Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reklamy na forum

Kejsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno nie byłem na forum i wchodzę a tu info żebym wyłączył adblocka, sobie myślę ni **ja i biorę nigdy. To przeniosło mnie na stronkę że nie mogę korzystać z forum. Więc znów pomyślałem że ni **ja i wziąłem wstecz. Teraz normalnie mogę sobie przeglądać forum tylko co jakiś czas wyskakuje info :P

Dodam jeszcze że te okienko da się też adblockiem zablokować, hah xD

Opublikowano

Osobiście bym nie korzystał z adblocka jeżeli by kulturalnie poprosili a nie wymuszali. Także teraz administracji robię na złość <3

Opublikowano

Ja nie mam zastrzeżeń do reklam. Ta masa trolli i pojebów co się ostatnio uaktywniła to gimby, które nie wiedzą co to są pieniądze i jak trudno utrzymać taką stronę.

Co do tego okienka, to dziś jak zlagował mi net i nie wczytało mi większości obrazków i pojawiło się to okienko :P Zapewne lag nie wczytał jakiegoś obrazka z tagiem, który blokuje AdBlock i forum wykryło, że właśnie posiadam AdBlocka.

Wszystko da się ominąć, ale pytanie - po co? Nic Wam reklamy nie przeszkadzają a chyba lubicie pospamować sobie na tym forum? To skoro lubicie, to nie blokujcie reklam, z których idzie kasa na serwer.

PS. Czasem te reklamy się przydają :P Fajne gierki czasem pokazują i czasem nawet klikam.

PS2.

A te kurwiszony z AdBlockiem niech spierdalają.

Opublikowano

Ja sam również uważam iż admini jakoś muszą zarabiać, wieć korzystają na adv, nie mam adb, więc nie wiem jak te wasze co piszecie okienko wyskakuje, ale czasami się adb przydaje, w sensie na jakiś stronach gdzie jest "wygraj 1mln teraz" czasami wywali Ci tego 10x wejdziesz a tam potrafi siedziec wirus ;x . Co do mpc, to nic nie mam do tych którzy maja adb, bo to nie ich wina że chronią kompa - poprostu myślą. A Adb, reaguje na eventwindow, więc blokuje. No ale jak wiadomo, na każdy sposób trzeba zarabiać, choćby miało się zesrać.

@up

A co do gierek, to też kiedyś byłem na jakimś forum. Wszedłem w link i grałem przez kilka ładnych msc, w gre :D Przez jakąś reklamę, wciągnąłem się w gierke. Pzdr.

Weteran
Opublikowano

Zarabia? Niby na czym?

Gdyby Kokosz faktycznie na tym zarabiał, to nie musiałby szukać sponsorów.

Nawet nie zdajcie sobie sprawy, jak On o nas dba. Ktoś inny, na jego miejscu na pewno wymyślałby jakieś rangi VIP za sms, czy spam reklamami na skrzynkę pocztową( z tego podobno można naprawdę zarobić). Kokosz robi niezbędne minimum, a wy mu się tak odwdzięczacie?

Opublikowano

Kokosz robi niezbędne minimum, a wy mu się tak odwdzięczacie?

Co masz tutaj na myśli, na na przykład nic złego nie zrobiłęm, bo Adb nie mam i nie instaluje tego. A reklamy mi się normalnie wyświetlają. Więc raczej do mnie pretensji nie można mieć, oraz rozumiem Kokosz'a. Znam wiele low forum - gdzie tylko wprowadzając dowolną rzecz jaką mogą aby zarobić na sms'ach. Z czego i tak nie cała kasa idzie na forum ;>.

@down

A ok, aby juz nowym postem spamu nie robić :)

Weteran
Opublikowano

Kokosz robi niezbędne minimum, a wy mu się tak odwdzięczacie?

Co masz tutaj na myśli, na na przykład nic złego nie zrobiłęm, bo Adb nie mam i nie instaluje tego. A reklamy mi się normalnie wyświetlają. Więc raczej do mnie pretensji nie można mieć, oraz rozumiem Kokosz'a. Znam wiele low forum - gdzie tylko wprowadzając dowolną rzecz jaką mogą aby zarobić na sms'ach. Z czego i tak nie cała kasa idzie na forum ;>.

