Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet vs netbook? Co lepsze w codziennym użytku?

CrisPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Edziu , nie podniecaj się swoim tabletem , netbook zawsze będzie lepszym rozwiązaniem, lepszy dostęp do komponentów , bo np. tablet ci upadnie i ekran się wyleje i naprawa już nie opłacalna a w netbooku jest łatwiej wymienić taki ekran , poza tym tak ja mówię na tablety duże komórki bo parametry tego tableta co podałeś to ma moja komórka , również posiada androida 4.0 qwerty itp. więc jak dla mnie tablet to telefon z większym ekranem... i wracając do tematu netbook , pograsz w cs'a , i inne gry .

no i jeszcze jedna wiadomość dla edzia zanim zaczniesz pierdolić jaki to tablet jest wspaniały a netbook chujowy to powiem ci tyle że posiadałem netbooka toshiba nb520 (zielona) kosztowała ok. 1100 zł i posiadała 4-rdzeniowego atoma 1 gb ramu i wszystko hulało , super meatboy cs i inne takie gry ;)

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Edziu , nie podniecaj się swoim tabletem , netbook zawsze będzie lepszym rozwiązaniem, lepszy dostęp do komponentów , bo np. tablet ci upadnie i ekran się wyleje i naprawa już nie opłacalna a w netbooku jest łatwiej wymienić taki ekran , poza tym tak ja mówię na tablety duże komórki bo parametry tego tableta co podałeś to ma moja komórka , również posiada androida 4.0 qwerty itp. więc jak dla mnie tablet to telefon z większym ekranem... i wracając do tematu netbook , pograsz w cs'a , i inne gry .

no i jeszcze jedna wiadomość dla edzia zanim zaczniesz pierdolić jaki to tablet jest wspaniały a netbook chujowy to powiem ci tyle że posiadałem netbooka toshiba nb520 (zielona) kosztowała ok. 1100 zł i posiadała 4-rdzeniowego atoma 1 gb ramu i wszystko hulało , super meatboy cs i inne takie gry ;)

Nie podniecam się ;) Nie będzie lepszym rozwiązaniem - posiadasz obydwa urządzenia? Nie? Po ch** sie wypowiadasz? Nie wszyscy mają parkinsona (nie naśmiewam się :( ) i nie wszyscy rzucają tabletem o ziemię. Tablet to nie duża komórka, bez 3G z niego nie zadzwonisz... Tegra 3 w komórce? Może podasz model? 4.0? My tutaj mówimy o nowym Jelly Bean czyli 4.1, na netbooku z zintegrowanym intelem (wiem bo mam) to w cs'a są problemy, musisz grać na tym D3D (czy jakoś tak, nie pamiętam, w cs'a już nie grywam) - grafika traci na jakości i wgl wycelować to masakra. A teraz wrzuć sobie YT, i gry na Tegrę 2/3 - porównaj tego ten chłam (CS) do tych gier. :ninja:

A skoro już się wypowiadasz i porównujesz - masz tableta? :huh:

Opublikowano

Laptopa się bardziej opłaca jeśli nie potrzebujesz go mieć praktycznie zawsze przy sobie jeśli tak to neetbook , a tablety są dla reporterów dla pokazywania filmików aby mogli się o tym wypowiedzieć tablet mało funkcjonalny , bierz NB ablo Laptopa !

Każdy krok w przód to o jeden mniej !

Opublikowano

Laptopa się bardziej opłaca jeśli nie potrzebujesz go mieć praktycznie zawsze przy sobie jeśli tak to neetbook , a tablety są dla reporterów dla pokazywania filmików aby mogli się o tym wypowiedzieć tablet mało funkcjonalny , bierz NB ablo Laptopa !

Naoglądał się uwagi :D Jak ty sobie wyobrażasz nosić ze sobą netbooka który nie wytrzyma 4 godzin, ładowarkę? Musisz znaleźć stolik - bo do dupy trzymać go na jednym kolanie - na dwa za mały 8S Rozkładasz go, masz gównianego Startera (Windows 7 Starter) - jedynym rozsądnym systemem będzie Linux ... w ostateczności WinXP (porażka używać go w 2012r)..

