Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Robienie zaproszeń (1-10level)

Okrzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś tak sobie w nocy jak grałem pomyślałem, że przydałby się może na forum taki poradnik, ponieważ sam od miesiąca zajmuję się

wbijaniem sobie Referrali (zaproszeń) :D

No więc nie zwlekając ani chwili dłużej..

League_of_Legends_2.0.jpg

1. Taki wstęp.

No więc, referrale są nam raczej dobrze znane, nawet niektórym bardzo dobrze. Zyskujemy za nie bardzo przyzwoite nagrody, no ale przecież nikt z nas nie ma na tylu zaczynających znajomych żeby wbić m.in. 50referrów..

Musimy to oczywiste robić sami, a ja opiszę tylko co nam te monotonne procesy przyśpieszy i uprzyjemni :)

2. No to lecimy z tym kogzem.. Raczej kwestie samego zaproszenia i założenia konta mogę pominąć, iż ponieważ wydaje mi się, że każdy gracz to potrafi. Więc, pierwsze co oczywiście robimy po wejściu na konto, to Samouczek, zaraz po nim Trening bojowy. Następnie zostajemy powiadomieni, że "jesteśmy gotowi" do gry Razem Przeciwko SI (na boty), więc lecimy na boty. Po skończonej rundzie (załóżmy wygranej - wiele może się zdarzyć uwierzcie) mamy ok. 3,5 level., dostajemy w nagrodę 400 RP i mamy ok. 400+IP(?) chyba tak. RP zostawiamy, a IP wydajemy, najlepiej na.. Ashe, składamy ją mniej więcej tak:

(Jest to najbardziej "mobilny" build na nią, składamy ją tak, ponieważ zamierzamy każdą grę wygrywać w miarę szybko, więc potrzebny jest nam dobry dmg i prędkość ataku. +Ashką sypnie się od czasu do czasu krytykiem :D)

Boots+of+Swiftness.jpgphantom-dancer.gifphantom-dancer.gifthe-bloodthirster.gifczarny%20tasak.pnginfinity-edge.gif

Nie będę oczywiście pisał od czego zaczynamy, jest to już wasz wybór (ja polecam Ostrze Dorana, ponieważ nasze ad jest marne, zwłaszcza na takim niskim poziomie)

Linie, które atakujemy: najlepiej aby był to mid, lub bottom. Najczęściej lądują tam papiery, które łatwo się niszczy = Szybki push.

Gramy tak do poziomu konta 5tego. Wtedy właśnie wykorzystujemy nasze 400 RP, wydajemy je na boosta XP(PD) na 3 dni. Wbicie 10tego poziomu z nim to będzie pestka, po ok. 2godz. na dzień, więc ok. 4 godzin, ostatni dzień boosta musimy porzucić, ale po co on nam dalej, skoro nie będziemy korzystać już z naszego konta.. ~ Oczywiste może ktoś sobie rozłożyć to wbijanie na 3 dni, wtedy wykorzystujemy całego boosta, lecz ja nie widzę w tym sensu (na moim miejscu zrobiłbym tak jedynie z powodu braku czasu)

3. Takie ..zakończenie.

No w sumie to już wszystko co mam do gadania o Zaproszeniach. Jest to z pozorów niby łatwe, ale robiąc w kółko jedno i to samo możemy się zmęczyć, są na to dwa patenty..

{1. Co jakiś czas odpocząć sobie, mam na myśli jakąś przerwę ok. dzień, dwa.. może nawet być to i tydzień.

{2. Odpalić WINAMPA i lecieć ro********ać system!

+BONUS na zachętę!

Za 5 Referrali dostajemy 500 IP + Darmową stronę na runy!

Za 10 Referrali dostajemy 975 RP! = Nowy skin, lub champion!

Za 25 Referrali dostajemy Ekskluzywnego skina na Ww'a: Szary Warwick i tytuł "Seniora zapraszacza(?) na forum"!

itd, itd, i-t-d..

