Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SONY VEGAS INSTALACJA !

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tłumacz google się kłania.

ale masz:

"Vegas jest już zainstalowany, jeśli chcesz go przeinstalować najpierw usuń katalog z plikami w którym jest zainstalowany."

@edit

TY CHYBA SKRÓT Z PULPITU USUNĄŁEŚ A NIE VEGASA!

PS: Pier* pirat -.-

Opublikowano

więc wpis w rejestrze został. wejdź w panel sterowania i odinstaluj Sony Vegas, wtedy wpis usunie. a potem zrestartuj kompa... powinno Ci działać...

Opublikowano

Programy>Odinstaluj Program i wybrać sony vegas, tam będzie tylko wpis sam, więc klikasz Odinstaluj i wyskakuje komunikat że nie ma takiego programu i został tylko wpis, więc klikasz Usuń. potem tylko rboot kompa i instalujesz od nowa.

a jak to nic nie da to Start>Uruchom...>regedit.exe

otwiera Ci się rejestr, wchodzisz do HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE i wybierasz Sony Vegas, czy jak on tam się zwie. i PPM Usuń... po robocie. reboot i śmiga...

Opublikowano

Właśnie problem z tym, że Sony Vegas nie ma oficjalnego deinstalatora...

Mogłeś go odinstalować za pomocą "Dodaj lub usuń programy" w panelu sterowania <_<

Opublikowano

albo wejść na C\Program Files\ i usunąć folder -.-

@autor

Programy>Odinstaluj Program i wybrać sony vegas, tam będzie tylko wpis sam, więc klikasz Odinstaluj i wyskakuje komunikat że nie ma takiego programu i został tylko wpis, więc klikasz Usuń. potem tylko rboot kompa i instalujesz od nowa.

a jak to nic nie da to Start>Uruchom...>regedit.exe

otwiera Ci się rejestr, wchodzisz do HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE i wybierasz Sony Vegas, czy jak on tam się zwie. i PPM Usuń... po robocie. reboot i śmiga...

Opublikowano

albo wejść na C\Program Files\ i usunąć folder -.-

@autor

to nie wystarczy, jeszcze rejestr

więc tak, widzę że jesteś newbie, więc ściągnij sobie program revo unistaller, i za jego pomoca usuń vegasa

btw. nie ten dział

Opublikowano

Ok mam dzięki :)

Teraz mam pytanie:

- Jak zrenderować film

- Jak dodawać różne efekty np. Nagrywam film a potem coś innego i w połowie obraz robi się powoli czarny?

Opublikowano

To juz na poradniki patrz lub jak umiesz eng to powinno byc ci łatwo

Redenerujesz Film za pomocą File>Rener As...

Nie mam vegasa teraz na oczy to ci nie powiem jak efekty

"Po prostu ku*wa proszę Cie , nic mi nie przypominaj"

Opublikowano

RENDEROWANIE:

File > Render As...

I tam se ustawiasz.

"Zapisz jako typ": Wybierasz format pliku, np. Mp3, lub Avi

"Template": Jak wybierzesz jakiś format pliku, to masz jego szablon, możesz se wybrać jakość, rozdzielczość, FPS'y, itp.

A z boku masz "Custom", tam sobie sam możesz ustawić własne opcje.

I pamiętaj, ściągnij sobie kodeki, bo jak nie masz kodeków, to filmik może się bardzo długo renderować i bardzo dużo ważyć.

EFEKTY:

Sam sie nauczysz, pobaw się i będziesz wiedziać, ja już wszystko wiem i sam sie dowiedziałem :)

Ok zrobie ci taki Mini-TUT:

Tam masz taki pasek z zakładkami, jest tam:

-Project media (tam masz wszystkie pliki jakie użyłeś do twojego projektu)

-Explorer (to jest zwykła wyszukiwarka, jak chcesz dodać jakiś plik z komputera do projektu.)

-Transitions (to są efekty przejścia, np. przejście z innego obrazka na drugi, za pomocą jakiejś fali itp.)

-Video FX (to właśnie są różne efekty wizualne, zmiany kolorów, błyski, jakieś tam wzorki itp.)

-Media generators (tu możesz zrobić ruchome tło, jakieś obrazki itp.)

I to tyle, jak chcesz dodać jakiś efekt wizualny to przeciągnij go na ścieżkę wideo projektu.

A co do efektów dźwiękowych, to wystarczy że klikniesz PPM na ścieżkę dźwiękową, i wybierzesz "Audio Event FX"

Mam nadzieję że odrobinkę pomogłem :D

Opublikowano

@up dobra pobrałem to i zainstalowałem co mi to da? :)

Będzie ci działać więcej formatów video, szybciej ci będą działać filmiki video i po renderowaniu filmiku będzie odpowiedni rozmiar pliku i będą sie szybko renderować.

Opublikowano

@up a w jakim roszerzeniu renderować?

PS: ja chyba mam złe sterowniki wgrane i wgl ( chyba płyty tylko zły) i mi obrazki padają ;/

Pamiętaj że Sony vegas to wymagający program i trzeba mieć czysty system i dobrze zainstalowane sterowniki wszystkie.

Jeżeli nie masz tak to zrób kiedyś formata, 1 rzecz jaką zainstaluj to stery od płyty głównej a poźniej od grafiki.

A renderuj w jakim chcesz rozszerzeniu, na preferuję .mp4

Opublikowano

@UP no właśnie podobno do płyty mam zły czy mógłbym go teraz np zainstalować? i nie usunoło by mi danych?

Płyta główna :

Płyta główna ASRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...