Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft crasshuje ;f

Alak@zam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak: gram na mineshafter na takim zajebistym serwie, gdzie bierzemy ze skrzyń różne itemsy , w tym szukając tych skrzyn ,naparzamy sie - a ten co zostanie ostatni wygrywa ( w czesniej jest deatch meatch miedzy 2 ostatnimi gosciami ) ale nie o to chodzi ,chodzi o to , że jak zaczeła się runda i wziołem pro itemsy ze skrzynki (wcześniej również mnie crashnelo) to wyskakuje mi "out of memory!" i jakiś tekst, o co chodzi?

Opublikowano

Brakuje Ci ramu, przydziel więcej ramu.

"Typ serwera to survival games" - na przyszłość będziesz wiedział.

Opublikowano

http://imageshack.us/f/580/xdddn.jpg/ Prosze, to jest ss mojego miejsca na dysku (189gb free of 285gb) , i ile mam przydzielić mb ? ktoś to przeliczy ? :P ja jestem kompletnie zielony .

@Sory za to ze nie dalem edyta ale nacisneło mi sie (myszka sie psuje i klawia tez , (sytuacja z sokiem , nie chce mi sie opowiadac) i nacisnelo mi sie samo na wyslij post czy jakos tak jak mialem tam jakies " diajwd" . )

Opublikowano

Stwórz w notatniku plik, wpisz do niego:

java -Xmx<liczba ramu>m -jar MinecraftLauncher.jar

512mb, 1024mb, 2048mb - najczęściej wybierane.

I zapisz plik pod nazwą start.bat otwieraj przez niego.

Myślę że sie przyda

293561ecc3c92.png

Opublikowano

@4Up

Nie miejsca na dysku masz przydzielić tylko ramu (Pamięć ram) ! wejdz w właściwości komputera i tam ci pisze ile masz ramu

kliknij Mój komputer prawym i właściwości i podaj ile masz

@Edit

Sory mialem laga i za późno mi napisalo ;/

zpot.png

Opublikowano

A wiec tak : zrobilem tak jak kazano na filmiku : zrobilem ten plik, napisalem te duperele, weszlem w wlasciwosci mineshaftera , tam pisalo tylko ze jest na desktopie, ok - dodałem tam nazwe mineshaftera.exe i wkleilem do notatnika , gdy zapisalem w formacie bat i odpalilem plik odrazu sie zamknol . Wkurwia mnie juz tez zjebany computer :> P.s 2048mb wpisywałem z 4gb ramu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...