Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Highschool of the dead

RÓWNOKOGZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1278364224_highschool-of-the-dead.jpg

Opis:

Wszystko rozgrywa się w obecnych czasach. W świecie zaatakowanym przez zarazę, która sprawia, że ludzie zamieniają się w zombie i atakują tylko żywych. W pewnym momencie pandemia dociera do bram liceum, w którym uczą się nasi główni bohaterowie. Szkoła szybko zapełnia się zarażonymi, którzy zamieniają się w zombie. Natomiast piątka ocalałych licealistów wraz z pielęgniarką uciekają starając się przeżyć w świecie opanowanym przez żywe trupy i pochłoniętym chaosem.

Ode mnie: zombie - są, krew - jest, cycki - są. Fabuła jest trochę naciągana, bo bohaterowie władają bronią lepiej niż ktokolwiek dysponując przy tym nadludzką siłą. Ogólnie anime jest dobre, a drugi sezon zapowiada się miodnie. jak dla mnie jedno z lepszych anime, które oglądałem.

Ilość odcinków: 12 + 1 OVA

Rok wydania: 2010

Online:

http://www.anime-shinden.info/9390-highschool-of-the-dead-online.html

Download(1080p BDrip):

http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=212404

Napisy(szukajcie tych pasujących do Zero-raws):

http://animesub.info/szukaj.php?szukane=high+school+of+the+dead&pTitle=org

Have fun.

Opublikowano

W sumie przygodę z anime zacząłem właśnie od tej serii fajnie ją wspominam, chodź była dość krótka. Mam nadzieje, że wyjdzie 2 sezon.

Dankan6_eune_102_1_text.png

Opublikowano

Mocno naciągane, mógbły ktoś z głownych bohaterów zginąć.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Podziękował za wstawke opisu. Dawno, dawno temu, jak było 7 gór i 7 lasów przykładałem się do tego anime i za nic nie mogłem go zacząć oglądać (chyba przez to co widziałem po hiszpańsku na yt). Fabuła jak to nawet w filmach o zombiakach, czyli bez szału. Kreska super, ecchi dużo dobrej jakości. Akcja na każdym kroku, bardzo wciąga. Niektóre charaktery może niezbyt dopracowane, ale polubiłem Hirano. Muzyka na dobrym poziomie, ale jakaś wyczesana nie jest.

@up:

To prawda, mogli ich zrobić więcej żeby połowę wyrżnąć i zrobić pokaz "chaosu", tak jak ten z pierwszego odcinka bodajże na dachu.

Opublikowano

Pierwsze anime jakie oglądałem i dla mnie było bardzo dobre tylko rzeczywiście postacie są trochę przesadzone :P

A co do drugiego sezonu to słyszałem że ma być ale coś na koniec 2012 roku albo na początku 2013.

Ale to niestety niepotwierdzone informacje :(

Muscle Cars <3

Opublikowano

Jedno z najlepszych anime jakie kiedykolwiek oglądałem. I nie mogę się doczekać na sezon 2. I czemu nagle ludzie stali się ZOOOOMBIIIII KTURE JAKIMŚ CUDEM ZAMIENIAJĄ W ZOMBI A NIE JEDZĄ MUZGI.To była jedyna rzecz ktura mnie rozwaliła w tym anime.

Fabuła 1 sezon 9/10

Grafika 8/10

muzyka7.5/10

Opublikowano

Rzekome plany 2 sezonu są na końcówkę 2012 albo w 2013. Sam czekam na to anime, bo to w zasadzie anime od którego zacząłem interesować sie innymi anime niz Naruto.

naruto , bleach , db , to chyba podstawowe anime od których się zaczyna ale szkoda że niektórzy nie rozwijają swoich hobby bo nie obejrzeć death note np to skandal :D , choćby nie wiem jak osoba oglądająca death note nie lubiła takich kryminałów to i tak jej się spodoba

@ topic : 10/10 , chociaż mogli by z tego zrobić serie nawet 25-50 odc

NJxbd4x.png

Opublikowano

@ topic : 10/10 , chociaż mogli by z tego zrobić serie nawet 25-50 odc

Jak mają ci zrobić taką serię z 29 chapterów? Nie wiem jak Ty, ale ja nie lubię filerów, bo spieprzają oryginalną fabułę.

@dół

Najlepiej z takim podejściem. Spłycony schemat do 1 wątku, bicia zombiaków. Jakbyś zauważył 1/2 postaci się wyróżniały. Grubas i ta laska z kataną. Jak dobrze pamiętam, to nawet poświecili odcinek na pokazanie jej przeszłości. O to mi chodziło, o ciąg przyczynowo-skutkowy i relacje miedzy bohaterami, które wchodzą w schemat fabularny. Swoją drogą, z RE tylko i wyłącznie gry. Proszę, film na podstawie gry ma być dobry?

Opublikowano

Jak mają ci zrobić taką serię z 29 chapterów? Nie wiem jak Ty, ale ja nie lubię filerów, bo spieprzają oryginalną fabułę.

Przecież tu i tak prawie nie ma fabuły (jak to zombiaki) bo może się skończyć tylko na trzy sposoby, jeden to brak zakończenia, no chyba że by tu była magia to by się mogli do innego świata przenieść... Wystarczy oglądnąć wszystkie, jakie są, filmy (tak, to nie anime) z serii Resident Evil..Więc i fillery mogłyby być (tylko nie takie jak ta OVA).

Opublikowano

To jedno z moich ulubionych anime świetna fabuła,matrixowe cycki i fajni bohaterowie po prostu ideał.Polecam wam poczytać mangę dalsze przygody w mandze są równie dobre jak te w anime :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...