Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekki problem z Radeonem 6850

ipaikillah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem z niepodkręconym Sapphire 6850. Otóż gdy gram w BF3 miejscami karta nie uciąga ustawień High. Nie wiem czemu, ale mam miejscami dużo FPS (ok.60 do 80) i miejscami gdzie jest dużo obiektów w takim sensie gdy się patrzę na daleki dystans to mam nawet 30fps. Pomożecie? Aha i jeszcze jedno. Mam jakby nowocześniejszy BIOS i są tam 3 ustawienia. Power Saver/Normal/Turbo oczywiście turbo daje najwieksze zużycie energii i największe Performance. Ale boję się że jak to ustawię to spalę coś a co najgorzej zasilacz mi nie wyrobi gdyż mam firmowy dobry ale tylko 450W. Poradźcie :) Czekam na ODP.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Po pierwsze zmien zasilacz. Po drugie podaj markę zasilacza. Po trzecie aby mieć radeona 6850 trzeba mieć CONAJMNIEJ 500W zasilacz z DOBREJ firmy. Po czwarte jaki masz procesor? Po piąte możesz spalić sprzęt jak masz 450W i do tego radek uzywa 500W w normalu to jak dasz prądożerność większą to powodzenia.

Po siódme - nie ma punktu szóstego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...