Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy będę miał dobre główne postaci?

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamierzam mieć takie główne postaci :

Irelia - Top

Ahri - Mid

Fizz - Top/Mid/Jungle

Draven - Top/Bot

Hecarim - Top/Jungle

Zamierzam kupić takie postaci, abym miał bohaterów na każdą linię. A później będę zbierał IP na runy . Co o tym sądzicie ? Czy dobre będą te postaci czy powinienem coś zmienić lub kogoś nie kupować ?

Opublikowano

Każda postać jest dobra, jednakże draven nie nadaje się na topa, podobnie jak hecarim.

Opublikowano

Każda postać jest dobra, jednakże draven nie nadaje się na topa, podobnie jak hecarim.

A czy Hecarim jest dobrym junglerem ?;d

Opublikowano

Tak, nawet bardzo, ze względu na szybkość i wbudowany healing ze spella.

Opublikowano

A czy Hecarim jest dobrym junglerem ?;d

Jak najbardziej. Powiem tak, Draven ma only duży dmg, nie ma praktycznie żadnych CC. Dlatego zamiast Dravena polecam Ashe.

efbiaj2.jpg
Opublikowano

A gdzie support? Masz tylko po jednej postaci na linie? A jak przeciwnicy pickną tę postać? A jak ta postać zostanie zbanowana? To co wtedy?

Minimum po 3-4 postacie na jedną linię i nie zapominaj o supporcie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Skąd mamy wiedzieć czy te champy będą dobre, skoro wszystko można skontrować?

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Opublikowano

Witam.

Zamierzam mieć takie główne postaci :

Irelia - Top

Ahri - Mid

Fizz - Top/Mid/Jungle

Draven - Top/Bot

Hecarim - Top/Jungle

Zamierzam kupić takie postaci, abym miał bohaterów na każdą linię. A później będę zbierał IP na runy . Co o tym sądzicie ? Czy dobre będą te postaci czy powinienem coś zmienić lub kogoś nie kupować ?

Irelia - jest w rotacji, jak ogarniesz - kupuj.

Ahri fajne cycki ale przed 6 nic nie zrobi, chyba że będzie miała g*wno na midzie, a nie gracza. Jej bazowych spelli łatwo uniknąć.

Fizz - nie grałem, nie wypowiem się. Ale grając Ryzem / Morganą nie miałem z nim problemu.

Draven to syf. Już lepsza będzie AD Carry Soraka.

Na junglę lepiej kupić Nautilusa / Alistara / Nocturna ze świetnymi gankami.

Najpierw radzę zakupić jedną postać na pozycję którym grasz najczęsciej i złożyć do niej runy. Bo jedna strona z runami pod Pure AD (słabiutko - 0 survi) to koszt ok 8,5 k IP a pod uniwersalne runy z AD / Przebicie pancerza / Resisty wydasz ok 15000 IP.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

W lolu nie ma pojęcia "najlepsza postać" są tylko te łatwiejsze i trudniejsze do ogarnięcia.

Przestańcie gadać o runach xD on nie ma 30, wątpie że ma 20. Run na niskich lvlach sie nie oplaca kupować. Wg mnie

Opublikowano

Irelia - Top jeden z lepszych solotopów

Ahri - Mid nie chodzi o to że ma jakiś op dmg czy coś, ona jest po prostu ungankable i sama bardzo dobrze gankuje.

Fizz - Top/Mid/Jungle jak już to na mida, kontruje większość postaci polecam.

Draven - Top/Bot jak ci się bardzo podoba to kup, ale imo lepszy będzie corki, ez, tristana, vayne, cait, kog.

Hecarim - Top/Jungle dobry jungler, ale polecam lee sina lub nocturna.

A co do "main postaci", jak myślisz grać poważniejsze gry to odpadają.

Kiedyś przed grą wiedziałem jaką postacią będę grał, teraz zawsze ale to zawsze counterpick.

Bo co z tego, że wybiore super pro irelie, jak dostana jakiegoś yoricka, lub olafa.

A jak nie mogę wziąć counterpicka to idę na bota, jungle.

Oczywiście całe to zdanie, które napisałem nie tyczy się ciebie gdy nie masz 30lvl.

Opublikowano

Ja ci polecam dokupować parę champów, a dopiero potem runy.

taaa a potem beda go lali na kazdej lini...

