Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tapatalk, aktualizacja forum i usunięcie statusów - czyli kolejne zmiany na mpcforum.pl :-)

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka tematów

Tapatalk i nowa wersja IPB.

Miło mi poinformować że w przyszłym tygodniu mpcforum.pl dołączy do sieci tapatalk. Tapatalk to plugin pozwalający nam na wygodniejsze przeglądanie forów na iOS/Androidzie. Oprócz tego nastąpi aktualizacja wersji silnika forum do najnowszej wersji.... także szykujcie się na lekkie utrudnienia w obsłudze :)

Usunięcie statusów.

W związku z tym, że mpc to nie facebook... a statusy to nie tablica aktywności... statusy zostały usunięte. Mpcforum.pl to forum techniczne, sprecyzowane , profilowane i nie dla każdego. Jestem przekonany że osoby, które szukają treści na mpc nie będą miały z tym problemów. ;-) Powodem jest tak na prawdę brak możliwości moderacji... nie jesteśmy w stanie usuwać wszystkich reklam, bluzgów, krytyk i innych treści które odpychają nowych użytkowników i działają na szkodę mpc. Zapewne jakby onet.pl miał na stronie głównej aktualizacje statusów to też by zrobił ten ruch, który ja wykonuje obecnie :-) Czy jest sens dopuszczenia statusów w przyszłości ze 100% moderacją wpisów ? Moim zdaniem nie... ale będziemy dyskutować to w gronie adminów.

Wasz Admin, kokosz.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No,no. Właściwe i w pełni pożyteczne zmiany ! ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Tak samo jak @Hrabia.

Statusy mogły by być, ale do tego osobna osoba, która ma sporo czasu dla forum i będzie ogarniać statusy.

Jeśli chodzi o ten tapatalk to pierwszy raz widze, że na androidzie można będzie przeglądać, tzn. inaczej.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

To może wprowadzcie funkcje "moderator statusow"? Myśle, ze nie byłoby to takie złe rozwiazanie :)

Mimo wszystko wydaje mi się, że nie.

24/7 mozesz campic, a i tak cos przeoczysz (nie mowię konkretnie o Tb, o kazdym modertatorq 'statusow').

Sam lubie statusy, ale skoro taka jest konieczność;).

ps. reklama onetu :O

Opublikowano

Jedynie szkoda statusów.

Ale cóż...jeżeli ma forum działać trzeba coś utracić aby coś zyskać ;)

Opublikowano

" Ten post wymaga zatwierdzenia przez moderatora zanim będzie dostępny i widoczny przez wszystkich użytkowników. "

To mnie rozwaliło......

A tak BTW.... taptalk jest na wszystkich platformach mobilnych.. Znajdą go również użytkownicy Windows Phone w marketplace pod nazwą

" Board Express for taptalk "

jest to darmowa aplikacja... i działa :D

Co do statusów szkoda że ich nie ma :( ale ktoś wyżej miał fajny pomysł aby wprowadzić funkcję moderatora statusów tylko czy da się dać takie uprawnienia tylko do statusów.. ???

Jeśli chodzi o IPB 3.3.3 to tam chyba dużych różnic nie ma :) I jeszcze jedna sprawa wiele osób chciało by styl fluo czy jakoś tak no to może Kokosz mógł byś go zainstalować, mi bardziej odpowiada ten aktualny ale napisałem to tak dla przypomnienia. :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No szczerze :) 1 zmiana super :D

Jednak ja bym wolał żeby statusy zostały :) No ale to ty jesteś administratorem :P

Te statusy po gówno są potrzebne. I tak nie ma z nich żadnego pożytku .

Zmiany owocne ;p

9368_gold.png

Opublikowano

Moim zdaniem statusy powinny zostać, jest to jedna z najlepszych form porozumienia się z innymi. Np. haxball dajemy link do rooma i każdy wie o co chodzi, teraz jak to zrobimy ?

Opublikowano

Bardzo dobrze, że statusy zostały zlikwidowane ze strony głównej.

Nie dość, że nie spełniały one swojej roli to dodatkowo regulamin statusów był notorycznie łamany.

PS: kokosz, gdzie znajduję się opcja do zgłaszania użytkownika?

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

Ten post wymaga zatwierdzenia przez moderatora zanim będzie dostępny i widoczny przez wszystkich użytkowników.

I bardzo dobrze :). Porządek musi być, bez zbędnych kłótni i spamu ;).

Co do tego statusów, to one miały jakikolwiek sens, oprócz tego, że każdy mówi o czym mu się żyw nie podoba?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Co do tego statusów, to one miały jakikolwiek sens, oprócz tego, że każdy mówi o czym mu się żyw nie podoba?

Nie, ale czasami można było się szybciej skontaktować z innymi. Ostatnimi czasami to same kłótnie i spam linkami do haxballa :)

@TOP

Myślę że są to zmiany na lepsze.

Opublikowano

Myślę, że skoro już został usunięty status ze strony głównej to może i blog niech też zostanie usunięty.

Ogólnie dobrym pomysłem byłoby, gdyby na stronie głównej było o konkursach, 10 najnowszych tematów i ranking reputacji.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ja również uważam, że te zmiany pójdą tylko w lepszą stronę, oby tak dalej ;)

Ale z tym, że post ma być moderowany to lekka przesada, ale z drugiej strony patrząc, to nie będzie taaaakiego spamu w tematach :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Kombinujcie, kombinujcie :D Szkoda statusów ;c

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...