Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]SKYRIM

Kemis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od paru dni gram w grę Skyrim 5 i mam 6 lvl, zabiłem już smoka itp, Lecz chciałbym się zapytać gdzie można dostać jakieś lepsze wyposażenie(miecze,tarcze itp) mam broń obrażenia 19. Lecz wydaje mi się że jest ona za słaba. w co inwestować punkty umiejętności itp. Wszystko co napiszecie będzie przydatne.

Opublikowano

Miecze i tarcze można załatwić można u kowali, a jeżeli chodzi o to w co inwestować punkty umiejętności to zależy jaką postacią chcesz grać (wojownik,mag, cichy morderca itp. itd.).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Najlepiej to rozwijaj perki na kowalstwo. Potem możesz prawie za free mieć super eq. Ebonowe, Smocze, szklane itp.

Co do mieczy itp. Na początek, kupuj w sklepach ogólnych. U kowali itp. :)

Również możesz znaleźć dobre eq w jaskiniach, misjach itd :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Chciałbym grać narazie wojownikiem, ale też chciałbym mieć u niego jakieś takie podstawowe czary. Byłem w paru jaskiniach ale znalazłem totalny syf, wie ktoś może gdzie można znależć broń z obrażeniami +30?

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar grać wojownikiem to nie inwestuj w ogóle w magie. Już lepiej bardziej rozwinąć umiejętności typowe dla tej klasy.

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Na jakim poziomie grasz? Bo chyba to ma coś do odnajdywania rzeczy w skrzyniach itp :) Bo ja pamiętam jak grałem na najłatwiejszym miałem słabsze itemy. Teraz jak gram na Mistrzu to mam super eq z skrzyń itp.

@Edit: Dobra to chyba przez to że mam rozwinięty perk.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Okej, jeżeli będę grał wojownikiem i nie chce rozwijać magi to w co wkładać punkty umiejętności, w Kowalstwo, broń jednoręczną, czy co?

Opublikowano

Warto pkty dawać w kowalstwo. Najłatwiej jest znajdywać/kupować rudy i sztabki żelaza, do tego skóry, tworzyć z nich żelazne sztylety i tak nabijać sobie kowalstwo. A jeśli chodzi o broń, to zależy, czy wolisz siekać bronią jednoręczną i mieć tarczę bądź drugą broń, czy też wolisz dwuręczną ;). No i oczywiście kondycja oraz zdrowie :).

PS. I polecam dołączenie się do towarzyszy, jeśli chcesz darmowe lekcje do skilli takich jak broń dwuręczna, jednoręczna, blokowanie, ciężki pancerz ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Mam ostatnie pytanie, rozwinąłem kowalstwo na poziom 40 i nauczyłem się 1 rubryki z umiejętności, i mogę tylko wykuć bronie które znalazłem w grze, jak można wykuwać jakieś lepsze rzeczy?

Opublikowano

Możesz wykuć te rzeczy, na które masz perki, czyli kolejno kowalstwo stalowe pozwoli ci wykuć stalowe uzbrojenie, krasnoludów - krasnoludzkie itp. itd. Ponadto perka danego kowalstwa pozwoli ci lepiej ulepszyć broń i pancerze danego rodzaju ;).

Opublikowano

Na ciężki pancerz najlepsza chyba deadryczna, bo ciężka smocza zbroja jest lipna. Jeżeli chodzi o lekki to zdecydowanie smocza lekka ;).

Opublikowano

Chyba tak, aczkolwiek nie wiem czy nie jest lepszy smoczy lekki. Ale to chyba zależy od poziomu umiejętności ;).

Opublikowano

mam jeszcze pytanie, zamieniłem się w wampira i nie wiem jak się z tego wyleczyć, tzn wiem że trzeba iść do typa w mieście ale gdy próbuje tam wejść to wszyscy się na mnie rzucają bo podobno nie wypiłem ludzkiej krwi, gdy wkradam się do mieszkania w nocy to budzę lokatora i nie mogę się napić, czy można wypić krew jakiegoś bandyty albo coś?

Opublikowano

Jak wchodzisz do mieszkania lokatora to nie budź go - musisz się go niego zakradnąć i będzie opcja nasycenie się krwią.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...