Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W8 botowanie płyty. Problem :/

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Nagrałem plik iso na płytę DVD nagrałem go programem wbudowanym w Windows 7 i chciałem wgrać Windows 8 na komputer gdzie jest XP no i tutaj jest jakaś dziwna sprawa, z innym XP nie było problemu kiedyś tam Linuxa wgrywałem...

A teraz jak wybieram boot menu wybieram CD/DVD Rom to niby go wybierze... chwile stoi... i wyskakuje

30 sek do uruchomienia systemu Windows a nie startuje instalacja.... :/ i nie kumam tego.. dlaczego nie chce pójść W8 jakoś inaczej się nagrywa ?

Możecie jakoś pomóc ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Dobra to ja czekam na jeszcze jakieś podpowiedzi może jest ktoś kto instalował już :D

PS: Jutro będę mógł dopiero bo nie mam już płyt DVD :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

jak masz problem z płytką to instaluj pod systemem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W sumie jak włożyłem płytkę do Windows 7 to wyskoczył mi Setup.exe :D

No to zobaczę co da się zrobić

@UP Masz namyśli w trakcie kiedy XP działa ?

Opublikowano

No właśnie to teraz kimnie tylko tych programów jest tylko że nie wiem który będzie działać :P i jak to wgl zrobić...

I może głupie pytanie potem pendrive po formacie będzie się normalnie nadawał do użytku ?

I znasz jakąś aplikacje > ?

Opublikowano

Ta, po formacie normalnie bedziesz mogl go uzywac.

Tutaj masz pomoc jak zrobic bootowalnego win8 z peniacza

http://bit.ly/NTM1rO

:)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Już sam wgrałem :P

A let me google that for you no wiesz co.... foch normalnie hehe

Po prostu myślałem że robi się to identycznie jak przy innym systemie....

Opublikowano

No co chcialem byc taki mily i uzyc googli za ciebie, zebys nie musial sie meczyc :)

Tylko potem jak bedziesz chcial wrocic na win7 albo winxp to bedziesz musial sie troche pobawic. Win8 jest jeszcze niedopracowany, jeszcze zeby zwyklego prostego metina odpalic na nim trzeba pokombinowac. nie ma jeszcze oficjalnych sterownikow wiec to tylko taki preview jeszcze, chociaz to juz chyba alpha albo beta :)

Misiekantos253

Opublikowano

ale to jest komp taki co stoi i tylko a jak mi sie nudzi to właśnie sobie coś instaluje na nim

A tak BTW zrobiłem tego botowalnego pena i no jak go wybieram w Biosie to mam jakiś error i polecenie ctrl, alt, delete to restart :/

Więc już nie kumam... Czy płyta coś tu zmieni ?

@edit: FUCK..... odpaliłem z poziomu systemu to mi wyskoczyło że muszę mieć 1GB Ram a mam kurna

768 Ram :/

I nie mogę go zainstalować ale dziwie sie że nie chce ruszyć z biosu :( no trudno.... nie mam kompa wolnego z 1 GB :(

Temat do zamknięcia :(

Opublikowano

Pewnie nieprowidlowo zrobiles bootowalnego peniacza, ale to tam mniejsza :D A tak w ogole to powinien ruszyc z biosu jak zrobisz poprawnie pena z tymi 768 mb ramu, tylko pewnie bedzie troszku mulic :D

Misiekantos253

Opublikowano

Ale właśnie mi to zwisa to mulenie...

I nie wiem co ja mogłem zrobić źle ? Odpalam program tak jak według tuta z pierwszego linka wybieram plik iso program ładuje go na pena potem podłączam wybieram boot menu wybieram pena i jakiś error i dupa.. A z poziomu systemu wywala że za mało ramu dla Windows 8 :P

kurna szkoda... To jak mam to inaczej zrobić ?? Jutro podjadę kupię parę płyt DVD i wgram jeszcze raz Win8 tylko na płytę jak z niej nie ruszy to dam sobie spokój :/

No to nie zamykać jutro napisze :)

Opublikowano

No jest postęp ale nadal nie da się zainstalować :/ poszłem kupiłem parę płyt DVD na zapas... Nagrałem jedną..

Dopalam kompa startuje botowanie :D słyszę jak rusza płytką i myślę jest udało się zaraz będzie instalacja :D a tu nagle Error

" cannot boot from cd code 5 "

Poczytałem co nieco i wychodzi na to że ten komputer jest chyba faktycznie za stary.... na ten system... :( ....

I że taki error jest tylko w płytach AsRock a ja akurat taką mam i w płytach MSI... znalazłem tutorial który podobno rozwiązuje ten problem.... jak mi sie uda dam edita :)

@edit: No więc lipa bo trzeba mieć płytę od Visty :P a ja nie mam :/ no trudno czekam na kumpla on ma :D

Opublikowano

@UP

A co mam robić... NA rowerku już 350 nabite pewnie do końca wakacji 500km będzie :P.... Z dziewczyną się umówiłem wszystko cacy a ona parę godzin przed dzwoni i mówi że nie przyjdzie ( reszta dla mnie )

To sobie Windowsa 8 zainstaluje :D

Dopiero za 10dni jadę sobie nad morze :) Jutro do mnie kumpel wpada z płytką od Visty i mam nadzieje że się uda... Jeśli pójdzie instalacja wrzucę filmik na YT :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...