Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spike Sword Rookgard

Blizzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów.Dosyć dawno nie grałem w tibie, więc nie wiem czy ten quest został już rozwiązany czy jeszcze nie.Mógłby mnie ktoś powiadomić czy ten quest został zrobiony czy nie.Jeśli został i wiecie jak go zrobić to proszę o pomoc w związku z tym.Tylko proszę o nie pisanie faków tylko sprawdzonych/potwierdzonych wiadomości za pomoc z tym questem 5 lub kilka x5

Opublikowano

A jednak proponował bym założenie oddzielnego forum dotyczącego Questów w tibi tych "tajemniczych" i nierozwiązanych może w końcu uda nam się coś z tym zrobić.

Propozycje kieruje do Adminów forum lub moderatorów.

Opublikowano
A jednak proponował bym założenie oddzielnego forum dotyczącego Questów w tibi tych "tajemniczych" i nierozwiązanych może w końcu uda nam się coś z tym zrobić.

Propozycje kieruje do Adminów forum lub moderatorów.

nie ma takiej potrzeby

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmm nie da się spike sword zdobyć...

To tylko dekoracja rooka ;] jak mino mag.

Nie zgadzam się z tobą. Uważam, że Spike Sworda da się zdobyć, lecz nikt nie wpadł na pomysł jak tego dokonać ( i chyba przez dłuuugi czas nie wpadnie )

po 2. Nie słyszałem by cipsoft zaprzeczył zdobycia ss na rookgardzie ( z tego co czytałem jeden z gm-ów nawet w łagodny sposób ujawnił, że da się go zdobyć.

Co do mino maga zawsze będą "za oraz przeciw" jedni twierdzą, że do mino maga da się dostać ( wg legend - lecz one chyba są wymyślone przez graczy )

osobiście uważam, że załoga cipsoftu nie bez powodu umieściła ss na tej wyspie oraz Mino maga. Wydaje mi się, że zrobili to aby zachęcić graczy rookgardu do szukania rozwiązania

Pozdrawiam ;)

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

@UP

1. Odkopałeś temat sprzed roku.

2. Tak było na OTS.

@2x UP

Pomysłów było wiele. I tak nikt nie zdobył i nie zdobędzie. Jedna osoba zdobyła spike sworda i miała go na rooku, ale tylko przez chytrość, dodam, że była to Polka i tutorka :)

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a ja kiedyś robiłem tego questa...poszedlem z jakąs angielską laską ktora miala zloty klucz... pozniej musielismy miec ciala jakis monsterow na rooku...najlepszych jak i tych najgorszych...mielismy mino, orca , buga, deera i trzeba bylo poukladac je w groby tzn...na te kamienie..i wtedy pojawial sie teleport...i dalej juz nie pamietam bo to dawno bylo:D

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

powiem krotko i na temat tibia to ogolnie jedno wielkie klamstwoo zaczynajac od roka:slyny Spike Sword jedno wielkie klamstwo ktore dzieci wymyslily podczas ogladania na youtube filmiki z tym questem lecz niestety nie dokonica z napisami ze to z otsa-.- to samo demon na roku,100+lvl na roku ktory dostal od cipsofta chara 100+lvl na mainie plus b.dobre skille plus full eq na taki lvl dalej mi sie nie chce wymieniac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest wiele legend :P że trzeba pokonać Mino Mage i w TP cie na te wysepkę teleportnie tez była teoria że jak byto wytłumaczyć że Spike sword to złudzenie ze on jest na wyspie na dole a and nim jest jakiś teren nie ukazany i że można się tak dostać sądzę że ten quest da się jakoś wykonać lecz może też to być taka legenda jak wyławianie np.Copepr Shielda Wendą na 60 fishing+ :P ale teorii o SS jest wiele:

