Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą na multiplayer

Sebcio19977

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien porblem z którym się jeszcze nie spotkałem.

Błąd pojawił się po updacie 1.3.1. Polega on na tym, że:

-chunki wgrywają się o wiele wolniej,

-drop z bloków otrzymuje po kilkunastu sekundach. Jeśli zostaje dłużej na jednym chnku to dropi normalnie, lecz bo przejściu ok. 20 kratek powtarza sie opóźnienie.

-po zalogowaniu się na serwer jestem ok. 6 kratek niżej niż się wylogowałem. Jestem zbugowany w klockach.

Próbowałem:

-reinstalować jave 7 SE 32bit i 64bit

-reinstalować MC

-zmienić priorytet Javy na wyższy i niższy

-optymalizować kompa GameBoosterem itp.

-pozbywać się wszystkich programów obciążających łącze internetowe

Mam wrażenie, że o czymś zapomniałem, ale nie ważne...

Licze na szybką pomoc z waszej strony.

Pozdrawaim

Opublikowano

Wolne wgrywanie chunk'ów jest problemem wielu po aktualizacji 1.3.1.A pozostałe błędy mogą być spowodowane słabym lub wolnym łączem internetowym.

Opublikowano

@up

Potrafie odróżnić takie "wracanie klocków" na laggach, od takiego jak mam teraz...

Przy laggach klocek znika i po chwili wraca, a u mnie właśnie nie wraca... a inni gracze widza ze zniszczylem ten blok...

Opublikowano

może przydzielej więcej ramu dla minecrafta może nie wyrabia(użyj mcpatchera w 2 zakładce jest 700 iles i daj ile ci pasuje i patch)

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

Serwer resetowałem kilkakrotnie.

Jest to serwer kupiony z ownserver.pl wiec nie moge powiększyc ramu, a na wcześniejszych wersjach działało sprawnie nawet na netherze i z mobami. (teraz sa wylaczone)

Opublikowano

@ref

Właśnie sprawdzamy to jeszcze raz na serwerze i wszyscy mi mówią, że normalnie chodz, niszcze i stawiam bloki, tylko że u mnie to tak nie wygląda...

Opublikowano

To wina neta może masz zbyt duży ping, uruchom konsole CMD w niej wpisz ping google.pl i tam będziesz miał czas to nam podaj tu.

Spróbuj zainstalować optifine nie wiem czy juz jest na 1.3.1.

@up

Potrafie odróżnić takie "wracanie klocków" na laggach, od takiego jak mam teraz...

Przy laggach klocek znika i po chwili wraca, a u mnie właśnie nie wraca... a inni gracze widza ze zniszczylem ten blok...

Z angielskiego lagg - zacinanie się mc..

LoL. Może creativ ?

Opublikowano

61ms - Sredni czas

Jeśli chodzi o creativ, to gramy na surv. i nikt nie ma op żeby zmienić tryb gry.

Na optifine ciągle czekam, sprawdze zaraz, ale wczoraj go jeszcze nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...