Pamiętajcie, że aby odebrać każdą z nagród musimy zagrać jaką kolwiek grę na naszym koncie głównym!

Opublikowano

@Up:

Troszkę jaśniej, bo nie rozumiem?

To jest pytanie? To tak, znieśli 5level, za 5ty jest niby 250 IP, ale trzeba teraz 10ty wbić :)

Riot zapewne uznal, ze za łatwo wbić 5ty.

Opublikowano

Bylo juz takich tutow w pizdu, co to wgle za build wybrales najdrozszy i najgorszy, masz zamiar grac z botami pol godziny LOOOL

a i btw po kiego ci grzyba buty jesli masz 2xphantomy 900elo FTW

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@2xUp:

Dzięki, zawsze mam problem z ogarnięciem czcionki i dobraniem koloru :D

@Up:

No najczęściej kolego grając z początkującymi właśnie runda nawet na botach dochodzi do 40min. :) I za ten czas masz szanse sie nafeedować i kupić te itemy.

Buty mozna zmienić jak się komuś nie podoba, mi się dobrze zapierdziela po 480 z buta.

Build może i nie jest najlepszy, ale boty się nim nieźle kara :) Tutaj nie stworzyłem builda pod ashe, tylko tak ogólnie. Poza tym na botach nie gramy rankeda, ale cóż

zawsze znajdzie się hejter. + wiem, że było. Ale teraz zwiększyli do 10tego levela, a tamte raczej były do 5tego i je się robiło na lajcie bez żadnych boostów w 10min.

Opublikowano

Zapomniałeś dodać że aby wbić 10lvl to jest około 40 gier... na botach 3x tyle [na booscie powiedzmy 20], do tego trafi ci sie mid chogath 0/40 jak to na 1lvl i masz instant lose bo grasz 4v5 + enemy feed. Ostatnio przegrałem na botach bo miałem taki team X.x

Jeśli IE na ashe [infinity edge / ostrze nieskończoności] budujesz na samym końcu na ashe to pewnie nie wbiłeś 20lvl na east... po reworku referali nie ma co sie w to bawić.

"łatwy sposób" to bot do robienia referali...

Opublikowano

@Up:

chłopie robiłem to na szybko, oczywiście że nie składam infina na końcu.. Z rana, na szybko - nie patrzałem, w ogóle jakieś obrazki z dupy..

Tutaj chciałem tylko zadbać o jakąś estetykę tego "build'a"

(nie pisze tam 1,2,3,4,5,6 i nie masz wytyczonego co kupic pierwsze. Jak chcesz mogę to zmienić, ale nie widzę potrzeby)

Poza tym nie wiem po co jakiegoś builda zmyśliłem, no ale chyba najlepiej jest z mniej więcej takim ciskać boty..

Jasne, że jest w co się bawić, tylko teraz troszkę czasochłonniejsze to jest. ja np. zrobiłem 10sięc i już sobie z tym daje spokój.

Jak napisalem wyżej, to wszystko było robione na szybko, spać mi się chciało, no nie miałem ochoty dopisywać takich drobiazgów, tutaj skupiłem się tylko I WYŁĄCZNIE

na tym żeby zakupić boosta.

Opublikowano

JAK MOZNA GRAC NA BOTY 40 MIN WHAT THE FUCK HIS GOING ON??

Tak jak mowilem build nawet na boty to gowno all day all night 2x phantom + buty= najwiekszy useless ever, ale tak to jest jak sie zabiera 900elo za pisanie tuta, pokazujesz newbom swoj shitowski build, i potem lataja takie ulomy na 900 elo z butami i 2x phantomami ehh

i juz mi kurwa nie odpisuj bo mnie wkurwiles z samego rana/ btw nie bede dyskutowal z low elowcem

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pozwolę sb. wyjaśnić.

@Up, Cytuję: "JAK MOZNA GRAC NA BOTY 40 MIN WHAT THE FUCK HIS GOING ON??"

Ehh... Nie na darmo zwą nas "Polacs". Mógłbyś mi wyjaśnić znaczenie tego zdania ?

