Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraft na Windows 8

Kuba2001k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem na Windows 8, a dokładniej Minecraft nie chce się uruchomić pisze: "bad card video drivers"

Nie piszcie, że to znaczy: złe sterowniki karty graficznej.

Mam laptopa z kartą garaficzną "ATI Mobily Radeon HD 4300 Series (Engineering Sample - WDDM v1.1)

Potrzebuje pilnie pomocy.

Pozdrawiam, Kuba. :O

Kuba2001k.png

Opublikowano

masz złe/stare sterowniki karty graficznej

Minecraft staje się coraz lepszy i mam gdzieś czy komuś się to podoba czy nie!

Opublikowano

To masz chujowy system, bo pewnie sterowniki nie sa wspierane na ten system i Ci nie pojdzie, jest to nowy system i nie ma aktualizacji oprogramowania na niego i nie wszystko ci bedzie chodzilo.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

To masz chujowy system, bo pewnie sterowniki nie sa wspierane na ten system i Ci nie pojdzie, jest to nowy system i nie ma aktualizacji oprogramowania na niego i nie wszystko ci bedzie chodzilo.

Dokładnie potwierdzam w stu procentach wina sterowników karty graficznej lub chipsetu.

Opublikowano

Po co gadacie jaki ma system ma taki jaki mu się podoba i tyle , jak macie pisać takie rzeczy to nie piszcie wcale , a tu masz link :

Nie wiem czy to działa ale możesz sprawdzić . Pozdrawiam

mca.png

mca.pngmca.png

Opublikowano
moze poprostu nie ma jeszcze minecraft'a na os windows 8?

Ale tera powiedziałeś. Minecraft jest na jave nie na exe :)

Opublikowano

1.Są specjalne sterowniki pod win8 na stronie Nvidi

2.Java może nie mieć jeszcze wsparcia na win8

3. Po prostu czekaj na full windows'a 8 bo jeszcze wersja przedpremierowa ma dużo bugów

graphic.png

Opublikowano

poczekaj 2 miesiace to win8 bedzie miala wsparcie ja mialem taki sam problem jak wyszla win7 poczekalem i dziala wszystko

polecam tymczasowo zainstalowac archaiczyny system win7 :P za wczesnie na 8

Opublikowano

Niekoniecznie Panowie ! przed chwilą testowałem win 8 ze względu na ten temat . Przy próbie uruchomienia minecraft wyświetlił mi się identyczny komunikat jak u ciebie i powiem co zrobiłem otóż zainstalowałem sterowniki swojej karty graficznej dla systemu win 7 również 32bit. instalacja odbyła się bez problemu tak jak pod win 7 co lepsze minecraft uruchomił bez najmniejszego problemu.

Ps. testowane dla karty gf 8300 , poeksperymentuj ze sterownikami ATI.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...