Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jabol97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zrobiłem sobie formata komputera, wgrałem od nowa Windowsa Xp. Wszystko śmiga, lecz gdy chcę włączyć Minecrafta to zaczyna się akcja. Wpisuję nick (force update już brałem) i się loguję. Wyskakuje czarny ekran. Nie pojawia się nawet logo MOJANGu. Cóż mam zrobić. Ściągnąłem OpenGLa (chyba 3), DirectX zainstalowałem z płyty z grą, bo inaczej mi coś nie stykało, nawet pobrałem .Net Frameworks 2.

Nadal nie działa. Ja się pytam: cóż mam poczynić? Co wgrać?

Pomóżcie mi moi drodzy

:D

Pozdro

Opublikowano

Sterowniki do karty graficznej [najnowsze] jeżeli nie wiesz skąd podaj nazwę twojej kart graficznej .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Karta graficzna jest stara i zużyta. Radeon 9200

Po kliknięciu zaktualizowania sterowników przez panel sterowania w System nic nowego nie znalazło.

Opublikowano

@up

Link : http://support.amd.c...prer300-xp.aspx -Strona może się długo ładowac co jest wiadome dużo osób z niej korzysta .

-Zużyta i stara= jeżeli ci po zainstalowaniu sterowników zadziała ,będziesz miał małe błędy- raz na ruski rok ci będą wyskakiwac . w minecraft'cie

jak kolorowe bloki itp . ale po wyłączeniu i włączeniu minecraft'a będzie wszystko ok .

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Tylko ściągnij sterowniki do swojej karty graficznej to co ci podałem bo jak nie to zobaczysz co się stanie :D hihi xD .

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Te co Ty podałeś znalazłem też ja, goście ze starego tematu z innego forum :D

Teraz czarny ekran trwa troszkę i się MC wyłącza. Zainstaluję DX

Opublikowano

Aj zapomniałem powiedzie, że teraz jak się wyłącza to pojawiają się dokumenty w .txt - errory.

Instaluję DX

EDIT: Dupa! Ciągle wywala, errory. O co kaman? Co mam zrobic?

Opublikowano

zainstalowałeś sterowniki i DX? podaj parametry kompa ;D sądzę że twój komputer to dziadek . errory w txt ? wtf czekaj poszperam po google

http://pl.minecraftwiki.net/Znane_b%C5%82%C4%99dy - poszukaj tutaj

-Mój kolega mówi że to problem z Java - masz ją usunąć i zainstalować nową 1.7 ;)

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

to wejdź na stronę java i download i tyle pobierze ci się najnowsza jak nie to rób od nowa format i od razu ściagasz pierw jave,sterowniki,DX itp ;) bo innego rozwiązania już dla mnie nie ma jak mi koleżka mówi że też tak miał i to wina javy podobno .

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Podaj parametry kompa ;) . mówię ci to wina javy czytam tera kolo miał ten sam błąd jak ty z error'em w txt i ktoś mu napisał że to wina javy ;) [miałem kiedyś podobnie] . Jeżeli to nie pomogło to ja już nic nie poradzę , może jakiś inny kolega na forum ma pomysł jak nie to do zamknięcia .

a wogole dobrze wgrales te sterowniki ? i gdzie znajdz gdzie to wgrales tam powinna być teraz instalacja ,bo ja miałem tak że pierw ten plik co ściągnąłem wypakował mi instalacje sterowników gdzie to rozpakowałem a potem jak instalowałem wybrałem docelowy folder gdzie mam tą kartę ATI znaczy jej folder

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

karte graficzna wczesniej z plytki, a teraz te nowsze. Zainstalowalem standardowo do wskazanego systemowego folderu. DirectX wgrałem ponownie według poradnika. Nie wiem po co mam mówi o parametrach, skoro kiedyś MC, śmigal. No, ale: Procek AMD Athlon XP 1800+ (1,51GHz), 1,25 RAM, Radeon 9200, Windows XP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...