Dalej..

Jeżeli grasz na boty, aby jak najszybciej wygrać i wbić refa to nie skupiasz się na kontrowaniu Botów tylko na szybkim pushu - tak ? Więc kolejne zadanie - co jest ch*jowego w w/w buildzie ?

Dalej...

"all day all night 2x phantom + buty = naj..." ahh :D Sami chyba nie zrozumieliście :)) a i "shit" nie odmienia sie na "shitowski" jak już :>

Dalej...

Przepraszam Cię za niego hrabio, że z rana musisz czytać takie głupoty. Niestety - wchodząc w ten tut. powinieneś liczyć się z tym, że istnieją mądrzejsi od Ciebie - którzy lepiej interpretują tą grę. Ekhem no-lifer.

Tak więc @domi333, nie denerwując cię już bardziej. Pozdrawiam z niskiego ELO.

@Top, podoba mi się - tylko, że ja częściej w duecie wbijam referalle. +1

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

były 2 tuty odnosnie referrali i bez problemu mozna je wyszukac na forum.. (są dużo lepiej napisane)

a jesli chodzi o gry od lvl5-10 to polecam na początkujące boty, czemu?

co prawda dostajemy malo IP ale z expbostem dostajemy 250expa za ok 30min gry (bo tyle schodzi z nobami w teamie)

czemu nie normale? bo w każdym znajdzie się jakiś noob przez którego przegramy bo wyjdzie albo kilku innych nafeeduje przeciwnika

btw. jak dla mnie Winamp to jeden z gorszych playerow :D

@UP albo coś jak "No Polaks"

Był jeszcze jeden (z tamtego korzystalem ale trzeba wpisac w wyszukiwarke)

http://www.mpcforum.pl/topic/406865-tut-refflinki-co-i-jak
http://www.mpcforum.pl/topic/326485-tutorialleague-of-legends-darmowe-975-rp

@DOWN2 "smaku z dzieciństwa" wlasnie o to chodzi, ze jest lamerski ja wole foobar2000 (jak dla mnie jest najlepszy) a do video media player classic (od razu z kodekami) używam tak ponad 4 lata i jest ok

:)

Hejo

Opublikowano

Skroce troche ten poradnik, za duzo czytania.

1. robimy konto.

2. robimy samouczki

3. kupujemy ashe i robimy ja pod phantomdancery i bt

4. kiedy dostaniemy 400rp kupujemy exp boosta i expimy do 10lvla.

Po co tak dlugo ? wystarczylo tyle.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@Up:

właśnie mój problem na tym polega, że nie potrafię się streścić w kilku zdaniach.

Poczekam do jutra (dziś) i możliwe, że wstawie coś w twoim stylu z zachowanym buildem. Dzięki za pomoc ;)

@2xUp:

Winamp może i nie jest dobry + zamula, ale ja go nie zmienię, za dużo smaku z dzieciństwa w nim siedzi :D

poza tym jest on najprostszy w obsłudze, po prostu odpalasz swoje nuty i grasz.

No oczywiście, że bo podstawowe. Jeśli jednak chcesz mogę to dodać żeby nie było wątpliwości, poza tym takim levelem boty na awansie cię niszczą :)

gdybyś miał robić awansa, to nie pisałbym o booscie, no chyba że ktoś bardzo by chciał robić po ok. 300+ PD to proszę bardzo, można się męczyć.

Opublikowano

Nabijanie reff linków jest w 12030230204230% nieopłacalne.

Za nabicie na 10 kontach 10 lvl dostajesz 2500 IP i 975 RP (1-2 postacie)

Gdybyś przez ten czas grał na 1 koncie miałbyś z tego 50000 IP czemu 50.000 ? Bo po nabiciu 10 poziomu mamy jakieś 5.000 IP 5.000 x 10 kont = 50.000 IP gdybyś grał na 1 koncię czyli dużo dużo więcej.

Nabijanie samemu sobie reff jest najgłupszą rzeczą i najmniej opłcalną jaką można zrobić.

