Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Eksploracja mapy, Mod Mypeople

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Ostatnio bawię się na moim świecie i odkrywam bardzo odległe zakątki mojego świata.

No ale nie mam ocoty odczuwać lagów za każdym razem jak zacznę generować świat więc postanowiłem spytać się was kilku rzeczy i liczyć na pomoc.

1. Czy modyfikacja MyPeople pozwoli mi na to aby mapa się tworzyła dzięki tym npc? Jest tam opcja eksplore czy coś takiego, więc pewnie te npc'ty idą w jedną stronę, tworzą mi świat i wracają bądź ja ich zabiję albo usunę modyfikaje bo ja chcę tylko żeby stworzyły mi świat który się jeszcze nie wygenerował (tak wiem, tego świata jest nieskończoność ale tak żeby ten kwadrat miał odległość od spawna 10k klocków....

2. Czy da się wygenerować dzięki seedowi określony obczar? np: 10k klocków w jedną, drugą, trzecią i czwartą stronę, dzięki temu powstanie taki kwadrat.

3. Jest jakiś inny sposób na generowanie świata bez udziału mojej osoby i osób trzecich?

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

ok thx, miło by było jakby było na 1.3.1 ;D

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...