Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim grać?

Treak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś mam zamiar zacząć przygodę z tą grą. Nigdy do tych czas w nią nie grałem, dlatego chciałem się zapytać jaką wybrać postać żeby najlepiej grało mi się samemu oraz żeby nie była za trudna do ogarnięcia. Jeżeli napiszesz jaką postacią mam zacząć to napisz też jak rozdawać do niej umiejętności czy coś w ten deseń. Pozdrawiam Treak.

Opublikowano

W takim razie Jedyna Sluszna Postac to Mroczny Czarodziej rasy Asura.

"Profesja magiczna specjalizujaca sie w zadawaniu duzych obrazen magicznych. Jego umiejetnosci pozwalaja na zadanie duzego ataku, wielokrotnego ataku, ale takze uspienie przeciwnika zmniejszenie jego szybkosci, oraz samoleczenia przy pomocy wyssania zycia z przeciwnika, posiada mozliwosc zmniejszenia zagrozenia swoich atakow." Zrodlo Rappelz Wikia

Mroczny Czarodziej nosi zbroje dla Maga. Posiada ona lepsza obrone magiczna kosztem obrony fizycznej.

Jesli chodzi o bron to polecam tylko i wyłącznie laske 2-reczna. Nie daj sie skusic na wymysly typu laska 1-reczna + tarcza (maly dmg a z tarczy zadengo pozytku). Laska 2-reczna posiada najwiekszy dmg magiczny. MC posiada najwiekszy dmg wzgledem szybkosci ataku.

Lecz nie moze byc tak picknie. Chwila nieuwagi i mozesz pasc rownie szybko jak Ty niszczysz swoich wrogow:).

Co do bizuteri to slusznym wyborem bedzie tutaj posiadajaca bony(opcje) na regeneracje PM(punktow many). Z racji tego, ze skille MC zuzywaja spore ilosci many. Od bodajze 30 lvla masz skill na wyssanie PM z ciala ale jak grasz solo i pet Ci tankuje to lepiej uzywac wyssania PZ z ciala i przelac to zycie do uzdrowienia peta (Chyba, ze jest jakis Gozu Bialy Smok z Najlepszym eq, bonami i klejnotami^^).

Co do Klejnotow Dusz to jedyne sluszne beda tutaj Klejnoty na Inteligencje(zwieksza nam obrazenia magiczne), ilosc PM oraz na 3 miejscu na regeneracje PM.

Jakie bestie miec?

Na samym poczatku jak nie masz nic kasy to wez zolwiana (pobloczy najdluzej z tych 3 crapnych bestii :P)

Jesli zdobedziesz kilka kk to w zaleznosci od stylu grania zaleca sie uzywanie nastepujacych Bestii:

> Czerwona Wrozka (RP) - Dobra kiedy grasz solo na powierzchni ja zwyklych mobach. Zjednoczenie z nia zwieksza nam Atak Magiczny. Dzieki temu jestesmy w stanie zabic przeciwnika zanim ten do nas podleci by zrobic nam kuku :P(Skill zjednoczenia dostaje pet na 45 lvlu)

> Niebieska Wrozka (BP) - Dobra kiedy grasz w party. Potrafi leczyc dzieki czemu moze odciazyc Uzdrowiciela. Niestety mana na leczenie u bp szybko sie konczy (przynajmniej ja odnosze takie wrazenie). Zjednoczenie z nia podnosi nam regenereacje PM. Podczas grania solo na powierzchni tez sie sprawdza.

> Aniol - Bardzo dobry pet dla jednostek magicznych. Zjednoczenie z nim daje nam Atak Magiczny oraz Obrone Fizyczna. Bardzo dobrze tankuje, bije i leczy. w trzech slowach go opisac to : Miod, Cud i Orzeszki :D

> Bialy Smok - Ahhh... Gdybym ja go mial :). Nie ma nic lepszego dla magicznych jednostek... Zjednoczenie daje Atak Magiczny + Obrone Fizyczna (ofc wiecej niz zjednoczenia poprzednich petow). Duuza obrona fizyczna i atak magiczny tez piekny. Z tym petem jestes w stanie poradzic sobie ze wszystkim:p. Nie musze chyba pisac, ze posiadanie go to jak wygrac szostke w totka? :P

Co do innych petow to na niskie lvl'e jak chcesz solowac moby w DP (Lochach) mozesz kupiz Yeti (dobra obrona fizyczna i sredni atak fizyczny) albo Orka (troche slabsza obrona fizyczna niz u Yeti, ale lepszy atak fizyczny).

