Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać na dwóch komputerach?

MHummels

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Otóz chcę pograć z bratem na dwóch komputerach, ale przez hamachi się nie da, bo trzeba mieć to samo ip hamachi na dwóch kompach. Czytałem różne tutoriale, ale nie pomagały. Chociaż kiedy miałem liveboxa to robiłem serwa i wszystko chodziło jak trzeba. Teraz mam tp linka i już sie nie da (chyba, jak ktoś wie jak to niech napisze). Proszę o szybką odpowiedź. Dzięki

Opublikowano

"ale przez hamachi się nie da, bo trzeba mieć to samo ip hamachi na dwóch kompach." - Nie

jak to samo ip na dwóch kompach ? nie rozumiem tego , masz sieć hamachi , i na jednym kompie stawiasz server , w pliku ma byc ip tego co stawia a na drugim dolaczasz do sieci i wchodzisz na server za pomoca ip tego co było wpisane do pliku , i tyle

Opublikowano

przecież normalnie zainstaluj hamachi na dwóch komputerach , na jednym postaw sieć i serwer i na drugim tylko dołącz do sieci ;)

veQtFkA.jpg?1

Sygnaturę zrobiłem ja

Pomogłem? Zostaw Lajka ;)

Opublikowano

W tej chwili jest takie coś jak serwer LAN.

Uruchamiasz singiel player, potem LAN i twój brat może wyszukać. Jeżeli macie te same IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...