Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Survival Games

Mr_Szyba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wejściem na te serwery do których link znajdziecie niżej.Widzałem wiele seri na youtube na których gracze korzystają z tych serwerów.Gdy ja chce wejść na jakiś to nigdy nie może mnie połączyć na stronie pisze że serwer jest online a gdy ja go dodam to zawsze jest off.Może ktoś może mi pomóc albo powiedzieć jak wejść na te serwery.

http://www.minecraft...es.com/servers/

Dodam jeszcze,że pod serwerem pisze "can't resolve hostname" w tłumaczeniu na polskie "nie można rozpoznać nazwy hosta".

Z góry dzieki.

Opublikowano

Te serwery są bardzo daleko, przez to maksymalne połączenie z serwerem jest zbyt długie i Client oddala to połączenie.

Spróbuj wyłączyć wszystkie programy korzystające z internetu i wejdź na serwer.

Opublikowano

Jak dodaje serwer do minecrafta to odrazu jest niepolaczony i nie ma pingu a tak to ogolnie moge wbic na serwer +100ms a przez strone chyba pingu nie darady sprawdzić.

Opublikowano

Ja moge wejść tylko na takie np: us1.mcg.cośtam

a na te eu już nie.

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Teraz też sprawdziłem US i moge wejść na małą część tych serwerów ale chyba to mi musi wystarczyć jak nikt nie zna rozwiązania tego problemu :)

Opublikowano

No niewiem raczej ip jest dobre bo wpisaywałem kilkanaście razy i kopowalem itd.Serwer jest napewno ON bo nawet jest na stronie napisane ile osob jest aktualnie, nicki graczy też są.Może wina jest właśnie po stronie odległości jak napisał Kraksiu bo to nie są polskie serwery a zagraniczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...