Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie][PS3] która wersja konsoli?

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie.

Którą wersję PS3 mam kupić ? Classic (FAT), czy Slim.

Różnica między nimi to kilkaset zł.

Kiedyś miałem PS3 Classic, ale jego problemem był YOLD -.-

Przeglądając fora zauważyłem, że tylko niektóre wersje Classica mają ten problem. I tu moje pytanie.

Które wersje Classica cierpią na YOLD,a które nie ?

I z góry dziękuję za pomoc z grami :)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Classic ogólnie jest stary, przegrzewa się i ma problem z YOLD. Osobiście nie kupiłbym fatki ze względu na te rzeczy, chodź jeśli już to classic 80/160 gb.

Najlepiej jest slimkę która ma praktycznie to wyeliminowane (nie spotkałem się do tej pory z problemami w slimce z przegrzewaniem czy yold'em.

Jednak, jeśli masz wybór między fat a slim - bierz slimkę. Lepiej dać trochę więcej, a mieć pewność, że nic Ci się z nią nie stanie.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Ofc. że slim, lepsza wydajność, wygląd etc. Kupisz sobie 120gb, czy tam 250gb i gitara gra.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

YOLD? YLOD - Yellow Light Of Dead (tak wiem jestem czepialskim nerdem).

Fatka chyba ileśtam % szans na yloda ma. Natomiast w slimce zostało to zniwelowane do chyba dziesiątych części procenta (kiedyś czytałem o tym artykuł ;o).

Kumpel ma fatkę 20gb dysk (pierwsza seria) i śmiga mu do dziś, nigdy nie zawiodła.

Jeżeli Twój budżet pozwoli weź slimke, jeżeli nie - fatkę.

Opublikowano

III generacja fatów już nie jest taka zła, sam posiadałem jeden egzemplarz i nie było z nim problemów, dopiero po 4 latach coś się zepsuło ale nie był to YLOD, dokładnie też nie wiem co to było bo konsole odłożyłem do piwnicy i kupiłem slima 320gb, jeśli chcesz fata i chcesz zaryzykować kupno starej już konsoli to bierz coś z II generacji, mają jeszcze wbudowane emulatory PS2 oraz czytniki kart i więcej portów usb

btw nie mam zasady że akurat faty którejś generacji psują się częściej, wszystko zależy od tego jak użytkujesz konsolę, jeśli starasz się o nią dbać i nie przegrzewać to wytrzyma długo, znajomy do teraz ma fata 40gb I generacji i mu działa

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Zdecydowanie Slim.

Ma większe dyski twarde niż fat,nie przegrzewa się ani nie ma ylodów,zużywa mnie prądu ofc.sony tak twierdzi.

i dużo ładniej się prezentuję niż Fat

random.jpg

Opublikowano

Jeśli zależy ci na graniu w gry PS2, to bierz wersję FAT 60GB, która jako jedyna ma tą opcję. Jeśli nie to polecam slimkę, z której sam korzystam (mam slima 320 GB).

Polub jeśli pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...