
13. Zapisujesz i odpalasz swoj server. I wbijaj na nazwe domeny taka jaka zrobiles na "No-ip.com", tez podawaj te ip swoim znajomym.

NAJLEPIEJ POBRAC TE PLIKI SERWEROWE:x

Moj pierwszy poradnik.

Opublikowano

Było już 54326 takich poradników.

Oczojebne kolory...

Ale w gruncie rzeczy większość poprawna.

Ale można wybrać inną nazwę domeny bo nie tylko ta jest darmowa.

PS. Nie wybierajcie tylko domen typu ,,no-ip.org,, Bo minecraft nie rozpozna hosta.

Opublikowano

Było już 54326 takich poradników.

Oczojebne kolory...

Ale w gruncie rzeczy większość poprawna.

Ale można wybrać inną nazwę domeny bo nie tylko ta jest darmowa.

PS. Nie wybierajcie tylko domen typu ,,no-ip.org,, Bo minecraft nie rozpozna hosta.

Dopiero zaczynam pisac poradniki, a co do "PS. Nie wybierajcie tylko domen typu ,,no-ip.org,, Bo minecraft nie rozpozna hosta." To mi rozpoznaje :)

Opublikowano

Co mam zrobić jak mi wyskakuje że port jest używany ?

Masz router Tp - Link i sprawdzales czy dobrze wpisales port?

Opublikowano

Dopiero zaczynam pisac poradniki, a co do "PS. Nie wybierajcie tylko domen typu ,,no-ip.org,, Bo minecraft nie rozpozna hosta." To mi rozpoznaje :)

no to nie wiem ja miałem cant resolve hostame nie wiem czemu :D

Mam wszystko jak w tutku i jak włączam serwer to wyskakuje że port is runing i sie nie da włączyć serwa

Jakie ip wpisałeś w server.properties

takie same jak w tutku czy swoje z ipconfig?

Opublikowano

Co mam zrobić jak mi wyskakuje że port jest używany ?

Dobra, musisz sciagnac dobre pliki serwerowe ;] Jaka wersje masz Javy? i ilu masz bitowy system operacyjny?

30cnlmd.png

Odpalasz ten plik bat, ktory pasuje do Twojego systemu i Javy.

Pobierz te pliki serwerowe: http://adf.ly/BqkuP

Musisz swoje IP wpisac - W wyszukaj w Start wpisz CMD potem w CMD wpisz ipconfig znajdz napis:

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : Tu bedziesz mial IP ktore musisz wpisac do server.properties.

i z Adres IPV4.......... przepisz swoje IP do server.properties.

Jesli bedziesz chcial zmienic wersje serwera i dac wiecej ram na serwer, pisz do mnie ;]

PS. Jesli nie pomoze:

Opublikowano

Mam problem,kiedy wpisuje ten adres http://192.168.1.1/ to wyskakuje mi ,,Błąd wczytywania strony"

Co mam zrobić ?

Masz router TP - LINK?

Lub Start, w wyszukaj wpisz CMD potem ip config i znajdz:

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : Tu bedziesz mial IP ktore musisz wpisac do server.properties.

Brama domyślna. . . . . . . . . . : < - - - Tu masz ADRES swojego routera co musisz wpisac w przegladarce u mnie to jest: 192.168.1.1

Opublikowano

2012081312.png

Ja mam takie coś i nie mam tam ,,Adres IPv..."

Szczerze to nie wiem ;O Powinienes to miec

Masz Adres IP: 192.168.1.68 to napewno jest IP do przekierowania portow..

Brama domyslna: 192.168.1.1 to masz takie jak ja, czyli powinna Ci dziala strona: http://192.168.1.1

Opublikowano

Dobra, musisz sciagnac dobre pliki serwerowe ;] Jaka wersje masz Javy? i ilu masz bitowy system operacyjny?

30cnlmd.png

Odpalasz ten plik bat, ktory pasuje do Twojego systemu i Javy.

Pobierz te pliki serwerowe: http://adf.ly/BqkuP

Musisz swoje IP wpisac - W wyszukaj w Start wpisz CMD potem w CMD wpisz ipconfig znajdz napis:

i z Adres IPV4.......... przepisz swoje IP do server.properties.

Jesli bedziesz chcial zmienic wersje serwera i dac wiecej ram na serwer, pisz do mnie ;]

PS. Jesli nie pomoze:

Dzieki juz dziala ale tylko jak sie łącze na to ip Adres IPv4 a jak przez nazwe domeny to nie dziala :(

zpot.png

Opublikowano

@Up

To powiesz co mam zobić ?

Tego to nie wiem, naprawde, sa inne hostingi niz no-ip.com, wiec poszukaj na google i gdzie indziej zaloz IP, lub na stronie www.mojeip.com.pl, masz ip i podawaj je znajomym, a jak masz zmienne ip, to codzien bedziesz musial im podawac nowe ip, zeby wbijali..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...