- Minomage zabić wejść w TP i jesteś na Spike swordzie

- Katana Quest i ghoul czy któryś z was kiedykolwiek zauważył ze z każdą wersja tibi wsiana z ghoulem się coraz bardziej niszczy ?? niedlugo będzie dziura zabijesz ghoula...gdy go zabijesz zostaniesz teleportowany na SS Isle ^^ ale to tylko mity :D

i niby dlaczego jak staniesz na 2 kratkach w rooku SS znika? jak znika gdzieś się pojawia?? ale tibia to tylko gra a może jego zniknięcie jest podobne to tego że nad nim jest jakiś inny teren? że np jak staniesz teren się zapada labo coś? Ohh Wspomnienia głupi cipsoft zjebał rooka miał być zagadką teraz to każdy tylko chce spierdalać z rooka ;( a co z moimi rookstayerami?: Ehh Stare dobre czasy ale sprawdźcie ścianę z ghoulem na rooku z każda wersja jest coraz bardziej zniszczona może to ona będzie rewolucją :)

OMG napisałem się i jak tak patrze to z 30 błędów zrobiłem dobrze ze mam sprawdzanie pisowni HAHA :D

Pomyślcie, to co napisałem to info zgromadzone przeze mnie i kolegę :)

userbarwb.png
Opublikowano

Nie został rozwiązany

Powody:

Nikt nie znalazł specjalnego deda niedzwiedzia, spidera

Nie da się wylewac już potionów na ziemie :P

2w4gxes.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sorka za odkop.

Widziałem kiedyś (jakoś w 2008r. jak zaczynałem grać)

jak gość przytargał deda mino maga. JA TO NA SERIO WIDZIAŁEM NA ROKU!

mgr inż. (mogę gówno robić i nieźle żyć)

zanim zadasz jakies pytanie kliknij http://bit.ly/zswIat

Opublikowano

@Topic

Widziałem już chyba "pare" ssów ze spike swordem na rooku ZDOBYTYM! A mino mag też jest już unicestwiany :)

szatankurde.gif
Opublikowano

nie da się ? a jak mi wytłumaczycie jak grasz Sunrise przyciągnął deada Mino maga do rookowego " depo " ?? to była tibia bodajże 7.5 ...

Na mino maga jest na pewno sposób ,na spike sworda ? wątpie.

Opublikowano

Nie da się ubić mino maga na rooku tak samo jak nie da się zdobyć spike sworda można jedynie sprawić aby zniknął przez co wiele nobkow widząć że zniknął mysli że ktos go zdobył o jeny ktos wziął spike sworda >.> to jest tylko ozdoba która ma pokazac graczom rookgardu że na mainie są lepsze bronie rzeczy itp ;P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do mino maga może da się dojść ale wątpię że do ss się da. Chociaż jak już pisali może kiedyś ktoś znajdzie pomysł aby tam dojść ;) :rolleyes:

10 postów [x]
20 postów [x]
50 postów []
100 postów []

userbar2er.jpg

userbar3e.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Po pierwsze może da się dojść do mino maga ale ktoś może was robić w konia bo na roku codziennie chyba o 6:00 rano mam stronkę z dowodem że on istnieje ja go nawet raz widziałem w mino hell zabiłem nawet hienę http://tibia-wiki.net/wiki/Apprentice_Sheng macie strone zobaczcie sobie Appretince sheng to nie mit ani jakaś legenda to prawdziwy potwór jest on najlepszy na roku :) jest tez strona gdzie pisze że ale nie podam jej bo bana dostane że gosciu tam układał jakies martwe zwierzęta polewał krwią na kwiatka klad na niego jeszcze czachę i potem miał parę min do dojścia do mino hell bo pojawia się tam taka skrzynka obok questa carlin sworda z KLUCZEM GOLD KEYEM nie wiem czy to prawda nie sprawdzałem ale zachęcam do sprawdzenia to nie są żadne OTS na których on się pojawia jest to PRAWDA i podobno najlepsze eq na rooku z niego leci tylko tak słyszałem ale nie widziałem ale pisze :) NP: Brass Legi Brass Armor :) i tyle :) i leci z niego taki mieczyk KNIFE Rookgaard: 20.000 - 100.000 gp. drogi jest jak chuj 20tysięcy :) albo jest też taki mit że jak się idzie wiecie gdzie na questy na carlin sworda albo do Bear rooma to tam jest rat podobno hyiacynth sprzedawca fluidow żę trzeba tam cos zanieść albo jak sie staje w tych miejscach co spike sword potem usuwa sie a on zostaje zmywany Knightmare już powiedział.

