Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Edycja tekstur i kilka innych pytań.

Tatsumaru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w edytowaniu tekstur od rana kminie jak je edytować szukałem gdzie się dało ale mało co mi pomogło, naściągałem trochę pakerów ale niektórych nie ogarniałem, albo były słabe tutki a jak już były dobre to zaś linki do ich programów powygasały, jednego aktualnie używam ale nie jestem do niego całkowicie przekonany. Pokaże wam jakie błędy i problemy mi doskwierają a Was prosił bym o jakieś wskazówki, porady jak zawalczyć te demony lub linki do lepszych, nowszych i skuteczniejszych programów.

Ok to tak, wypakowałem jakiś ściągnięty plik do wypakowywania o nazwie "File Archiver+Pakery" zawartość wypakowanego pliku wrzuciłem na dysk C:\Documents and Settings\Demedina (nazwa urzytkownika).

Następnie w pliku "RootExtract" zamieniłem archivePath na swoją ścieżkę

"<Action type="extract" archivePath="D:\Gry\Evora\pack\pc2" outputPath="Source" extractAll="YES" createXML="YES" xmlPath="RootPackGen.xml" />"

narzuciłem plik na m2.

ss:

36548653.jpg

i wyskoczyło poniższe okno w którym to podejrzewam pierwszego demona.

21441815.jpg

Utworzył się folder "source" a w nim "ymir work" wszedłem tam w folder "pc2" a następnie w "assassin" oglądałem sobie pliki programem "IrfanView" i wybrałem jeden z nich do przerobienia w programie "PhotoShop CS3".

82053335.jpg

(tak wygląda przedmiot który wziąłem na warsztat, zwróćcie uwagę jaki ciemny ten item)

A tak wygląda po testowym tuningu (a tu zwróćcie uwagę jaki jasny ten item, a tylko nabazgrałem. Podejrzewam że to drugi demon).

51152211.jpg

Następnie dałem Plik>zapisz i wyskoczyło okno.

72495384.jpg

Nic nie zmieniałem i kliknąłem "save" po czym wyskoczyło kolejne okno w którym to podejrzewam już trzeciego z kolei demona.

20162913.jpg

No nic, kliknąłem "ok" i udałem się do miejsca w którym to wszystko zacząłem by spakować moje dzieło. Wszedłem w folder "pakery", wyszukałem "pc2" i skopiowałem zawartość ("RootPackGen" [tak jak to kazał zrobić jeden z tutoriali przy pakowaniu]) i podmieniłem go z "RootPackGen", tym który leżał w raz z innymi wypakowanymi plikami na początku, po czym narzuciłem na "m2", pojawiło się okno w którym to już chyba ostatni demon mi się ukazał.

53947396.jpg

Pojawiły się dwa pliki "pc2.eix" i "pc2.epk" które skopiowałem i podmieniłem w folderze głównym z grą "pack"

Po tym wszystkim wbijam się na serva, loguje, i szatan przed oczami... nic się nie zmieniło...

Co proponujecie?

Dodam że wcześniej zmieniałem twarz wojownika i pomimo tych demonów udało ją się zmienić ale to jedyne co mi się udało od godziny 12:30.

Edytuje na serverze "Evora" nie jest to mój ale sobie edytuje tak dla siebie dla własnego doświadczenia by później to wykorzystać, server niema niema żadnych autopatchów dlatego to co zrobię widać w grze ( no chyba że się mylę )

NAPISZCIE MI JAK KROK PO KROKU Z EDYTOWAĆ (WYSTARCZY ZMIENIĆ KOLOR) ZBROJĘ NA 0 LEVEL NINJA

Opublikowano

A tak wgl dobrą teksturę do edycji wziąłeś..?

(podmieniłeś ją w pliku PC.>?)

A może wziąłeś tekturę na kobietę, a nie na mężczyzn (to jest różnica).

Nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

@PS. Pisz zwięźle bo ja i tak całego nie przeczytałem nie chce mi się :)

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

A tak wgl dobrą teksturę do edycji wziąłeś..? Myślę że dobrą (dds)

(podmieniłeś ją w pliku PC.>?) Przy zapisywaniu w warsztacie nadpisałem teksturę na tę którą edytowałem. (w pc2)

A może wziąłeś tekturę na kobietę, a nie na mężczyzn (to jest różnica). Nie, to zdecydowanie tekstura mężczyzny co widać na zamieszczonym zdjęciu w temacie.

Nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

@PS. Pisz zwięźle bo ja i tak całego nie przeczytałem nie chce mi się :)To nieźle się zabrałeś za pomoc ^_^

Ktoś może powie więcej?

Opublikowano

Jezeli nie widzisz zmian to sa 2 wyjscia. Albo dana tekstura nie jest uzywana, albo wymagana jest edycja pliku msm w root. Jak sie bede jutro nudzil to sprawdze ta zbroje.

Opublikowano

Jezeli nie widzisz zmian to sa 2 wyjscia. Albo dana tekstura nie jest uzywana, albo wymagana jest edycja pliku msm w root. Jak sie bede jutro nudzil to sprawdze ta zbroje.

Ok

Ktoś ma może jeszcze jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...