Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić tryb Świata ? POMOCY

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze za pomocą programu Minecraft Gametype Changer MPGHChannel w starszej wersji zmiana trybu działała a teraz, przy 1.3.1 jak jestem w wyborze zapisów w grze to mi pisze pod danymi prawidłowy zmieniony tryb, lecz gdy wchodzę w ten zapis widze, że dalej mam dostęp do wszystkich itemów , jak to na creative. Stworzyłem też świat survival i u niego po zmienieniu trybu w tym programie również pisze już w grze że ten zapis ma inny tryb lecz dalej po wejściu widze wskaźnik życia i serc i tak dalej jak to na singlu. Co mam zrobić aby to zadziałało? Muszę koniecznie zmienić tryb pewnego zapisu proszę bardzo o pomoc !

Opublikowano

Na 1.3.1 na creative możesz używać komend, więc możesz zmienić sobie gamemode wpisując, /gamemode twójnick 0 dla survival i /gamemode twójnick 1 dla creative oraz /gamemode twójnick 2 dla hardcore.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Nie wiem czy jest już jakiś program do zmieniania trybu gry na 1.3.1

Opublikowano

Ale pisze mi w save że cheats :D

a tego nie chcę jak to zmienić ?

Jeśli chodzi Ci o to że pisze że używasz cheatów na ekranie wczytywania to raczej tego nie zmienisz. musisz od nowa świat stworzyć bez opcji zezwalaj na komendy to wtedy tego nie będzie.

Opublikowano

Niby coś jest ale nie działa, bynajmniej mi.

Zbudowałem sobię dom marzeń a teraz chce grac normalnie ale chce zlikwidować te cheats w save co pisze!

w mcedit nie da sie tego zmienić jakoś? niczym ?

Opublikowano

Polecam zbudować domek na creative, później przesiąść się na survival opcją w TooManyItems

Opublikowano

Mogę prosić link do tego moda oraz jak go wgrać instrukcję ?

Rozumiem że jak tak zrobię zniknie ta opcja cheats ? czy jednak jestem zmuszony od nowa budować ?

a jeśli wytne dom w MC edit z wioską do nowego świata to będzie działać będą NPC czy znikną?

Opublikowano

Mogę prosić link do tego moda oraz jak go wgrać instrukcję ?

Rozumiem że jak tak zrobię zniknie ta opcja cheats ? czy jednak jestem zmuszony od nowa budować ?

a jeśli wytne dom w MC edit z wioską do nowego świata to będzie działać będą NPC czy znikną?

NPC'ty znikną, jeżeli zrobisz nowy świat możesz przenieść za pomocą mc edita twój domek, ale tak jak mówię, NPC'ty znikną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...