Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kuroshitsuji

PrinceJinno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kuroshitsuji.jpg

Rok wydania:2008

Gatunek:akcja,komedia,fantasty,shounen

Serie: Kuroshitsuji - 24 odcinki Kuroshitsuji II - 12 odcinkow

Opis:

Ciel Phantomhive jest sierotą. Jego rodzice spłonęli w pożarze, a on sam postanowił zawrzeć pakt z demonem, by odszukać i zemścić się na ludziach ktorzy go naznaczyli i sprawili mu cierpienie. Od tego momentu młodemu paniczowi stale będzie towarzyszył Sebastian, demon który w zamian za jego duszę spełni każdy rozkaz młodego lorda, oraz będzie pełnił codzienne obowiązki lokaja w olbrzymiej posiadłości Phantomhive`ów.

Po śmierci rodziców chłopak odziedziczył największą wytwórnię zabawek w całej Anglii i przejął obowiązki ? psa jej królewskiej mości?, polegające na rozwiązywaniu zagadek związanych z przestępstwami, przy których Scotland Yard jest bezsilny. W Kuroshitsuji skupiono się na wątkach kryminalnych, jednak mimo iż tropienie morderców, w mrocznych, zasnutych mgłą uliczkach XIX wiecznego Londynu zapowiada się niezwykle interesująco sama fabuła nieco rozczarowuje. Historia jest prowadzona w sposób urywany i gdy widz czeka na rozwinięcie ciekawego wątku, dostaje kilka nudnych, całkowicie oderwanych od głównych wydarzeń odcinków. O wiele lepiej prezentują się postacie. Ciel jest zamknięty w sobie, ponury i o wiele dojrzalszy niż jego rówieśnicy, a przy tym niezwykle inteligentny. Jednak to Sebastian tak naprawdę stanowi o sile ?Kuroshitsuji?. Demon zachowuje się w sposób stonowany, nie okazując żadnych emocji . Ciężko się oprzeć wrażeniu że do ludzi odnosi się z nutą pogardy, a na poczynania młodego lorda patrzy z cynizmem. Na uwagę zasługują również bohaterzy drugoplanowi. Każdy ma swój niepowtarzalny wizualny styl, oraz ciekawą i złożoną osobowość. Od strony technicznej, Anime prezentuje wysoki poziom. Utrzymane w ciemnej kolorystyce uliczki Londynu jak i sama posiadłość wprowadzają mroczny klimat, a muzyka dobrze komponuje się z tym co widzimy na ekranie.

Niestety po obejrzeniu ?Kuroshitsuji? nie mogę się oprzeć wrażeniu, że nie wykorzystano tu w pełni ogromnego potencjału jaki stwarzały świetne postacie i ciekawe realia. Mimo wszystko ogląda się je przyjemnie i warto poświęcić na nie czas.

Gin777

Ode mnie:Moje pierwsze anime które tak mnie wciągnęło ;D Aktualnie jestem na 21 odcinku,ale mam zamiar obejrzeć je całe ;) Moimi ulubionymi postaciami są Ciel i Finny :)

Online:

1 seria:

http://www.anime-shinden.info/8064-kuroshitsuji-online.html

2 seria:

http://www.anime-shinden.info/9385-kuroshitsuji-ii-online.html

Zapraszam do dyskusji i oglądania :)

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Opublikowano

Zajebiste anime ^_^

Choć zakończenie średnio mi się podobało, zdecydowanie wolę happyend'y . Ale mimo wszystko bardzo lubię to anime.

Moimi ulubionymi postaciami są: Greil i Undertaker :D

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

podobno dużo jest podtekstów shonen-ai, a na pewno tak jest, bo dziewczyny strasznie jarają się tym animcem ;d

więc ja już wiem na pewno, że tego nie obejrzę.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Musialem wygooglowac co to ten shonen-ai :D Bo nie zbyt dlugo ogladam anime,więc nie za bardzo znam te pojęcia ;) Ale masz racje, z tego co zrozumialem na wikipedii to jest tam troche tych podtekstów shonen-ai :) Ale i tak mi się podoba :)

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Opublikowano

Hm..jeśli chodzi o shounen-ai to w tym jest to prawie niezauważalne, trudno się zrazić. Jakby to..tego wymaga po prostu praca postaci w tym anime, a niektórzy po prostu mają zrytą banię, żeby było się z czego pośmiać w tym anime (sam nienawidzę shounen-ai a jakoś to oglądnąłem bez problemu).

Co do anime, kreska wspaniała, fabuła również, dość dużo trupów, opening piękny <3. Poza tym nadal pamiętam to nucenie: [...]my fair lady. Co do drugiej serii...przy pierwszych odcinkach siedziałem w fotelu i co chwile myślałem.."wtf?" i co chwilę przewijałem. Później nie było wcale lepiej, ale już było w miarę. Tu już zakończenie było takie, że mógłbym zaliczyć do tych waszych podtekstów. Druga seria to według mnie strata czasu, bez obrazy innych użytkowników bo to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Kocham, wielbię, uwielbiam <3

Sebciu i jego tekst "Yes, my master", nic dodać nic ująć. Jedno z najlepszych tytułów, jakie oglądałam i bardzo polecam ;-)

A wszystkie sceny z Grell'em doprowadzały mnie do wybuchów śmiechu ;-)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Słyszałam, że a powstać trzeci sezon, ale jakoś sobie jego nie wyobrażam. Kto obejrzał całe dwie serie, wie co mam na myśli. Sądzę, że będzie to kilka odcinkowa seryjka, z "niepokazywanych" wcześniej scenek, albo jakiś OAV.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...