Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Pomoc] Mineshafter - Serwer non premium czyli co i jak zrobić

mistrz0071

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sieema :D

Wujka google pytałem ale jest tak wiele tematów w których chodzi tylko o skin, że nie mogę znaleźć tematu który zaspokoił by moją wiedzę.

Otóż chciałbym zrobić serwer z non premium ale bez pluginu AuthMe. Dowiedziałem się że można za pomocą mineshaftera zrobić jakiś launcher czy Bóg wie co i po wpisaniu nicku z non premium gracz może wbić.

Znaczy polegać to ma tak że gracz premium bez problemu wchodzi na serwer a gdy chce to zrobić gracz non premium musi wysłać sms (dajmy tam 1zł) i dopiero po wysłaniu tego smsa i wpisaniu go do tej bazy danych czy gdzie tam mógłby wejść na serwer.

Czy ktoś potrafi takie coś zrobić lub opisać ? Albo przynajmniej zarzucić linkiem do takiego tutoriala ?

Z góry dziękii ! Pozdrawiam Mati ;)

Opublikowano

Co do logowania dla non-premium przez launchera, to jedynie na myśl przychodzi mi Mineshafter. Jednak taki serwer na pewno nie wypali, ponieważ nie którzy nie umieją go poprawnie skonfigurować, i takie tam duperele.

Co do tego drugiego, z możliwością darmowego wchodzenia na serwer dla premium, i jednorazowo płatnego dla non-premium, patrząc na twoje doświadczenie, nie, nie zrobisz tak. To jest autorski plugin, w kooperacji ze skryptem na stronie WWW. Musiałbyś za taki albo zapłacić, bo nikt raczej za darmo ci takiego nie zrobi.

Opublikowano

Odpuścił bym sobie to, za dużo z tym zachodu.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Czy Mógłbyś pokazać swój plik do uruchamiania serwera? Mogę Ci pomóc z chęcią! Jeżeli nie wiesz jak to zrobić to prawy przycisk myszki na plik którym uruchamiasz serwer i Edytuj i wklejasz na forum.

9Sg9q.png

by

adx52x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...