Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tutorial] Słaby Komputer + Serwer Metin2

Zonni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Chciałbym powiedzieć parę słów na samym początku, a mianowicie - słaby komputer dla mnie to komputer o takich parametrach :

1GB Ram

1.8 GHZ Procesor

Zakładamy ze posiadamy taki komputer :)

A więc zaczynamy :)

1. Ściągnij Ccleaner do czyszczenia Cache, naprawy rejestru oraz do edycji Autostartu

http://www.ccleaner.com/download

2. Edytuj autostart tak aby zostały tylko te programy które w Windowsie są niezbędne ( Wszystkie Skype, GG TeamSpeak - Wywal :) )

3. Odinstaluj antywirusa !! On pobiera bardzo dużo pamięci a nie jest aż tak niezbędny

4. Nie ma mowy o graniu na tym samym komputerze !! Na komputerze który przygotowujemy ma być włączony Tylko Portmap + LogMeIN Hamachi + Virtual PC 2007

5. Ustawiamy wartość RAM'u na 700MB

6. Wyłączamy monitor

7. Idziemy grać na inny komputer

I tak stworzyliśmy serwer który uciągnie 50 osób :) Na bardzo słabym komputerze :D

30.01.2010 - 16.06.2013 - Główny technik i administrator Yitian2/XLasT. <3

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Opublikowano
Witam :)

Chciałbym powiedzieć parę słów na samym początku, a mianowicie - słaby komputer dla mnie to komputer o takich parametrach :

1GB Ram

1.8 GHZ Procesor

Zakładamy ze posiadamy taki komputer :)

A więc zaczynamy :)

1. Ściągnij Ccleaner do czyszczenia Cache, naprawy rejestru oraz do edycji Autostartu

http://www.ccleaner.com/download

2. Edytuj autostart tak aby zostały tylko te programy które w Windowsie są niezbędne ( Wszystkie Skype, GG TeamSpeak - Wywal :) )

3. Odinstaluj antywirusa !! On pobiera bardzo dużo pamięci a nie jest aż tak niezbędny

4. Nie ma mowy o graniu na tym samym komputerze !! Na komputerze który przygotowujemy ma być włączony Tylko Portmap + LogMeIN Hamachi + Virtual PC 2007

5. Ustawiamy wartość RAM'u na 700MB

6. Wyłączamy monitor

7. Idziemy grać na inny komputer

I tak stworzyliśmy serwer który uciągnie 50 osób :) Na bardzo słabym komputerze :D

Bajka, Sen? :rolleyes:

Teoria, a Praktyka? :D

Jak byś takie coś postawił to może i byłby to tutorial, ale dla mnie to jest śmieszne.

1GB Ram

1.8 GHZ Procesor

Zakładamy ze posiadamy taki komputer :) :blink:

Tutorial sie pisze jak mamy coś stwierdzone/sprawdzone, a nie "zakładając"

że nam takie coś pociągnie :lol:

Topic bez sensu.

Opublikowano

Dobre zagospodarowanie internetem też dużo da ( przyda się download=upload ) lecz miałem na serwerze 50 osób na internecie download 579kb/s upload 489 kb/s ( wiem ze mam fajneeego neta... Podkręcany z MultiMedii )

Zaraz dam dowód :) :P

beztytuupx.jpg

Proszę :P

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Opublikowano
No i zapomniałeś dodać o internecie ;d bez neta to nawet 2 osób nie uciągnie ;dd

Chyba że ma się router i 2 komputery w sieci :)

Kontakt na PW.

Opublikowano
I tak stworzyliśmy serwer który uciągnie 50 osób

Na to dowodu nie masz :P

A ze idzie serw postawic na takim sprzecie nie zaprzeczylem,

bynajmniej 50 osob napewno nie uciągnie ;]

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja postawiłem na 0.99GB ramu, Intel Celeron @ 2.00, 1 rdzeń internet 24mb/s upload 2.5mb/s ciągłem rekord 96 graczy, nie liczy się komputer, liczy się internet i dużo graczy, 70 graczy zaczynają się lagi i server gm mode, dużo mobów biega.

Dowód

rcrd2.png

rekordx.png

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...