Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowicjusz

Koles.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie i proszę o pomoc zacząłem dzisiaj grać w C9, wbiłem 11 lvl, i chciałem prosić was o pomoc w ogarnięciu mnie, zależy mi na paru zdaniach najważniejszych teraz dla mnie informacji, niech kazdy napisze chociaz zdanie co na na początku musze wiedzieć, z góry dziekuje :)

Opublikowano

dobra mam, jakie questy wykonywac? za bardzo nie rozumie tresci wiec chcialbym wykonywac jak najmniej, do czego jakby deski co sie dropia w dungach, surki chyba, i jak naprawić bron

Opublikowano

Nie musisz rozumieć treści. Bierzesz all questy, klikasz L i masz zakładki do danych Lokacji. Np. masz zakładkę "Vimpeli Castle". To dung na lvl 29-32. Klikasz L, następnie nazwę tej zakładki, czyli np. "Vimpeli Castle" i masz misje. Powiedzmy pięć. Klikasz na każdą i chyba na zielono w treści pisze jaki poziom. Będzie pisać Normal, Hard, Expert lub Master difficult to znaczy, że na którymś z nich (zależy, jaki pisze), albo "any difficult", co znaczy, że na jakimkolwiek poziomie trudności.

No to idziesz do teleportu i sobie wybierasz dany poziom.

Normalnie przechodzisz, jak przejdziesz, dajesz "L" i patrzysz, przy którym pisze Ci "(Complete)". Jeżeli przy jakimś Ci nie pisze, to patrzysz, na jakim poziomie trudności masz go przejść. Gdy już wiesz, to idziesz jeszcze raz na danym lub dowolnym poziomie trudności (zależy, jaki Ci pisało) i przechodzisz, dopóki nie będzie pisać obok "(Complete)".

Dajesz "M" i szukasz "?" na mapie. Jak masz to idziesz do danego NPC i zaliczasz questa.

Pamiętaj, że przy nielicznych questach musisz np. kogoś znaleźć w mieście to wtedy po prostu najeżdżasz kursorem na mapie na szare punkty i szukasz danego NPC.

Ale ogólnie questy lepiej brać wszystkie, bo jest dużo expa, kasy i czasami dobre itemy.

Te deski to ulepszacze, które przydają się, gdy się wybierze "pracę", np. metalworking, czy alchemist.

Broń naprawiasz u kowala. Dajesz "Repair All Items", jeśli chcesz całe eq naprawić (bo zbroja, hełm itp. też się psują), a jak chcesz pojedynczą rzecz naprawić, to dajesz "Repair Item" i wybierasz item.

W zależności, jak bardzo item jest zniszczony, płacisz odpowiednią ilość złota.

51708373187730018158.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...