@topic

postacie sa ok. ale to nie my mozemy zdecydowac jakimi masz grac teoretycznie kazda postac jest dobra lecz potrzebujesz wiecej niz 1 champa na dana linie bo jezeli ktos wybierze countera picka na twojego dravena jestes w dupie ;p. staraj sie wybierac champow z duzym CC np. nautilius robi miazge

Opublikowano

Draven to syf. Już lepsza będzie AD Carry Soraka - pozdro^^ jak dla mnie jeden z najlepszych carry i tu dodam ze najtrudniejszy carry w grze... skoro mowisz ze soraka jest lepsza to jestes warzywem ktore nie umie zlapac Q skillu ^^

po 1. ma najmocniejsze auto ataki ze wszystkich carry bo wszystkie auto ataki bijesz z Q skillem czyli ponad 200% dmg do tego masz caly czas zwiekszony ms i as z W skillu - tylko te 2 skille daja mu niesamowita przewage nad innymi carry nie mowie juz o ulty ktore jest mocniejsze od ez-a i e skillu ze snerrem ^^

Opublikowano

Ohoho to draven ma snear? Chyba rozmawiam z jakimś newbie z 20 lvl. Dravena ulti jest useless bo tylko, jak to nazwałeś 'WARZYWO' nie będzie umiało zdodgeować. W tf za mały dmg aby to odczuli. Jeżeli ty grajac Ad carry chcesz tracić miniony żeby zlapac toporek to ja nie.mam pytan. Jeden z gorszych ad carry.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

Osobiście na solo topa polecam: Singed, Irelia, Wu Kong, Teemo

Na Mida: Morgana, Ryze, Nidaale (pod AP potrafi wziąść 3/4 hp ze speara, ale w late gorzej), Swain (tzw. postać niekontrowana)

Na bota to zależy z jakim supportem idziesz i od przeciwnika ale osobiście znam 2 kombinacje: Soraka + Ashe (znakomicie się gra) i Graves + Taric (jak taric rzuci stuna i swoje skille to ściągasz Gravesem na combo AD Carry i Supporta.

Na Jungle: Nautilus i Dr.Mundo (jak dla mnie są obecnie najlepsi) można też się pokusić o Lee Sina.

Ja najczęściej tych championów używam, pozdrawiam.

sygnazx.png
Opublikowano

W lolu nie ma pojęcia "najlepsza postać" są tylko te łatwiejsze i trudniejsze do ogarnięcia.

Przestańcie gadać o runach xD on nie ma 30, wątpie że ma 20. Run na niskich lvlach sie nie oplaca kupować. Wg mnie

Runy są zawsze przydatne, od 20 lvla szczególnie, kiedyś miałem takie same zdanie jak Ty - błędne. Jak zacznie grać rankedy, wszystkich run odrazu nie kupi, patrząc na to, że full rune page kosztuje ok. 7k. Najlepiej zacząć od run 20 lvl, potem powoli je uzupełniać tier 3.

Jak draven jest najtrudniejszym carry w grze...

Dużo trudniejszy imo. jest kog, ez, corki.

I jaki snarr masz na myśli?

A sivir, vayne to według Ciebie banał, tak?

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Ja proponuje tak:

Top - Irelia, Darius, Yorick, Kayle

Jungle - Lee Sin, Alistar, Nautilius, Skarner, Jax

Mid - Ahri, Fizz, Kennen, Gragas

Support - Soraka, Sona, Leona, Nunu

AD Carry - Graves, Corki, Ezreal, Caitlyn

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

2xUP

Kurwa czy widzisz, że ja gdzieś napisałem banał ?

Podałem 3 pierwsze lepsze ad carry, które moim zdaniem są trudniejsze.

Vayne - jest trudna na linii, chyba że gra z warzywami.

Sivir - nie wiem co w niej jest trudnego, opanowanie "e"? które zajmuje 1 grę, nie wiem...

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak główne postaci , trzeba ogarnąć każdą linie i większość postaci aby dopasować się do potrzeb teamu i żeby skontrować przeciwnika . Zabaw sie w Ash'a i "złap je wszystkie"

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Zamiast Hecarima na junglę poleciłbym raczej Malphite, chociaż po ostatnim nerfie jest teraz mocno osłabiony. Mimo wszystko junglę ma więcej niż przyzwoitą (postać z AoE dmg rządzi w jungli)

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...