Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Sonic Generations Demo

Michalxdwoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam problem z odpaleniem gry Sonic Generations Demo (pobranej ze Steam).

Jak odpalam grę to wyskakuje takie coś

sonicproblem.jpg

Proszę o pomoc.

Teraz nowa

:)

sygnays.png

Opublikowano

Może to zabrzmi trochę banalnie, ale bo pobraniu zresetowałeś komputer. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jak dasz radę to uruchom poprzez administratora.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zmień rozdzielczość komputera oraz sprawdź odświeżanie monitora ;)

8can.png

Opublikowano

Sorry, źle się wyraziłem. Chodzi mi o częstotliwość odświeżania. :)

8can.png

Opublikowano

Jak zmienić częstotliwość odświeżania monitora

• Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij polecenie Wygląd i kompozycje, a następnie kliknij polecenie Ekran.
    Alternatywnie kliknij pulpit prawym przyciskiem myszy, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
  • Kliknij kartę Ustawienia, a następnie kliknij przycisk Zaawansowane.
  • Kliknij kartę Monitor, a następnie kliknij częstotliwość odświeżania, której chcesz używać.

Ustaw na największą. ;)

8can.png

Opublikowano

Rozdzielczość monitora zmieniłeś? Spróbuj jeszcze raz pobrać. :)

8can.png

Opublikowano

Hmm, wszystko dobrze z kartą graficzną? Być może tutaj jest problem.

8can.png

Opublikowano

Czytałem na forum steam'a że to gra karty nie wykrywa (ten problem zdarza się w laptopach (ja mam laptopa ).

Jest w ustawieniach tylko karta Intel® HD Graphics Family a Nvidi GeForce GT 540M nie wykrywa.

Teraz nowa

sygnays.png

Opublikowano

Napisz do supportu. .ew Co do tej karty to może przeczyść ją, wyjmij i jeszcze raz włóż :XX

/Wyłącz zaporę systemową i antyvira. Sprawdź integralność cache gry :D

8can.png

Opublikowano
2) Sprawdź integralność cache gry. W tym celu w zakładce 'Moje Gry' w Steam kliknij prawym przyciskiem myszy na tytule gry, wybierz 'Właściwości', przejdźc na zakładkę 'Pliki Lokalne', a potem kliknij przycisk 'Sprawdź integralność...'.

8can.png

Opublikowano

Zrobiłem to .

Wyskoczyło ''Wszystkie pliki zostały pomyślnie zweryfikowane.

Potem jak odpalam grę przez steam'a to konfiguruje coś tam steam i znowu ten sam problem.

Teraz nowa

sygnays.png

Opublikowano

1. Wejdźcie do panelu sterowania Nvidia

2. W zakładce "Ustawienia programu" kliknijcie "Dodaj" i wybierzcie plik SonicGenerations.exe znajdujący się w katalogu z grą.

3. Jako „Preferowany procesor graficzny dla tego programu” wybierzcie kartę Nvidii.

4. Przejdźcie na pulpit, kliknijcie prawym przyciskiem myszy i wybierzcie "Rozdzielczość ekranu".

5. Otworzy się menu, w którym musicie kliknąć na "Wykryj"

6. Kliknijcie na obrazek ekranu wskazujący kartę Nvidii i wybierzcie "Spróbuj połączyć…”

7. To powinno aktywować waszą kartę Nvidii. Upewnijcie się, że na obu ekranach macie w opcji "Wiele ekranów" wybrane "Rozszerz te ekrany"

8. Kliknijcie „Zastosuj” i zamknijcie menu

Chciałem zobaczyć tą grę i natknąłem się na to

8can.png

Opublikowano

6. Kliknijcie na obrazek ekranu wskazujący kartę Nvidii i wybierzcie "Spróbuj połączyć…” Było tylko ''Urządzenie [..} VGA

7. To powinno aktywować waszą kartę Nvidii. Upewnijcie się, że na obu ekranach macie w opcji "Wiele ekranów" wybrane "Rozszerz te ekrany"Gdzie to ?

Teraz nowa

sygnays.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...