Szukacie za daleko a rozwiązanie macie tuż przed nosem,

Wystarczy wykonać najprostsze czynności rooka

czyli chodzi o chodzenie po tych polach i SS zmywa fala... skąd wiem że fala? wystarczy postać chwile koło Amber i poczytać co mówi

<sings> Stormy weathers, stormy weathers... stormy weathers on the sea!

tu już jest wiadome że mówi o sztormach i wiatrach na morzu chyba łatwo się domyślić.

Ale jedno mnie irytuje... jak niby taki ground może wywołać falę? albo to CO to jest może ta Amber czuje to w podziemiach albo tak sobie mowi dla jaj :P taki maly żarcik Gdy staniesz zaczyna się trzęsienie ziemi albo tu widzicie quest albo sobie to zobaczcie ja to zrobilem ale nie chcialo mi sie lecie spowrotem na ta wysepke zobaczyc :) na tibia.pl to jest ;)http://tibia.pl/quest_pokaz/Dissapear_of_Sword_of_Fury zobaczcie to sobie a jedni mowią ze jak zostanie on obmyty z tej wyspy to pojawial sie na sypie kamieni na PACC wyspie pacca a wiecie przecierz ze rookgard to jest wyspa blisko maina ? niby skad ta lódź amber i ten quest z jej książką albo o tym że ona umie mowić w języku orkow jest taki quest salmon na lososia wykonalem go dalem jej 1lososia dala mi jedno slowo orkow PIXO ale nie wiem co to znaczy :P albo jeszcze takie cos ze jak jest quest na katane i wiking helmet to tam jest taki ghoul niektorzy mowia ze po kazdy update tibi robi sie ta sciana coraz slabsza ze wkońcu powstanie szpara albo drzwi jakies i trzeba bedzie klucz :) a jak 1 raz powstala tibia moze spike sword byl dostepny do zdobycia a teraz nie wiem

albo jeszcze to o czym mowilem :) Ja wierzę że istnieje spike sword na rooku, jednak także istnieje key na rooku. Ten klucz otwiera drzwi do minotaura maga. Tylko można otworzyć drzwi do mino maga specjalnym kluczem(tego klucza nie umieścili na tibia.pl).

Na rookgardzie zdobyłem golden key. Mówię od razu że nie od GM i że nie na ots. Key ten można zdobyć zbierając kilka potrzebnych rzeczy. Kwiatek przy waspach, ciało waspa, ciało szczura, ciało orca, ciało trolla, ciało minotaura, ciało szkieleta i czaszkę. Wtedy kładziemy wszystko w kolejności od prawej strony. Pierw idzie Troll, następnie rat, wasp, kwiatek(na kwiatek czaszka), szkielet, orc, minotaur. Teraz idziemy do minotaura maga. Powinna pojawić się dodatkowa skrzynka przy Carlin Sword. Bierzemy z niej klucz i będziemy mieć Golden Key. Golden Keyem możemy otworzyć przejście do minotaura maga. Obok niego powinna także być skrzynka, jeśli uda ci się dobiec do tej skrzynki obok niego dostaniesz Spike Sword. Dużo graczy robiło filmiki i oszukiwali. Ja jednak nie oszukuję was i chcę, aby nie tylko u mnie był golden key i spike sword.