NIEE POLECAM!

Opublikowano

Gdybyś przez ten czas grał na 1 koncie miałbyś z tego 50000 IP czemu 50.000 ? Bo po nabiciu 10 poziomu mamy jakieś 5.000 IP 5.000 x 10 kont = 50.000 IP gdybyś grał na 1 koncię czyli dużo dużo więcej.

Nabijanie samemu sobie reff jest najgłupszą rzeczą i najmniej opłcalną jaką można zrobić.

NIEE POLECAM!

Co z Ciebie taki krytykant?! Wczoraj kogos zjechales bo nie patrzyl na starsze tematy.. Patrząc po Twoich ostatnich postach wszystkich trolujesz ;<

W dodatku przez 2 Godziny (raz na 22H) masz bonus IP/EXP

na referralu IP leci Ci szybciej niż na main'ie i dostajesz 400IP i RP na 10 wygranych bostexp(+exep za samouczek) na start + dużo więcej za rozgrywke niz na 30lvlu

w tyle, co zrobisz te 10 kont wbijesz max 15k IP..

licząc ze refa sie robi 4H czyli 2400minut / 30min za rozgrywke = 80 rozegranych gier jak to pomnożymy przez 100IP (tyle po dobrej grze-wygranej) to masz 8k czyli 2 razy mniej niż napisalem ja i 6 razy mniej z tego co Ty podales

W dodatku za RP możesz kupić skórkę albo bohatera i po wbiciu 5 referrali masz gratis strone na runy.

@DOWN 4h = 240min * 10 referrali

czyli co referrala na koncie zdobyl bys 800IP .. oczywiście nie liczmy dokładnie bo zawsze coś się może różnic

dowod? zaraz dam

i IP po zrobieniu 10 referrali wyniesie 5000IP czemu?

bo dodatkowo do kazdego referalla od 1-5 dostajemy 500IP (czyli 2500)

+ za każdego referrala z lvlem 5lub wiekszym dostajemy kolejne 250IP razem 2500ip

"lecisz z EXP to UCZYSZ się gry"

na 30lvlu nic Ci z expa a jak ktoś ogarnia to może mieć skin do swojej ulubionej postaci za free i chyba o to chodzi wlasnie

a jesli chodzi o 'niezgodnosc z ideą' to Riot sprawdza przecież referrale i ktos pisal, ze od 20 blokują (raczej :D )

@EDIT Exp 200~251 (na referralu z exp bostem)

IP na swoim koncie na latwych botach od 18 do 30 z fragami najczesciej ~15 / 0 / 5 w kilkanascie minut gry

Raczej nie o kille tu chodzi :D

182214referralacc.png

Hejo

Opublikowano

@Up: skąd pomysł, że na "referralu" IP leci szybciej? Może jakiś dowód?

Dziwnie liczysz: 4h to 240 minut a nie 2400... 240minut to 8 rozgrywek po 30 minut. 8 x 100 daje 800IP. Skąd Ci się 8000IP wzięło? :)

Robienie "referrali" sobie samemu jest niezgodne z ideą programu i może zakończyć się karą (patrz wątek na oficjalnym forum).

Robienie "referrali" sobie samemu jest oczywiście JUŻ nieopłacalne (po zmianie progu z 5lvl na 10lvl) a wcześniejsza opłacalność jest mocno wątpliwa.

Jedyny sens robienia referrali to zarobienie RP dla osób, które nie chcą wydać ani złotówki a chcą sobie kupić skina.

Czas, który marnujesz na robienie referali grając z botami i nic kompletnie się nie ucząc można spożytkować sensowniej... grając normale z normalnymi ludźmi.

Nie dość, że zdobywasz IP, lecisz z EXP to UCZYSZ się gry.

