Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gitara elektryczna

Rakocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem gitary elektrycznej.

Gitara + piecyk. Mam do wydania 1000zł.

Podajcie jakieś ciekawe linki.

Opublikowano

Jeżeli grasz na gitarze to sam musisz sobie dopasować najlepiej idz do sklepu muzycznego oni ci doradzą chyba że masz nauczyciela co cie uczy grać to niech on ci doradzi :)

My nie znamy twoich możliwości oraz jak lubisz grać

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Grałem 6 lat na klasycznej. Nie mam nauczyciela ...

Do sklepu się przejdę ,ale podajcie jakieś linki :)

Opublikowano

Grałem 6 lat na klasycznej. Nie mam nauczyciela ...

Do sklepu się przejdę ,ale podajcie jakieś linki :)

Ja osobiście już nie gram przeżuciem się na saksofon(polecam) z tego co pamiętam na klasycznej sam ogarnąłem chwyty a na elektrycznej nie umiałem grać chodziłem 2 lata do nauczyciela :) już nie pamiętam jaką miałem gitarę ale tyle lat temu dałem za nią grosze :P

Ehhh może by tak przy niedzieli przypomnieć sobie jak to się gra ?:D

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Pomysł z gitarą wpadł mi, gdy słuchałem ACDC - Highway to hell.

Z drugiej strony boję się, że będzie leżeć za kurzona.

Uważasz, że gitarka to fajna zabawka?

Opublikowano

Les paula za 500 i jakiś piecyk 30V, za drugie 500. Ostatnio kupowałem taki zestaw razem z moim nauczycielem muzyki. W razie pytań, PW.

@up

Gitara to jeden z bardziej kreatywnych sposobów spędzania wolnego czasu, oraz zabawy

Nasuwa się pytanie, czy dobrze będzie Ci się grało, jeżeli wcześniej nie grałeś na niczym.

Odpowiedź jest prosta, TAK.

Gitara elektryczna ma to do siebie, że do trzymania progów itd, nie jest zbytnio wymagana szybkość, raczej bardziej liczy się zręczność, np w solówkach.

Sam gram już 3 lata i jeżeli chcesz bym Cię uczył, to pisz

Opublikowano

Gitara fajna rzecz. Można zabić czas, grając przy tym swój ulubiony utwór. Uwierz, lepiej jest coś zagrać, niż tego słuchać :) Sam grałem jakiś czas, ale na akustycznej. Jeśli nie jesteś pewien, czy na pewno tego chcesz i możesz zrezygnować, to kup tańszą/używaną gitarę. Jeśli już będziesz kupował, to poproś kogoś, kto się zna, żeby poszedł z tobą do sklepu, bo raczej sam nie określisz, czy gryf jest prosty, czy klucze są w dobrym stanie itp. Ważny jest piecyk, bo jak kupisz jakieś pierdzidełko, to potrafi porządnie zniechęcić do gry.

7m9a.png

Opublikowano

@Top

http://allegro.pl/sceniczny-les-paul-dimawery-wglada-i-brzmi-i2538931361.html

http://allegro.pl/wzmacniacz-piec-gitarowy-vox-vt20-hybrydowy-30w-i2519288293.html

@UP+offtop

Wujek kupywał, śpieszył się, nie zaczekał na mnie i.... Kupił z gryfem przechylonym na prawo, i po roku przy strojeniu po prostu gryf odpadł. Teraz sobie leży na strychu.

Opublikowano

Ale chodzi mi o sam fakt, że np grałem 6 lat na klasyku... znudziła mi się, czy będzie tak z gitarą elektryczną, czy fajniej się na niej gra i wogóle ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...