Opublikowano

@up

Slabo ;/

Jedz do Krakowa albo do jakiegos malego miasta i zobacz sb ile osob smiga z netbookami ;/

A z tabletmi tylo jacy przedstawiciele firm i pocwicz synu :/\

Każdy krok w przód to o jeden mniej !

Opublikowano

@up

Slabo ;/

Jedz do Krakowa albo do jakiegos malego miasta i zobacz sb ile osob smiga z netbookami ;/

@up

Slabo ;/

Mieszkam w krakowie i chodząc po galeriach wszędzie widzę wysyp tabletów, coraz mniej netbooków - zostały wyparte. Nie wciskaj nam ciemnoty że przedstawiciele firm - owszem - z najdroższymi wersjami iPad'ów. Żaden netbook nie dorówna jakości obrazu jaki dostaniesz w Nexusie 7, rozdzielczość zintegrowanego intela to 1024x600 - w tablecie otrzymujesz 1280x800, bardzo duże konty widzenia, 4 rdzeniowy procesor o taktowaniu 1.3 GHz oraz rewelacyjny układ graficzny (reasumując - Tegra 3) - a nie jakiś syfski zintegrowany intel (który jest w netbooku który chciał kupić autor). Dodatkowo dostajesz 1GB pamięci DDR3 - podobnie jak w netbooku - tylko syfski Win7 ma takie wymagania minimalne - na twoje aplikacje gówno zostanie z kolei Android - miód.

Opublikowano

To miała być zwykła dyskusja -.-

Jak tak to ma wyglądać to niech admin/moderator zamknie temat.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

@up

Ale CIot* jak mozesz mowic ze mieszkasz w Krakowie jak na profilu masz KURWA WIELICZKE IMBECYL*

Skończ już proszę Cię, jestem imbecylem bo mieszkam zaraz obok krakowa? Weź mapę do ręki i zobacz. I tak na marginesie, nie wypowiadaj się jeśli nie masz bladego pojęcia o czym mówimy.

Opublikowano

Netbook!

Tablet to największy syf, nie kupuj tego. To co w tablecie masz to samo masz w smartfonach,

Ja jednak smartfona nie mam i ten tablet to jedyne co mam z androidem o.O

A na netbooka trzeba byłoby dużo dać, aby był dobry taki 2x 1.66 4GB Ramu i grafika ION (geforce) i to by był dopiero dobry.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Ja jednak smartfona nie mam i ten tablet to jedyne co mam z androidem o.O

A na netbooka trzeba byłoby dużo dać, aby był dobry taki 2x 1.66 4GB Ramu i grafika ION (geforce) i to by był dopiero dobry.

Z tym się zgodzę ^_^ Zintegrowane Intele to najgorszy syf który nie powinien nigdy powstać :D

Opublikowano

Na tablecie możesz pograć, a na netbook'u tylko w stare gierki. Dodatkowo tablet, który masz jest dużo lepszy, niż mój smartfon, a przeglądanie na moim telefonie stron internetowych to nie problem. Nawet wszystko szybko działa, więc internet to nie problem. Youtube też jest. Jeżeli oglądasz lajwy to też nie problem. Poza tym, teraz wychodzi bardzo dużo aplikacji na androida, a gier o tak małych wymaganiach, żeby działały na netbook'u już chyba nie tworzą. (poprawcie mnie, jeśli się mylę)

Na dobrego netbooka będziesz musiał więcej wydać, a tablet masz już u siebie.

W windowsie jest więcej funkcji.

w ostateczności WinXP (porażka używać go w 2012r)..

Niby czemu? Ja go mam na moim stacjonarnym komputerze. W bf'a czy inne gierki wymagające win7, vista i tak nie pograsz. Jest w sam raz na netbook'a.

W netbooku masz więcej pamięci.

