Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer minecraft

Neuronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=UI4xG2UzWhU

To poradnik jak zrobić serwa do Mine Crafta . ;)

@edit aha to sorry bo nie ogarnąłem. ;d

205mkw.png

Opublikowano

Nie chodzi mi jak postawić serwer taki tylko na wersji 1.3.1 jest dostępna opcja open to LAN i chodzi mi jak na tym serwer postawić żeby kolega mógł wbić.

Opublikowano

Musisz miec program hamachi , obojętnie jaka wersja , Twój kolega też musi mieć ten program , można go pobrać za darmo , poszukaj w google (hamachi) , jeżeli już pobierzecie i zainstalujecie (chyba nie musze tłumaczyć jak ? banalnie proste) jeden z was klika w programie , po jego uruchomieniu utwórz/dołacz do sieci , jeden tworzy siec i nazwie np. serverminecraft i hasło do niego w polu nizej a drugi klika dolacz do istniejacej sieci , wpisuje nazwe i haslo taka sama jak ten co tworzyl , potem jeden tworzy swiat na singlu (w minecrafcie), klika esc i klika otworz server lan czy cos , obok opcji jest taka mozliwosc i potem drugi klika gra wieloosobowa i ma na dole wyszukiwanie gry przez lan i powinno w ten sposob znalezc Twoj server // jeżeli nie zrozumiałeś to mogę jeszcze raz wytłumaczyć , bardziej przejzyscie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...