To było do tych, co się na reklamy skarżą i antyAdb...

Opublikowano

Ja sam również uważam iż admini jakoś muszą zarabiać, wieć korzystają na adv, nie mam adb, więc nie wiem jak te wasze co piszecie okienko wyskakuje, ale czasami się adb przydaje, w sensie na jakiś stronach gdzie jest "wygraj 1mln teraz" czasami wywali Ci tego 10x wejdziesz a tam potrafi siedziec wirus ;x . Co do mpc, to nic nie mam do tych którzy maja adb, bo to nie ich wina że chronią kompa - poprostu myślą. A Adb, reaguje na eventwindow, więc blokuje. No ale jak wiadomo, na każdy sposób trzeba zarabiać, choćby miało się zesrać.

@up

A co do gierek, to też kiedyś byłem na jakimś forum. Wszedłem w link i grałem przez kilka ładnych msc, w gre :D Przez jakąś reklamę, wciągnąłem się w gierke. Pzdr.

Jak tak lubisz reklamy to po co wyłączasz? Forum to forum, może nie okradasz mpc ale innych okradasz i z twojego założenia jest to fajne?

I tak kokosz dostaje kasę od klikniętej reklamy a nie wyświetlonej to mu to rybka.

I naprawdę nie wiem na co się tak hejterzy nakręcacie, co wy nagrodę chcecie dostać za oglądanie reklam?

Opublikowano

trudno utrzymać taką stronę? ;o

Wydatek rzędu 100 +/- zł na domene .pl na rok.

.eu - też 100 +/- zł na rok...

Plus hosting, ale MPC nie wiem czy mają hosting czy na jakimś dedyczku hostują ;p

Bo raczej zwykłe gówno "hostingowe" nie uciągnie takiej ilości ludzi .

Ale forum MPC też z reklam troszkę zarabia ;p

Nie wiem czy na dzień po stówie nie leci :D Może przesadziłem.

No i jeszcze w utrzymanie wchodzi zainteresowanie własną stroną ;p

Czyli kilka godzin wolnego czasu w tygodniu ;p

Opublikowano

Spoko ale nie będą mnie zmuszać na siłę żebym wylaczyl adblocka. Równa to się z płaceniem, tylko zamiast kasy poświęcam swój czas i energię na oglądanie zrytych reklam. ps nawet jak ma kasę nie za kliknięcie w reklamę a za wyświetlanie to powiem wam że adblock pobiera te reklamy tylko nie wyświetla ich, ale do statystyki się liczy

Opublikowano

Jedno pytanie do was, jak zablokować to wyskakujące okienko? :D

down

ale sie usmialem, hahaha.. -.-

Jedno pytanie do was, jak zablokować to wyskakujące okienko? :D

down

ale sie usmialem, hahaha.. -.-

PPM-->Block this Ad.

Moja opinia?

Reklamy mi nie przeszkadzają. CHyba że są w multi ilosci albo gdy wyskakuje okno.

Problem w tym że używam go zawsze, i jak chcę wejść na MPC to muszę go wyłączyć, a nie chce mi sięgo z powrotem włączać.

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

XAULIN ma całkowitą rację, nie raz pisałem w pogaduszkach to co On. Żałuję tylko ,że ten popup da się ominąć, ale chyba, nie wiem czy to prawda, nie wiem czy kokosz go nie wywalił przez to ,że ktoś mu tam zagroził regulaminem, no szkoda ;/

trudno utrzymać taką stronę? ;o

Wydatek rzędu 100 +/- zł na domene .pl na rok.

.eu - też 100 +/- zł na rok...

Plus hosting, ale MPC nie wiem czy mają hosting czy na jakimś dedyczku hostują ;p

Bo raczej zwykłe gówno "hostingowe" nie uciągnie takiej ilości ludzi .

Ale forum MPC też z reklam troszkę zarabia ;p

Nie wiem czy na dzień po stówie nie leci :D Może przesadziłem.

No i jeszcze w utrzymanie wchodzi zainteresowanie własną stroną ;p

Czyli kilka godzin wolnego czasu w tygodniu ;p

Żebyś Ty, kur** wiedział ile takich daronianów jeszcze siedzi i marnuje kokoszowi czas przez te swoje ataki (nic nie mam do daro xD).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...