Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jesteś ciekawy jak by wyglądało prawdziwe funkcjonujące miasto w Minecraft? Właśnie jestem w trakcie budowy takiego miasta. Zrobiłem już raz jedno, nie było za piękne, to które teraz robię ma specyficzną architekturę! Co by tu dużo pisać, poniżej załączę pare screenów z budowy pierwszej z 4 dzielnic - Little Italy. Dzielnice będą 4: Down Town (centrum), Little Italy, Birch Wood (przedmieścia) oraz East Beach. Na początek buduje Little Italy, ukończone mam już ok. 50%

post-312277-0-04374800-1344032416.png

Widok z lotu ptaka

post-312277-0-80932200-1344032503.png

Specyficzna architektura kamienic

post-312277-0-24348900-1344032525.png

Wschód słońca nad dzielnicą

Wszystkich zainteresowanych dalszym rozwojem miasta zapraszam na stronę projektu, w odległej przyszłości będzie to strona serwera RP z tą mapą, ale to nie nastanie prędko ^^ Specjalnie ponownie przeczytałem regulamin MPC, żeby się dowiedzieć czy mogę dać linka do tej strony, i wynika na to, że mogę, bo nie jest to ani forum, ani domena o treści podobnej do MPCForum tzw. konkurencja. Jeśli coś przegapiłem to proszę administrację o poprawienie mnie ;)

Edit: Musiałem poprawić miniatury, bo się przestawiły.

Opublikowano

Dziwnie to troche z shaderami wygląda.

A w środku budynków coś jest? Jakieś mieszkalne pomieszczenia? Ponieważ troche małe to wygląda.

Opublikowano

@BR3ND Dobrze wiedziec, ze cos takiego jest zakazane, bede wiedzial na przyszlosc. Pytanie, czy jesli z domeny zniknie odnosnik do forum, ktore chwilowo nie jest jakos specjalnie uzywane to nadal bedzie cos takiego zakazane? Przydala by sie o tym wpiska do regulaminu, ale sie juz nie bede czepial.

@up Moze i wyglada troche na male, powierzchnia tego to jakies 150x300. Zbudowanie zajelo mi ponad 2 tyg. Mapa budowana jest z nysla o przyszlym serwerze RP, wiec w budynkach sa przewaznie mieszkania, na parterach sklepy i bary. Nie zdazy sie pusty budynek, wszystko jest odpowiednio zagospodarowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...