możecie to sprawdzić :)

a ja znalazlem takie cos wnego razu na Rookgaard, była mała dziewczyna. Nikt nie wiedział skąd się ona wychodziła z założenia i jaki jej cele były. Pierwsza rzecz którą zobaczyła, był wielki Cipfried. Chociaż Cipfried był miły, ona wściekał się na niego i podrapał jego twarz tak bardzo jak tylko mogła, aż pięciu "wieśniaków" przybyło pomoc Cipfried`owi. Szybko leczył swe własne rany, Cipfried nazwał ta dziewczyna "Kylindra Ennorath". Kylindra, będący małą dziewczyna bardzo chciała nauczyć się sztuk walki. wkońcu znalazła mały łuk z którego strzelała do małych kreatur,ale przeważnie strzelała z gwoździ i jej miecza. Im dłużej pozostawała na Rookgaard, tym gwałtowniej stawała się agresywna aż któregoś dnia, rozpoczynała atakować ludzi chociaż sama mieszkała w tym miasteczku. Król tibianus rozzłościł się słysząc że ta mała dziewczyna przynosi strach do miasteczka w którym panował pokój, wysłał wnet 5 swoich poddanych na RookGaard aby wywieźli ją z miasteczka. Od tamtego czasu nikt

z tamtych ludzi już o niej nie słyszał. Ktoś powiedział że Kylindra wypłynęła z rookgaard do carlin. inni mówią że się utopiła. Jeszcze inni mówią że kylindra coś sobie zrobiła(<--nie wiem czy to dobrze przetłumaczyłem). Cokolwiek się z nią stało po roku mieszkania w przerażeniu,(tu też nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem-->)zaczeli szukać kylindry w najdalszych miejscach w których mogliby się znajdować na wyspie żywi a nawet wśród orków.

wszyscy myśleli że miasto było bezpieczne, ale byli w błędzie.

Jak wiemy do rookgaard`u przybyły Minotaury przez drugi portal.

Zaczeli najmować miejscowe orki znali(minotaury)/znających(orki) 5 trików(?)

z ogniem i energią. Ale na Kylindre, najmniej oddziaływały te dziwne patrzące krowy na dwóch nogach. (<--też nie wiem czy dobrze :P). Z jej łukiem, mieczem i zatrutymi strzałami, odepchnęła linie wojska minosów i postawiona oko w oko z bojącym się minotaurem magiem. Kylindra wiedziała, że nie wytrzyma też długo przeciwko minotaurowi magowi który pobiegł do portalu. Jednakże, wcześniej mogła wskoczyć do niestabilnego portalu, i najprawdopodobniej jej pewna śmierć, zobaczyła jaskrawe światło.

Minotaur mag przestał biec za mało Kylindra i położył kres, zamykająć drzwi jego czarną magią. Kylindra, była tak zła że wypuścić kilka strzał w kierunku światła(chyba znajdowała się za drzwiami koło portalu) . Jednakże, strzały spadły w odległości 2 stóp od niej, jak by uderzały coś poza ziemią.

Wtedy złapała swój miecz i pobiegła do światła, które nie wydawało się zbliżać z jakimkolwiek krokiem. Biegła całymi godzinami, może nawet kilka dni. Gdy w końcu runęła na ziemię, wyczerpany z próbowania atakowania to którego nie mogła zobaczyć, krzyknęła na to. "DLA JAKIEGO RODZAJU DEMONÓW PRACUJESZ?" krzyknęła, na zewnątrz dostając odpowiedź.