Na twoim miejscu mimo wszystko bym zostawił tablet, ale gdybym nie miał nic i wybierał między netbookiem i tabletem to bym wziął netbook'a i grał dniami i nocami w triumph war 2099 *.*

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Na tablecie możesz pograć, a na netbook'u tylko w stare gierki. Dodatkowo tablet, który masz jest dużo lepszy, niż mój smartfon, a przeglądanie na moim telefonie stron internetowych to nie problem. Nawet wszystko szybko działa, więc internet to nie problem. Youtube też jest. Jeżeli oglądasz lajwy to też nie problem. Poza tym, teraz wychodzi bardzo dużo aplikacji na androida, a gier o tak małych wymaganiach, żeby działały na netbook'u już chyba nie tworzą. (poprawcie mnie, jeśli się mylę)

Na dobrego netbooka będziesz musiał więcej wydać, a tablet masz już u siebie.

W windowsie jest więcej funkcji.

Niby czemu? Ja go mam na moim stacjonarnym komputerze. W bf'a czy inne gierki wymagające win7, vista i tak nie pograsz. Jest w sam raz na netbook'a.

W netbooku masz więcej pamięci.

Na twoim miejscu mimo wszystko bym zostawił tablet, ale gdybym nie miał nic i wybierał między netbookiem i tabletem to bym wziął netbook'a i grał dniami i nocami w triumph war 2099 *.*

Jeden porządny! xD XP owszem, ale tylko na netbooka <_< Masz rację, już się nie robi gier na tak słabe komputery ;) Najlepsza gra w jaką pograsz (na minimalnych ustawieniach) to WarCraft III ^_^

Opublikowano

Albo tak myślę sobie wziąć http://www.mgsm.pl/p...ipro/ 250z80zł (za S5620 Monte) i 150zł (Tablet)= 480zł

Co o tym myślicie ;)

Na allegro znalazłem http://allegro.pl/xp...2554828763.html

Opublikowano

To ty chcesz wziąć telefon czy tablet lub netbook, bo już się pogubiłem?

Telefon dobry.

Rozważam różne opcje i mam teraz telefon to ani razu mi nie upadł :)

Opublikowano

Rozważam różne opcje i mam teraz telefon to ani razu mi nie upadł :)

Tylko ten telefon to ma problemy z wszystkimi grami, więc odpadają. Nadaje się tylko do masowegy wysyłania wiadomości i sluchania muzyki. Na internet to ma conieco za mały ekran, strony w wersji mobilnej + powiększenie - da się przeżyć.

Opublikowano

Tylko ten telefon to ma problemy z wszystkimi grami, więc odpadają. Nadaje się tylko do masowegy wysyłania wiadomości i sluchania muzyki. Na internet to ma conieco za mały ekran, strony w wersji mobilnej + powiększenie - da się przeżyć.

O nie nie kochany ... Nie ma żadnych problemów z grami ! GTA chodzi normalnie angry birds itp. A internet to tak jak normalna przeglądarka obsługuje flasha itp. ;) więc nie gadaj jak nie masz tej komórki...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Ty to zawsze musisz krytykować. To co twoim zdaniem nie jest do niczego?

Opublikowano

Ty to zawsze musisz krytykować. To co twoim zdaniem nie jest do niczego?

Co moim zdaniem jest do niczego? Nie rozumiem .. chyba chciałeś zapytać co jest do czegoś :) Mówię co wiem, telefony zmieniałem jak skarpetki, testowałem większość budżetówek do 1k i wiem co mogę polecić a czego nie.

Opublikowano

Co moim zdaniem jest do niczego? Nie rozumiem .. chyba chciałeś zapytać co jest do czegoś :) Mówię co wiem, telefony zmieniałem jak skarpetki, testowałem większość budżetówek do 1k i wiem co mogę polecić a czego nie.

To znaleźliśmy wspólny język , ja też większość smartfonów testowałem miałem w ręce :) Powiem ci tyle Xperia jest zajebiaszcza 1 Ghz 512 mb ram'u sony wydał update do androida 4.0 ;)

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

To znaleźliśmy wspólny język , ja też większość smartfonów testowałem miałem w ręce :) Powiem ci tyle Xperia jest zajebiaszcza 1 Ghz 512 mb ram'u sony wydał update do androida 4.0 ;)

Zależy która!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...