Opublikowano

tylko że w 4h chyba refa nie wbijemy... wątpie by 8-10 meczy na boty plus te samouczki stykneło na 10lvl nawet z boostem

Opublikowano

Tak panowie strata czasu strata, expa, skilla, przede wszystkim z tym się zgadzam ale niektórzy grają 4fun i nie chcą tracić kasy na RP łatwo to inaczej spożytkować nie muszę mówić jak bo każdy wg. uznania wie co z kasą zrobić ja niestety mam szkołę jeszcze a zapierdalając na wakacjach tu i tam chcę uzbierać na ten samochód i opłacić choć po części szkołę odciążyć rodziców a wydanie takich 40 zl bodajże za RP może to i mało dla niektórych ale dla mnie to strata kasy i 40 zl to prawie dniówka nie no przesadziłem ale sporo, wolę siąść poświęcić 1h 1,5h i dla funu wbić te 2 reffale tzw. piątki (5lvl) i mieć kasę w kieszeni i skórkę do bohatera a co do poradnika to taki se ja najpierw wbijam na arene treningową 2,5 lvl potem VS SI 3 lvl kupuje exp boosta na 3 dni bo na to wystarcza i gram 3 góra 4 dominiony VS SI niecała godzina i reffal jest i miło siąść na to główne konto aktywować ulubioną skórkę odpalić IP Boosta z reffali i w pełni cieszyć się grą.

-=Dziękuję=-

Opublikowano

NIEE POLECAM!

Wybacz, ale nie każdy ma bogatych rodziców czy zarabia kokosy i nie stać go na wydawanie kasy na grę.

Za 50.000 IP choćbyś się nie wiem jak starał to i tak nie kupisz skórki. Bo wydawanie RP na postać jest po prostu głupie. Lepiej kupić sobie za to jakiegoś dobrego skina dla swojego maina i +10 do lansu.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

Tak panowie strata czasu strata, expa, skilla, przede wszystkim z tym się zgadzam ale niektórzy grają 4fun i nie chcą tracić kasy na RP łatwo to inaczej spożytkować nie muszę mówić jak bo każdy wg. uznania wie co z kasą zrobić ja niestety mam szkołę jeszcze a zapierdalając na wakacjach tu i tam chcę uzbierać na ten samochód i opłacić choć po części szkołę odciążyć rodziców a wydanie takich 40 zl bodajże za RP może to i mało dla niektórych ale dla mnie to strata kasy i 40 zl to prawie dniówka nie no przesadziłem ale sporo, wolę siąść poświęcić 1h 1,5h i dla funu wbić te 2 reffale tzw. piątki (5lvl) i mieć kasę w kieszeni i skórkę do bohatera a co do poradnika to taki se ja najpierw wbijam na arene treningową 2,5 lvl potem VS SI 3 lvl kupuje exp boosta na 3 dni bo na to wystarcza i gram 3 góra 4 dominiony VS SI niecała godzina i reffal jest i miło siąść na to główne konto aktywować ulubioną skórkę odpalić IP Boosta z reffali i w pełni cieszyć się grą.

-=Dziękuję=-

tylko że teraz jest wbijanie 10lvl... chyba ze jest jeszcze jakis patent na powrót do zaproś v1....

Opublikowano

Przecież RIOT sprawdzi sobie IP, podobieństwo nicków, etc i nagrody zabiorą + ban na konto główne.

Po co kombinować, chyba, że ja czegoś nie wiem.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Przecież RIOT sprawdzi sobie IP, podobieństwo nicków, etc i nagrody zabiorą + ban na konto główne.

Po co kombinować, chyba, że ja czegoś nie wiem.

RIOT sprawdza takie rzeczy tylko przy podejrzanie dużych liczbach wbitych reffów. Ja zrobiłem 10 żeby mieć na skina i przez miesiąc nic takiego się nie stało.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

Mi tam się nie chce żadnych reffów robić. Wolę legalnie podesłać linka z reffem kumplom którzy się rejestrują i mam korzyści 100 % legalnie. Jak sobie przemyślałem ile miałbym tych rozgrywek robić żeby tylko 10 lvl wbić to już wolę na normalnym koncie sobie pograć to łącznie z 1 wygraną dnia mi bardziej się opłaca.

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...