Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak rozpoznać zintegrowaną kartę graficzną?

venturas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Piszę w imieniu mojego znajomego.

Chce się on dowiedzieć czy posiada zintegrowaną kartę graficzną?

Jak ją rozpoznać?

Gdzie można to sprawdzić?

Jeśli to pomoże to na karcie gwarancyjnej ma napisane:

PCIE GIGABYTE R. HD 4550 1024DDR3/64B HDMI (To jest Radeon)

Liczę na wasze odpowiedzi ;)

Opublikowano

Nie ma zintegrowanej, pisze PCIE czyli na zlacze PCI Express. Jakby nie bylo w ogole na karcie gwarancyjnej napisane nic o grafice to wtedy bylaby zintegrowana.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Ok to jedną sprawę mamy wyjaśnioną. Dzięki wielkie!

Ale wyjaśniając tą sprawę nasuwa się kolejne pytanie: Dlaczego ta karta (Radeon HD 4550 1Gb) chodzi mu jak jakaś 256mb?

Tzn np. Mafia II działa, MW2 też bez większych problemów, a np. Bf: Bad company 2 już tylko na minimalnych/średnich ale z ścinami, i również

Risen II, działa dopiero na minimalnych/słabych średnich, inaczej są ściny.

W skrócie gry z 256bm działają dość dobrze, ale te z 512mb już się dławią...

Może coś blokuje tą kartę i nie może rozwniąć skrzydeł?

Dodaje dodatkowo: 2gb Ram, AMD Athlon 7750 DualCore 2,70GHz.

Jakieś sugestie?

ps:Like oczywiście mistrzu poleciał ^^

Opublikowano

Wydajnosc karty nie zalezy od jej pamieci, dla niej 128mb by w zupelnosci wystarczylo.

Ja przykladowo mam grafike HD4870 z 512mb pamieci, crysis 2 chodzi na full na rozdzielczosci 1680x1050. Kolega ma karte HD5450 z 1GB pamieci i ledwo co wyrabia w GTA IV low na rozdzielczosci 1366x768.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Dodam jeszcze, że szyna nie wpływa tak znacząco na wydajność. Przykład? 7950 ma szynę 384bit. 660Ti będzie miało szynę 192bit, a będzie mocniejsze niż 7950 :)

Opublikowano

Dodam jeszcze, że szyna nie wpływa tak znacząco na wydajność. Przykład? 7950 ma szynę 384bit. 660Ti będzie miało szynę 192bit, a będzie mocniejsze niż 7950 :)

Nie patrzyłem na testy, ale nie jesteś wiarygodny. Ktoś, kto ma zaspamowany profil "nvidia pany" niby tworzy wiarygodne posty nt karty?

Największą rolę pełni taktowanie procesora i ilość shaderów. dopiero potem szyna i pamięć ram karty.

Ale weźcie, nie tak mocno.

Opublikowano

Nie patrzyłem na testy, ale nie jesteś wiarygodny. Ktoś, kto ma zaspamowany profil "nvidia pany" niby tworzy wiarygodne posty nt karty?

Największą rolę pełni taktowanie procesora i ilość shaderów. dopiero potem szyna i pamięć ram karty.

Pozdro :) 660Ti robi 8589 pkt w tandemie z 3960X na stocku. Łap tutaj testy sampla:

http://www.tweaktown.com/reviews/4869/nvidia_geforce_gtx_660_ti_2gb_reference_video_card_review/index3.html

@

To co z tego, że mam NVIDIA PANY? To już fanboy nie może mówić nic mądrego i podeprzeć się sensownymi argumentami? -_-

Opublikowano

Nic nie blokuje ta karta jest po prostu słaba.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...