Oto książka która jest w AB od update'u bodajże 8.4

i jest jeszcze blind ork jest on slepy ale nie wiem dlaczego on sprzedaje luk i strzaly co go oslepilo moze minotaury za jego zdrade i uwięzily go w wiezy nie wiem sorka za ortografie itd ale chce wam to pokazac :) kiedyś na stronie tibia.pl byl quest o spike swordzie jak go zdobyc bylo ukladaj ciala zwierziat itd ale moze duzo osob go wykonalo i mialo spike sworda i juz questa nie ma na stronie jest tylko jak zrobic zeby zniknal :) a ta wyspa co niektorzy o niej pisza to jak wczesniej gralem z pare lat temu to byly tylko kamienie i ognie i na tym kamieniu i ogniu byl spike sword pośrodku :)

nie wiem czy to mit czy legenda ten quest byl naprawde moze ten slepy ork wykuł ten miecz a ta dziewczynka go oslepila i mu go ukradla nic nie wiadomo ale ten quest zniknal po ktoryms update chyba 8.0 , 8.1 albo 8.1

a mowia tez ze Dalheim straznik mostu ze on mial ten miecz ale mu ukradli jest tez seymour Cipfried Blind Orc i Hyacinth moze oni cos wiedza moze daja jakies itemy albo ten kto jest skromny i nie chciwy dostanie miecz jak w tej ksiazce na samym koncu ze Po tym jak zemdlała z wyczerpania i płaczu, jaskrawe światło przygasło i ze światła osoba, nie człowiek ani kobieta szła/szedł/szło w kierunku niej.

Osoba popatrzyła na nią, wziął jej miecz i powiedziała: "dziewczynko. Możesz biec tak szybko jako najszybszy koń w królestwie, być tak silnym jak demony, ale nie masz pokory rozumieć co dzieje się wokół ciebie. Twój miecz, opływa krwią ludzi, kobiet, dzieci, trollów, orków i wieloma innymi istotami żywymi, których życia wziąłeś bezprzedmiotowo,powinien pozostać na wyspie żeby przypomnieć każdemu, że źle zrobiłaś. Twój miecz będzie znany jako Miecz Furii i będzie pomiędzy płonącymi kamieniami, i tylko może być dotknięty przez skromnych. ". Począwszy od tego dnia, jej miecz można zobaczyć wiele razy na kamieniu, na środku ognia i będzie tam tak długo dopóki nie pojawi się skromny by posiąść miecz, który był więcej pobłogosławiony niż przeklety

Widzieliscie juz Tarantule na rooku w tibi ? moze do niej dojsc Facc i Pacc moze trzeba wywarzyc jakas dziure kilofem albo lopata zeby sie do nich dostac moze w podlodze moze w sciane ghoul tarantula i mino mag to jest jakis klucz i ten slepy ork trzeba rozwiazac jakas zagadke ja sie sproboje dowiedziec albo ten minos co jest ta wysepka a tam taka wieża z minosem moze on ten miecz pilnuje macie zobaczcie sobie tarantule na roku fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8797245ce53a137.html

czy to niedziwne 5 dziwnych rzeczy TARANTULA GHOUL MINOTAUR MAG SWORD OF FURY BLIND ORC jezeli chcecie mi pomóc rozwiazac zagadke zagrajcie na w tibie

na Morganie serwer Morgana moj nick Jakub Pogromca zagrajcie kazde wsparcie sie liczy a ta tabliczka przy Tej wysepce lodz amber wszystko na roku jest dziwne mysle ze Cipsoft cos przed nami ukrywa na tej tabliczce pisze You read: Only the humble may touch the Sword of Fury na polski to Wy czytaliście: Tylko skromny może dotykać Szpady Furi moze ta lodzia amber da sie odplynac i podlypnac do tego Sword Of Fury powinno pisac Sword Of Fury a pisze You see a spike sword (Atk:24, Def:21 +2). a na polski Wy Widzicie Szpage Szpica to jest jakas zagadka pamietajcie Trzeba ja rozwiazac jak zagracie ze mna na Morganie sprobojemy rozwiazac te zagadke pamietajcie Moj Nick Jakub Pogromca pojdziemy do ghoula Tarantuli Mino Maga i Blind orca pomoge w questach itd ;)to tyle

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...