Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Word oF Tanks Wysoka temperatura komputera

JoJoY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiś 2-4 dni mam problemy z moim kompem. A mianowicie jak gram w WoTa i mam zajebisty wynik, gra mi się nagle zacina, i mam grę po klatce. FPS- 1 ( normalnie 20-50 ) Pink-999 ( normalnie 20-60 ) . I nie wiem czego to wina czy karty graficznej czy czego innego. No bo nie wiem czy go w worek nie przemakalny i do wanny czy jak bo mówię wam, blaszka górna gdzie jest zasilacz to normalnie można kotlety smażyć.

Błagam o pomoc bo nie idzie grać...

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

Opublikowano

Mi też się ostatnio komp przegrzewał (w sensie karta graficzna się przegrzewała i komp wyłączało). Rozwiązanie - ściągnąłem program do manualnego starowania wiatrakiem, ustawiona prędkość na 80-100%. Do tego odkręcona obudowa i zewnętrzny wiatrak koło kompa. Może trochę to hałasuje, ale grając na słuchawkach wszystko śmiga ;]

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Ram 1GB

Procesor AMD 2800+

Karta Graficzna GeForce 6800GS

Zrobielem screana. PS. Nigdy takiego czegos nie mialem.

Ustawienia Niskie

bez tytułu.bmp

Opublikowano

Być moze juz za późno. Też tak miałem i okazało sie ze komp tak sie grzał że procesor został uszkodzony. Oddaj go do serwisu niech ci go przeczyszcza i wymienia wiatrak. Teraz nie gram w wota bo nie mam jak, musze nowego kompa sobie kupic bo w tego nie oplaca sie inwestowac. Co do temperatur ja miałem wieksze na zwykłym internecie było po 60 stopni a co dopiero w grze. Wiec tak jak mowilem do serwisu z nim. Zapewne jest ostro zakurzony.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

A jakby go samemu rozebrał..

Znaczy wiatrak odkurzaczem ?

Opublikowano

Spróbuj w takim razie wymienić wiatrak procesora i dodaj na płyte główną, w karcie graficznej to normalne, u mnie 550 Ti dochodzi w max. stresie do 75 C. Możesz też sprawdzić np. GPU Test Strass ile ci dojdzie temperatury

Opublikowano

Chyba już wiem od czego to.... Wiatrak od zasilacza się nie kręci.... i na moje oko dla tego jest taki gorący.. Co o tym myślicie ? Można samemu wymienić taki wiatrak od zasilacza ? Od czego to ?

Opublikowano

Zdejmij blache, odkurz wiatrak i chłodzenie. Po odkurzeniu blachy nie zakladaj to nie bedzie sie tak grzal.

Mozliwe ze ma tube , wiec owa tuba dowala mu swieze powietrze do wiatrka (bo jak tego nei ma bo dostaje ciepłe będące pod obudową) + ewentualnie moze z tyłu kompa walnać coolera i wtedy zdejmujemy tube.

Opublikowano

Żadnych tub nie widzę. Jak chcę czymś go poruszyć to idzie ale strasznie powoli. Czytałem dużo tematów i każdy mówi że ma kurz w zasilaczu i żeby go rozebrać... tak bym zrobił ale nie teraz bo ja to się boje że odkręcę i dupa. :D Miejmy nadzieje że to to, bo jak przed chwilą zajrzałem tam do wewnątrz to taki kurz że szok.... na karcie na płycie wszędzie.. więc za jakieś 2-4 H zrobię to i wam odpisze...

Opublikowano

Jeżeli zasilacz jebnięty to nie opłaca się go naprawiać lepiej kupić nowy i porządny bo moge zgadywać że masz jakiś z czarnej listy

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

400W Modecom

Opublikowano

A gdzie masz tą czarna białą listę ? To ja może wyczyszczę go albo coś ?

Opublikowano

Ravoner przecież to jest temat o Wocie ?... tylko się do mnie czepiasz i czepiasz..... jak możesz pomóc to pisz a jak nie to nie pisz.. proste i logiczne...

Opublikowano

Jeśli karta Ci się przegrzewa to przetestuj sposób, który przedstawiłem wyżej (ale przeczyścić wszystkie wiatraczki warto, np śrubokrętem da się ten kurz ściągnąć), a jeśli procesor to również można ustawić wiatraczek na pełną moc (ale to się już robi w biosie, więc najpierw troszkę o tym poczytaj zanim coś zmienisz). Spróbuj wyciągnąć kompa spod biurka/ dać go na jakąś otwartą przestrzeń, żeby lepszy dopływ świeżego powietrza był.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Tak jak mówiłem czarna lista wymień na jakiegoś Fortona XFX lub inne z białej listy

Tak , MC czyli Mode Com , jedne z najlepszych zasilaczy i czarna lista ? ;O

400W Modecom

Teoretycznie warto by wymienić na coś mocniejszego , pomimo iż zasilacz wcale nie jest zły. Przy obecny sprzęcie dobrze będzie jak zaopatrzysz się 500W ~/+

A gdzie masz tą czarna białą listę ? To ja może wyczyszczę go albo coś ?

Google wpisz czarna lista zasilaczy 2012

Opublikowano

Ravoner przecież to jest temat o Wocie ?... tylko się do mnie czepiasz i czepiasz..... jak możesz pomóc to pisz a jak nie to nie pisz.. proste i logiczne...

Ja sie nie czepiam tylko podałem Ci gdzie masz czarna i biala liste zasilaczy. Napisałem ze ja masz w Pogaduszki - komputery i tyle.

http://www.mpcforum.pl/topic/619618-tutczarna-lista-zasilaczybiala-lista/

oto mi chodzilo co masz wyzej.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Tak , MC czyli Mode Com , jedne z najlepszych zasilaczy i czarna lista ? ;O

Sorry pomyliło mi sie ale z tym że najlepsza firma to bym spekulował

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

no nic. Jutro go wyjmę i zobaczę co da się zrobić. All like.

Przypominam o odwdzięczaniu się ( daj i mi + )

Opublikowano

Resztę plusów dam jutro ( limit )

Opublikowano

Moim zdaniem komputer przegrzewa Ci się dlatego że wiatraczek przestał Ci działać lub działa wolniej. Zajrzyj pod kompa i zobacz czy wiatraczek chłodzi, jeśli tak to przeczyść go z kurzu. Powinno pójść jeśli o to chodziło : )

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...