Hmm to chyba tyle.

W razie jakichkolwiek pytan dotyczacych tej postaci wal smialo.

Pozdrawiam

Vene

//EDIT

Sorry za brak polskich znakow, ale mam "krzaczki" po napisaniu ich:p

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

z Dystansu Magicznie? Hmm, zaraz tobie cos dobierzemy :)

Zacznijmy moze od DD ( B. Mocno Bijacych) - Mroczny Czarodziej (MC) :) i Support ( Buff itd.) - Uzdrowiciel (Uzdro) :)

Do Gry Solo polecalbym MC z tego powodu iz wiecej bije i szybciej ubije potworka ktorego masz zamiar zabic. Posiada on rowniez rozne De-Buffy (Oslabienia) dla przeciwnika dzieki czemu przeciwnik staje sie wrazliwszy na nasze Ataki lub np. Wolniej Biega, Bije itd. Tak samo jak inne klasy magiczne, Uzdro/Huna (Szaman), MC rowniez posiada bufki. One jednak wzmacniaja nasze osiagi w Atk. Fiz. i Atk. Mag.

No gry w PT uzdro, leczy - MA dobre Bufki (najlepsze zdaniem graczy).

61093c6efb.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z potworów (najlepiej w lochach/mistrzów) dropią puste karty potworów. Ludzie dodają im przedrostek e-nazwa peta (e = empty = pusta :D).

Oswajaniem zajmują się profesjonalnie Opiekunowie Zwierząt / Pasterze Światła (mogą rozwinąć najbardziej ze wszystkich klas skill Oswajanie Bestii - przez co mają największą szansę na oswojenie Bestii.

Jeśli sam nie grasz OZ (Opiekunem Zwierząt i nie masz wymaxowanego skilla + karty minimum +3 to nawet nie warto samemu tamować (oswajać) peta.

Jedyna droga nabycia takiego peta to wyszukanie jakiegoś po okazyjnej cenie na Aukcji.

W razie jeszcze jakiś pytań wal śmiało.

Pozdrawiam

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Z potworów (najlepiej w lochach/mistrzów) dropią puste karty potworów. Ludzie dodają im przedrostek e-nazwa peta (e = empty = pusta :D).

Oswajaniem zajmują się profesjonalnie Opiekunowie Zwierząt / Pasterze Światła (mogą rozwinąć najbardziej ze wszystkich klas skill Oswajanie Bestii - przez co mają największą szansę na oswojenie Bestii.

Jeśli sam nie grasz OZ (Opiekunem Zwierząt i nie masz wymaxowanego skilla + karty minimum +3 to nawet nie warto samemu tamować (oswajać) peta.

Jedyna droga nabycia takiego peta to wyszukanie jakiegoś po okazyjnej cenie na Aukcji.

W razie jeszcze jakiś pytań wal śmiało.

Pozdrawiam

Co z tym oz to sie nie zgodze xD To cale oswajanie to jedno wielkie, nie powiem co. Mistrzem Walk oswajalem niedawno petki, 2x Dzin, 2x BP, 1x MJ, 1x BJ, 3x Harpia. I co sie stalo? Dzin - 1/2, BP - 2/2, MJ - 1/1, BJ - 0/1 :O , Harpia - 2/3 ;) Wiec ja wole samemu isc oswajac i miec z tego frajde niz dawac komus :P

Dodam jeszcze ze karty od T4 lepiej sprzedawac :)

61093c6efb.png

Opublikowano

A dropią one ze zwykłych mobów czy jakiś specjalnych?

Tak, dropia ze zwyklych jednak z pol-bossow (pomaranczowe obok nazwy- i bossow (czerwone obok nazwy) dropia czesciej :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Dzieki, tylko jest jeden problem ja sobie idę bije lvl a tu nagle gdzieś mnie teleportuje i chodzą potwory od 200lvl i muszę wracać przez jakiś teleport.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...