Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego cenimy anime ?

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie dlaczego lubicie anime ?

Ja lubie anime bo jest takie ogarnięte co do bajek nie zawsze będzie happy end ostatnio niestety trafiam na takie anime co koniec konczy się porażką głównego bohatera albo umiera ;D ale w anime jest coś takeigo hmm tajemniczego wg. mnie oglądają Bleach , Fairy Tail , One Piece to mamy dość dużo osadzonych tajemnic nie wiemy np jaką ma moc Dragon otóż wiemy tylko ze marine obawia się go i jest najbardziej poszukiwaną osobą ... w Bleach jak wiemy nie znamy Bankai jednego z kapitanów bo jest bardzo potężne (nie pamiętam jak się nazywał Ukitake zawsze z nim pije ) a w Fairy Tail nie wiemy gdzie są Smoki co z nimi się dzieje ... ;] i lubie również to ze w anime działa praca zespołowa gdzie w realnym świecie jest lipa z tym :D

Opublikowano

Nie widze nic w anime i nie wiem co wy w nim widzcie :X. Anime ssie

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Żeby wkręcić się w anime to trzeba mieć zapał, jak się ma kilka lat -> płatne kanały na tv..tak tylko mówię do pana UP'a co wszystko ssie.

Kilka miesięcy jak byłem takim kurduplem oglądałem różne bajki: scooby-doo itp. itd. Aż raz na jetixie bodajże trafiłem na 3 fajne bajki (no wtedy na bajki xD) -> shaman king, xaolin pojedynek mistrzów, naruto. I tak shaman kinga obejrzałem, później oglądałem naruto i naruto shippuuden (był wtedy dopiero 18odc shippuudena) i tego trzymałem się 3 lata, wyczekując każdego tygodnia. Wtedy jeszcze nie wiedziałem że jest coś takiego jak nie-tasiemce, aż wreszcie stałem się animowym nałogowcem pożerającym 13-odcinkową serię w jeden dzień albo nawet 24 odcinkową..(obecnie mam zastój 4 dni, ostatnie serie bokurano i tsubasa chronicle wszystkie serie)

To co cenię (a może to co mnie wciąga) to przede wszystkim to czego nie znajdę w filmach na tv (rozbudowanej, wciągającej fabuły, gromadki dziewcząt wokół głównego bohatera..), supermocy (no tak batman spidermen etc omg -.- porażka), wątków szkolnych (w anime łatwo o to a na tv trudno to spotkać) i do tego kreska, gdzie możemy podziwiać piękne rysunki, a nie mordy jakichś aktorów, a z kolei porównując z serialami -> knucia kilku intryg i 6 wątków miłosnych w każdym odcinku, do tego same problemy w tych serialach puszczają. Ale to, co cenię sobie najbardziej, to chyba seiyuu, jakby był wszędzie angielski dubbing to bym to pierdolnął..wgl język japoński jest taki kawai <3 anime na okrągło a jak nie anime to z kolei japońska muzyka (OP/ED soundtracki etc) grając w gry.

Opublikowano

Fabuła fabuła i jeszcze raz fabuła! W jakim polskim filmie znajdziemy tak rozbudowaną i wciągającą fabułę jak w przeciętnym anime?

Dodać do tego specyficzny, odjechany japoński humor i ładną kreskę i mamy coś więcej niż jakikolwiek serial telewizyjny.

@edit

Ahh i te soundtracki, czemu oni mogą do swoich produkcji zatrudniać najlepsze zespoły a my nie??!!

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Fabuła fabuła i jeszcze raz fabuła! W jakim polskim filmie znajdziemy tak rozbudowaną i wciągającą fabułę jak w przeciętnym anime?

Dodać do tego specyficzny, odjechany japoński humor i ładną kreskę i mamy coś więcej niż jakikolwiek serial telewizyjny.

@edit

Ahh i te soundtracki, czemu oni mogą do swoich produkcji zatrudniać najlepsze zespoły a my nie??!!

lepiej bym tego nie ujął , muzyka i fabuła miażdżą wszystkie amerykańskie/europejskie produkcje

efekty specjalne w bleachu mi się bardziej podobały niż w avatarze ogólnie Japończycy robią porządnie dzięki temu anime są świetne

nie wspominając o ecchi <3

NJxbd4x.png

Opublikowano

ecchi ssie wtedy poziom anime zależy od wielkości piersi głównej bohaterki dajmy przykład w strike witches cycki są małe i anime jest słabe

Ja wolę zwykłe anime powody podał enzil

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Nie wiem jak to opisać no ale uwielbiam anime za wszystko :D

Dzisiaj jak oglądałem naruto (od nowa oglądam) to musiałem na chwilę włączyć pauzę bo by było chlip, chlip :DD (stary koń jestem a tak się wzruszam). Anime oglądam zazwyczaj gdy mam dużego wolnego czasu, wolę sobie włączyć naruto czy co tam mam pod rękoma niż

oglądać jakieś głupie seriale w tv.

HBV27j.png

Opublikowano

Za co czenie Anime? Anime cenie za to ze jest zajebiste :D Rozbudowana fabula, troche humoru, muzyka, efekty, fabula, fabula, fabula i muzyka i fabula. Narazie ogladam Naruto, ale moze doradzilibyscie co jeszcze ogladac? :) Nie chce byle gufna wlaczac i tracic czas ^.^

61093c6efb.png

Opublikowano

Bardzo prosze o klucz przyda mi sie (;

Za co czenie Anime? Anime cenie za to ze jest zajebiste :D Rozbudowana fabula, troche humoru, muzyka, efekty, fabula, fabula, fabula i muzyka i fabula. Narazie ogladam Naruto, ale moze doradzilibyscie co jeszcze ogladac? :) Nie chce byle gufna wlaczac i tracic czas ^.^

zobacz Black Lagoon troche krotkie ale fajne jest (:

jesli sie spodoba nie pogardze like'em

pozdrawiam

Opublikowano

Nie czytając wcześniejszych postów napiszę :

w anime wszystko jest jednością, to dobra ucieczka od świata, piękne postacie, ich charakter, to wszystko zostaje na długo w pamięci i ja za to je cenie, niektóre anime są mądrzejsze niż teraźniejsze filmy, ot tyle.

Opublikowano

Anime ma zajebistą fabułę, jest ciekawe i zyskujemy sympatię / ciekawość do bohaterów :)

GG 13384171

Metin2 Helper || Metin2 Player || Krytyk || Grafik || CS 1.6 Player

Opublikowano

Fabuła - Wciąga

To wystarcza :)

A tak poza tym wciąga bardziej niż zwykła bajka i moim zdaniem bardzo się różni od zwykłej bajki

Dajmy na to bajka jest dla dzieci a hentai to też anime a od 18 lat :D (Czasem od 24 hehe)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...