Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kręcenie filmów- pomocy

Viaths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chciałbym kręcić poradniki do minecraft ale gdy nakręcę film, film nie jest płynny i czasami się zacina moje ustawienia w frapsie:

Zakładka FPS:

12715781123865761186.png

Zakładka MOVIES:

18470033689631800755.png

Mój system:

Processor: AMD Athlon? 64 Processor 3000+ 1.94 GHz

Memory (RAM): 1,50 GB tak wiem nie za dużo...

Da się coś zrobić? Czy porostu z moim kompem nie będzie można kręcić filmów? :( A może coś trzeba zmienić w opcjach w minecrafcie bo mam ustawione te po instalacji (automatyczne) domyślne ustawienia?

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Dla mnie za slaby komputer, nie licz ze nagrasz coś porządnego (czyt. - z zadawalającą ilością klatek). Zawsze możesz próbować zmniejszyć rozdzielczość, np. w granicach 1280x768. Mniejsza -> więcej klatek.

Opublikowano

W zakładce FPS odznacz : cały Benchmark Settings

W zakłądce Movies zaznacz : 29.97 FPS.

PS. nagrywaj Minecraft`a na małym oknie. To powinno znacznie poprawić ilość FPS.

Wgraj i skonfiguruj moda OptiFine.

Opublikowano

podpowiedzcie co trzeba zrobić wymienić processor ? jeśli tak to na jaki? czy zwiększyć RAM?

GummBall

nie zaśmiecałbym yt bo chciałbym zrobić poradnik jak wykonać np. komputer w minecrafcie lub ekran odliczający

Opublikowano

skoro processor to jaki? bo mógłbym kupić ? tylko nie wiem jaki? jakaś podpowiedź?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...