Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] pliki 2010 raty i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań/problemów , więc może w punktach:

1.Najprawdopodobniej coś zepsułem w mob_proto i nic expa nie leci

2.Jak zmienić raty na serwerze sf2010 pliki od taki_niesmialy?

3.Gdzie/Jak ustawić yang bug , że kupuje np. tarcze na 61 w sklepie za 60k a sprzedaje za 600kk?

to chyba wszystko ;) za pomoc będą lajki (jeśli ktoś się postara i i da mi odpowiedzi na wszystkie pytania i wszystko wytłumaczy to dam dzienny limit)

HB5fLf7.png

Opublikowano

1-2.

http://www.mpcforum.pl/topic/92495-tutorial-jak-zmniejszyczwiekszyc-raty-serwera/

W tabeli item_proto w kolumnie "no właśnie zapomniałem...." na pewno którać na początku zobacz gdzie masz liczbę zbliżoną do sprzedaży i ją zwiększ dla danego itemu.

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

te zwiększenie rat działa na sf2010? bo ostatnio wpadłem na taki temat

http://www.mpcforum.pl/topic/320053-tutjak-zwiekszyc-bonus-expa-na-plikach-2010/

kompletnie tego tutka nie rozumiem , i dlatego pytam , bo to 2 różne sposoby i czy obydwa działają?

a z tą zmianą cen patrzyłem w item_proto , ale nie mogłem nigdzie znaleźć ceny sprzedaży , np. żelak +3 u handlarza "buy" 8.000 - zgadza się , a obok nie ma nic "sell" ani nic takiego , a w kolumnie obok jest wartość 27500 , wątpię żeby to była cena sprzedaży ;)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Te co ja podałem to na pewno działa.

To co ty też działa tylko że dodatkowy wyświetla informacje na czasie. ---> trochę trudniejszy sposób bo dochodzi system szesnastkowy, a u mnie masz gotowe zapytania do bazy(możliwe bugi przy dużych stopach rat).

Tam nie będzie kolumny sell..

Daj ss Tych kolumn obok tego 8k.

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

@up , myślisz że o tym nie myślałem? wgrywałem questy , ale bez skutku , jeśli napiszesz mi quest , który dodaje do handlarki opcję "daj yang" to dam dzienny limit + ;)

@Mateo , dodałem zagadnienie , ale nic expa mi nie leci , przykład, mam 1lv , zabijam grupke psów i dalej 1lvl i 0.00%

HB5fLf7.png

Opublikowano

ok , przetestuje i napisze , a co z tymi yang? możesz zapodać jakiś quest czy coś ?

@edit , po podzieleniu expa na 1000000 nie widzę mobów/npc , komenda /resp all nic nie daje , zresetuje serwa , może pomoże , jeśli nie , to mamy kolejny problem ;/

@edit2 , reset nie zadziałał , do tego gdy loguje się na konto to wszędzie mam woi z brakiem nicku , lv 0 i czas gry 0 , a gdy wchodzę to mam normalną postać.

@edit3 , pojawił się kolejny błąd , ciągle mam "logowanie" i nie wchodzi dalej... to wina zmiany tego expa? może podziele znów na 150 i zobacze efekt

@edit4 , looool , znalazłem źródło problemów , chciałem zmienić tego expa i okazało się że wgle nie ma folderu mob_proto... znikł bo ja go nie usuwałem , jak go tam wkleić?

HB5fLf7.png

Opublikowano

haha No to brak tego mob_proto wszystko wyjaśnia..

Nie zrobiłeś kopi tak jak w TuT;u było napisane.???

Jak nie to z tego TUT'ka wgraj bazę danych

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

aby mob_proto

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

właśnie oto chodzi , że robiłem kopie , usuwałem oryginał , zmieniałem nazwę kopii i resetowałem , a po resecie już nie było mob_proto , z tego tutka nie mogę pobrać bazy bo spedyshare mi nie działa "ten plik wymaga konta premium" , możesz mi upnąć same mob_proto? jedne pobrałem i nie mogę wkleić do navicat , wyskakuje ".....1146 - Table 'player.mob_proto' doesn't exist

1146 - Table 'player.mob_proto' doesn't exist

1146 - Table 'player.mob_proto' doesn't exist...." i tak ciągle

ej , tą bazę wkleja sie chyba do filezilla ;dd , spróbuje i dam edit

yea , all działa , tylko mob_proto nie spolszczone wgrałem , ale to potem poprawie

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...