Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Optymalizacja komputera

michal418

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(nie wiem czy dobry dział )Siema , mam teki problem że mam dużo procesów , i może przez to strasznie laguje mi komputer na różnych serwerach mt

http://zapodaj.net/31c0467c302ee.jpg.html

Opublikowano

Możesz niektóre procesy wyłączyć. Gdy grasz radzę Ci wyłączyć niepotrzebne programy takie jak GG, Skype itp. dzięki temu będzie Ci szybciej wszystko chodziło :P

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Uruchom msconfig przez cmd, następnie przejdź do zakładki usługi, 'ukryj wszystkie usługi firmy microsoft' i powyłączaj wszystko co niepotrzebne (ja nie mam tam nic, bo po co jakiś syf ma mi się sam uruchamiać). Następnie przejdź do Uruchamianie i tam także możesz wyłączyć wszystko (poza antywirusem). Zastosuj, restart komputera.

Na dodatek ściągnij sobie np. CCleaner, usuń niepotrzebne programy, przeprowadź analizę niepotrzebnych danych, usuń je, a następnie przeczyść nim rejestr.

Opublikowano

Tu nie ma dużo procesów. Wyłącz operę bo zjada sporo procesora, a komp laguje pewnie przez słabe parametry, a jak wiadomo serwery mają coraz więcej syfu który zabiera dodatkowe parametry. Podaj specyfikację kompa. Możesz też jak wyżej, użyć CCleaner bądź Odkurzacz (tylko z głową, żeby nie wywalić czegoś potrzebnego). Dodatkowo nie zaszkodzi zdefragmentować dysk tylko nie wbdowanym defragmentatorem.

Ktoś zrobi ?

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...