Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Geo MinecraftLauncher PROBLEM

Juniorek321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Wam.

Mam problem z w/w launcherem.

Kiedy tworzę bat, niby wszystko jest ok, ale mogę tylko max przypisać 1024m, choć mam 3GB RAM..

Bo gdy wpisuję np. 1536m czy 2048m to pojawia się chwilowy komunikat (dosłownie okienko wyskakuje tylko na jakieś 1-2 sek.):

/ścieżka do launchera.jar/

Error occurred during initialization of VM

Could not reserve enough space for object heap

Error: Could not create the Java Virtual Machine

Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z takim problemem?

Wiecie jak go rozwiązać?

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Za dużo ramu przydzielasz.

No to zabłysnąłeś -.-

Jeżeli mam 3 GB ram, powinienem dać rade przydzielić minimum połowę tego, czyli w moim wypadku 1,5 GB = 1536m.

4GB=2GB

8GB=4GB

16GB=8GB itd.

A mogę tylko jechać na "standardzie" 1024m.

A to mi nic nie pomoże.

Opublikowano

No to zabłysnąłeś -.-

Jeżeli mam 3 GB ram, powinienem dać rade przydzielić minimum połowę tego, czyli w moim wypadku 1,5 GB = 1536m.

4GB=2GB

8GB=4GB

16GB=8GB itd.

A mogę tylko jechać na "standardzie" 1024m.

A to mi nic nie pomoże.

Możliwę, że Twój komputer za bardzo zżera RAM. Masz może programy, które dużo zabierają.

Spróboj dodawać co trochę.

Pozdrawiam Sim00n.

Opublikowano

Możliwę, że Twój komputer za bardzo zżera RAM. Masz może programy, które dużo zabierają.

Spróboj dodawać co trochę.

Pozdrawiam Sim00n.

Nie odczuję dużej zmiany..

Minimum to jest 1536m, których nie mogę odpalić.

2 GB to już raj :>

@EDIT

A właśnie, Sim00n z tego co wiadomo to mogę przydzielać najmniej połówki, czyli tylko np. 1GB ; 1,5GB itd.

Da się mniejsze wartości? Jeżeli tak, to jak? :)

Opublikowano

System 32 czy 64 bitowy?

Jeżeli 32 to nie da rady, przynajmniej u mnie nie dało rady dać więcej niż 1 GB :)

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

System 32 czy 64 bitowy?

Jeżeli 32 to nie da rady, przynajmniej u mnie nie dało rady dać więcej niż 1 GB :)

Tak mam 32.

Ale raczej to tylko "nasz" indywidualny problem, bo powinno się dać wszędzie.

Opublikowano

Nie. Sprawdziłem u 3 znajomych - nikomu nie działa na 32 bitach.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

to nie działa na 32 bitach ponieważ system i tak obsłuży tylko 3-3,2 gb 1gb na system i jakies tam programy czy rezerwy systemu czyli 1024 to max w 31 bit jak chcesz przydzielac to minumum 4gb ramu w 64 bitach i wtedy przydzielasz 2gb itp

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Na 32 Bit możesz jedynie 1024 mb.

Wystarczy mieć system i Jave 7 64Bit i możesz przydzielać nawet o 2 gb mniej niż masz max.

Opublikowano

Tego to ja nie wiedziałem.

No cóż, lipa :c

Czeka mnie w końcu wymiana tego kompa.

Jeżeli nie ma naprawdę innych sposobów przypisania tego piep**onego ramu to proszę adminów o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...