Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kradzież konta

Savaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio moim kolegom co chwila hakerzy kradną konta. Mi jeszcze nie ukradli. Mam pytanie na początku podaje się swój rok urodzenia a ja nie mam 16 lat wiec podalem byle co i teraz nie pamietam. Slyszałem ,że jedynie dzięki temu można odzyskać konto. Jest jakis sposob na przypomnienie tego roku urodzenia?Lub czy da się jakoś uchronić przed kradieża?

Opublikowano

Nie podawać hasła, nie wymieniać się. Unikać opowieści o wujkach w DICE.

Nie ma sposobu na przypomnienie daty urodzenia, jest to jedyne zabezpieczenie. Dodatkowo można pójść na policje, skoro to kradzież.

Opublikowano

Czesto skanuj kompa, moze onie mieli jakis syf ktory wykradl im passy.

Unikac opowiesci o wujkach w dice? Co to ? :O

Edit: Googlus piszac to myslalem o programach ktore tworza logi.

Opublikowano

Czesto skanuj kompa, moze onie mieli jakis syf ktory wykradl im passy.

Unikac opowiesci o wujkach w dice? Co to ? :O

Jak się ściąga syf to antyvir nie pomoże.

Ludzie sporadycznie piszą na serwerach, że mają znajomych w DICE/EA, którzy mogą doładować nam konta Fundsami.

Opublikowano

A może ukraść mi ktoś konto od tak? Ze np jestem na wakacjach i mi ktos ukradł konto, nic nie pisałem nic nie robiłem. Może tam byc? Czy to ze np pokaze email z 2 lat ze to moje aktywowane konto, np ze podam swoj aktualny email podam cala historie zakupow i wydatkow funds to moze się przydać w odzyskaniu konta?

Opublikowano

A może ukraść mi ktoś konto od tak? Ze np jestem na wakacjach i mi ktos ukradł konto, nic nie pisałem nic nie robiłem. Może tam byc? Czy to ze np pokaze email z 2 lat ze to moje aktywowane konto, np ze podam swoj aktualny email podam cala historie zakupow i wydatkow funds to moze się przydać w odzyskaniu konta?

Teoretycznie nie, jeżeli masz łatwe hasło typu "hasło1" to zmień, będziesz spokojny. Dopóki nie podasz maila potencjalnemu złodziejowi to jesteś bezpieczny. Z tego co się orientuje to przez to większość kont pada łupem złodziei.

Opublikowano

Mojemu koledze ukradli konto na lolu bo napisał do jednego kolesia "Siemka" to ja teraz wole być przezorny a wydał na te konto około 1200zl. Myslę ,że da się jakoś odzyskać konto bez podawania daty. Podeśle ktoś jak napisać do support na live 1 na 1

Opublikowano

Ty to twardo stąpasz po ziemii :D myślę, że wystarczyło by podać wszystkie historie i wydatki, itemy jakie się ma jakie pozy itp takie cachy harakterystyczne jak w lulu. Trzeba podać wszystkich bohaterow runy...

Ty to twardo stąpasz po ziemii :D myślę, że wystarczyło by podać wszystkie historie i wydatki, itemy jakie się ma jakie pozy itp takie cachy harakterystyczne jak w lolu. Trzeba podać wszystkich bohaterow. runy...

Opublikowano

Odciąłem się od pępowiny i nie mam problemów z ukrywaniem swoich wydatków, bo zapewne o to chodzi.

Wszystko zależy od agenta, z reguły należy prosić od razu o kontakt z seniorem. Okazanie billingu i historii maila może nie być wystarczające. Spotkasz się z suchą odpowiedzią, że nie mają uprawnień do zmiany maila przypisanego do konta. Zawsze to jakiś punkt zaczepienia, ale trzeba mieć do tego nerwy. EA uczepiła się tej daty urodzenia i to ona jest kluczem, nie wiem dlaczego trzymają się tego tak mocno.

Opublikowano

Niektórym ludzim kradnom konta od tak a niektorym nie.Nawet jak nie podaja nikomu hasła ani nic. Jak to jest. Moge napisac do supportu ze moj brat zakladal konto i nie ma czasu na gre i oddał mi ,a sam zapomniał. Przypomną czy raczej wyśmieją?

Opublikowano

Niektórym ludzim kradnom konta od tak a niektorym nie.Nawet jak nie podaja nikomu hasła ani nic. Jak to jest. Moge napisac do supportu ze moj brat zakladal konto i nie ma czasu na gre i oddał mi ,a sam zapomniał. Przypomną czy raczej wyśmieją?

Napiszą, że nie mają uprawnień.

Opublikowano

Jak kurcze nie mają uprawnień. Moje konto. Powinno byc przypomnienie na e-mail. Niby głupie nie wie ktoś kiedy się urodził, ale z 2 strony Ktoś nie ma 16 lat a bardzo podoba mu się gra i palnie byle co. Lub na emaila powinno przyjść hasło,email i data urodzenia która się podało oraz kod weryfikujący.

Opublikowano

(...) i frytki do tego.

Hasło nie przyjdzie chociażby ze względu bezpieczeństwa. Otrzymasz link do resetu, lecz na aktualny adres mail. Nie ma opcji przypomnienia maila, możesz poprosić o to na live chacie, dostaniesz adres, jednak część będzie "zaiksowana" dla zachowania poufności.

Nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu, ukradli Ci konto, pójdź na policję. Możesz bawić się także w billingi, historie zakupów, maile etc. Jak się uchronić ? Nigdzie nie podawaj swoich danych.

Opublikowano

Wpdałem na genijalny pomysł. Jak zmieniasz email na nowy to na stary powinna dojść ci wiadomość czy zgadzasz się na takową zminę. Tak samo o hasle. Na stary email dostajesz wiadomość czy zgadzasz się na zmiane hasła. Czemu ku*wa nikt na to jeszcze nie wpadł.

Opublikowano

Wpdałem na genijalny pomysł. Jak zmieniasz email na nowy to na stary powinna dojść ci wiadomość czy zgadzasz się na takową zminę. Tak samo o hasle. Na stary email dostajesz wiadomość czy zgadzasz się na zmiane hasła. Czemu ku*wa nikt na to jeszcze nie wpadł.

Bo mi nigdy takowy mail nie przyszedł, jak większości. Już lepszym sposobem jest kilkukrotne naciśnięcie resetowania hasła i w przypadku kradzieży rs.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...